چه اقداماتی انجام دهیم که آنفولانزا نگیریم؟
بیماری آنفولانزا معمولاً از ابتدای مهر ماه تا اواخر اردیبهشت مشاهده می شود. آنفلوانزا همراه با عطسه ، سرفه ، تب و احساس خستگی است. شدت این بیماری در میان افراد مختلف متفاوت است ، اما همه افراد در هر سن و هر شرایطی باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند . آنفولانزا چیست ؟ چه علائمی دارد ؟ چگونه از آنفولانزا پیشگیری کنیم ؟ روش های درمانی آنفولانزا کدامند ؟ برای پاسخ به این سوال ها در ادامه مطلب با ما همراه باشید .
چگونه از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری کنیم ؟
بهترین راه پیشگیری از آنفولانزا ، استفاده از واکسن سالانه آن است . این واکسن باید سالانه دریافت شود چون ویروس ها با گذشت زمان ، سازگار شده و تغییر می کنند و ممکن است دانشمندان سالانه محتوای واکسن ها را تغییر دهند. واکسن آنفولانزا مقداری ویروس آنفولانزا ضعیف شده با مرده ای است که وارد بدن می شود و بدن را از احتمال ابتلا به آنفولانزا ایمن می کند . این واکسن ها معمولا با سوزن به بازو زده می شوند و ممکن است عوارض خفیفی مانند درد ، قرمزی و تورم محل تزریق واکسن ، حالت تهوع ، درد عضلانی و تب خفیف داشته باشند ، اما این عوارض یکی دو روزه برطرف می شوند . لازم به ذکر است که واکسن آنفولانزا هرگز باعث ایجاد آنفولانزا نمی شوند.
اگر قصد تزریق واکسن آنفولانزا و ایمن کردن بدن خود را دارید ، مرکز خدمات سلامتی در منزل کیان در این راستا آماده است تا به ساکنین تهران و کرج ، خدمات تهیه واکسن آنفولانزا را ارائه دهد .
آنفولانزا چیست ؟
آنفولانزا یک ویروس شایع عفونی است که توسط انتقال قطرات بسیار کوچک آلوده به بدن وارد می شود. پس از ورود آن به بدن ، ویروس جاگیر شده و شروع به گسترش می کند. هر ساله آنفولانزا افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر خود می کند. زمستان را می توان فصل شیوع این بیماری دانست.
انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد. پزشکان و محققان تعیین می کنند که کدام گونه ویروسی آنفولانزا در سال شایع تر می شود و در نتیجه از این گونه ویروس ها برای تولید واکسن استفاده می شود. واکسن آنفولانزا یکی از راحت ترین و موثرترین راه های پیشگیری از ابتلا به این عفونت ویروسی است.
علائم این بیماری ممکن است بعد از ورود ویروس به بدن ، چند روز طول بکشد که علائم خود را نشان دهند اما معمولا به سرعت ظاهر می شود. شروع ناگهانی علائم معمولا اولین نشانه آنفولانزا است. البته یکی دیگر از علائم اولیه آنفولانزا گستردگی درد است. افرادی که به این بیماری مبتلا شدهاند ، معمولا می گویند در سراسر بدن خود درد دارند. از دیگر علائم اولیه این بیماری می توان به بی حالی و خستگی اشاره کرد ، به طوری که هنگام بلند شدن از تخت ، حرکت برایتان سخت می شود و آهسته راه می روید. بعد از این علائم ، علائم اصلی ظاهر می شوند و متوجه می شوید که به این بیماری مبتلا شده اید

روش های درمانی آنفولانزا
در اغلب موارد ، آنفولانزا به قدری خفیف است که می توانید در خانه ، بدون نیاز به داروهای تجویز شده پزشک آن را درمان کنید. در طول بیماری ، سعی کنید استراحت کافی را داشته باشید و در خانه بمانید تا افراد دیگری از شما نگیرند ؛ زمانی که اولین علائم آنفولانزا در شما ظاهر شد ، از تماس با دیگران اجتناب کنید.
همچنین توصیه های زیر را نیز در نظر بگیرید :
مایعات زیادی بنوشید که شامل آب ، سوپ و نوشیدنی هایی که قند پایینی دارند ، می شود.
علائم بیماری مثل سردرد و تب را با داروهای بدون نیاز به نسخه درمان کنید.
به منظور پیشگیری از گسترش ویروس به سایر سطوح و سرایت به سایر اعضای خانواده ، دستهای خود را بشویید.
هنگام سرفه یا عطسه ، جلوی دهان خود دستمال بگیرید و آن را کاملا بپوشانید. بلافاصله پس از استفاده از دستمال ، آن را دور بیندازید.
اگر علائم بیماری بدتر شد ، به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است داروی ضد ویروسی تجویز کند. هرچه زودتر این داروها را مصرف کنید ، تاثیر بیشتری بر بهبود بیماری خواهند داشت. شما باید درمان را ۴۸ ساعت بعد از شروع علائم بیماری شروع کنید.