نحوه انتخاب پرده پذیرایی | راهنمای کامل انتخاب پرده زیبا و مناسب پذیرایی شما

پرده پذیرایی یکی از مهم ترین اجزای دکوراسیون داخلی خانه است و نقش مهمی در طراحی و چیدمان خانه ایفا می کند. هنگام انتخاب انواع پرده برای پذیرایی خانه خود باید به مواردی مانند اندازه اتاق، ارتفاع سقف، رنگ، جنس پارچه، طول و عرض، تعداد و شکل پنجره ها توجه کنید. پرده پذیرایی علاوه بر داشتن ظاهری زیبا، باید کاربردی باشد و با سبک دکوراسیون منزل نیز کاملا هماهنگی داشته باشد.

پرده ها جزو وسایل کاربردی و تزئینی منزل هستند که با انتخاب درست و هوشمندانه آن ها می توان دکوراسیون جذاب و خاصی ایجاد کرد. از جمله کاربردهای پرده پذیرایی می توان به کنترل میزان نور وارد شده به محیط و حفظ حریم خصوصی منزل اشاره کرد.
امروزه پرده های متنوعی در بازار وجود دارند و تنوع زیاد آن ها ممکن است انتخاب را برای شما دشوار کند. در این مطلب انواع مدل های پرده پذیرایی را برای شما ارائه می دهیم و به مهم ترین نکاتی که برای انتخاب پرده مناسب پذیرایی باید درنظر بگیرید اشاره خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
پرده پذیرایی چیست؟

پرده پذیرایی به پرده ای می گویند که برای پوشاندن پنجره های اتاق پذیرایی به کار برده می شود. انتخاب درست پرده پذیرایی نقش مهمی در ظاهر دکوراسیون منزل دارد. پرده پذیرایی انواع مدل های مختلفی دارد و شما باید با توجه به سلیقه خود و سبک دکوراسیون داخلی منزلتان پرده مناسب را انتخاب کنید.
انواع پرده پذیرایی

شما برای سالن پذیرایی می توانید هر نوع پرده ای را از پرده های مدرن مانند پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا، پرده ورتیلاین و پرده سان اسکرین گرفته تا پرده های پارچه ای سنتی انتخاب کنید؛ اما باید مدلی را انتخاب کنید که با طراحی و دکوراسیون و رنگ وسایل منزل شما متناسب باشد.
پرده پذیرایی ساده
پرده های ساده و بدون طرح برای دکوراسیون های مدرن یا مینیمال انتخاب مناسبی هستند. این نوع پرده ها از جنس های مختلفی تهیه می شوند، اما جنس های کتان ساده و حریر ساده بسیار پر کاربرد و رایج می باشند. اگر دکوراسیون منزل شما مدرن یا مینیمال است، پرده شید ساده یا پرده زبرا ساده گزینه های فوق العاده ای برای شما هستند.
پرده پذیرایی چند لایه
پرده های پذیرایی چند لایه برای سالن های پذیرایی بزرگ مناسب می باشند؛ اما بهتر است از آن ها برای سالن های کوچک استفاده نکنید چون ممکن است فضا را شلوغ و نامنظم نشان دهند. پرده های چند لایه معمولا دارای یک آستر در نزدیک پنجره، یک لایه حریر یا تور برای پوشاندن آستر و یک لایه تزئینی هستند. لایه بیرونی معمولاً از از جنس های ضخیمی مانند مخمل هستند. پرده پذیرایی چند لایه نسبت به مدل های ساده قیمت بالاتری دارد.
پرده شید
پرده شید یکی از بهترین گزینه ها برای دکوراسیون های مدرن و تلفیقی است. این مدل پرده ظاهر ساده و مینیمالی دارد، به همین دلیل بهترین انتخاب برای اتاق هایی با این سبک می باشند. شما می توانید این پرده را با انواع پرده های پارچه ای ترکیب کنید و فضای زیبا و منحصر به فردی را در خانه ایجاد کنید.
مطلب مشابه: انواع مدل اکسسوری و هولدر پرده برای زیباسازی فضای منزل
پرده دابل شید
اگر به پرده های ساده و مینیمال علاقه مند هستید اما می خواهید پرده ی انتخابی از کنترل نور هم برخوردار باشد، پرده دابل شید بهترین انتخاب برای شما می باشد. در واقع، پرده دابل شید همان ویژگی های پرده چند لایه را در کمترین فضای ممکن ارائه می دهد.
پرده زبرا
پرده زبرا یکی از انواع پرده های مدرن است که از نوارهای یک در میان تور و پارچه تشکیل شده است. این نوارها به صورت موازی و افقی نسبت به هم قرار دارند و به دلیل همین الگوی راه راه، به آن ها پرده گورخری گفته می شود.
پرده زبرا برخلاف پرده شید که فقط میتوانید آن را بالا یا پایین بیاورید، به شما این امکان را میدهد که میزان جریان نور در اتاق را به راحتی کنترل کرده و آن را مطابق با نیازهای خود تنظیم کنید. در واقع، حالت تناوبی شفاف و تیره لایه های پرده زبرا باعث می شود که توانایی بالایی در کنترل نور وارد شده به محیط داشته باشد.
پرده ورتیلاین
این پرده عملکردی مانند پرده زبرا دارد، به همین دلیل به آن پرده زبرا عمودی می گویند. البته ظاهر پرده ورتیلاین مانند پرده پارچه ای است، بنابراین برای افرادی که به ظاهر پرده های مدرن علاقه ندارد بسیار مناسب می باشد. این پرده ویژگی های منحصر به فرد و خاصی دارد که آن را به پرده فوق العاده ای برای اتاق پذیرایی تبدیل می کند. یکی از مهم ترین ویژگی های این مدل پرده، امکان باز کردن پنجره ی آن بدون کنار زدن پرده است.
پرده پنلی
پرده پنلی یک انتخاب عالی برای سالن پذیرایی است. این مدل پرده ها معمولاً از پارچه های سنگین و ضخیمی مانند مخمل دوخته می شوند. پرده های پنلی دارای تنوع زیادی در رنگ، طرح و پارچه هستند. پرده پنلی دارای پنل هایی با ابعاد مشخص می باشد که شما باید بر اساس عرض پنجره، تعداد پنل مورد نیاز خود را تهیه کنید.
پرده پلیسه
پرده پلیسه یکی از رایج ترین و پر کاربرد ترین مدل های پرده پذیرایی است. در قسمت بالایی این پرده ها دوخت هایی وجود دارد که امکان چین دادن به آن ها را فراهم می کند. شما می توانید با توجه به سلیقه، سبک دکوراسیون و عرض پنجره های منزل خود میزان چین خوردگی پرده پلیسه را تعیین کنید.
پرده والان دار
پرده های والان دار یکی از بهترین انتخاب ها برای سالن های پذیرایی بزرگ و محیط های رسمی محسوب می شوند. پرده های والان دار مانند پرده های چند لایه هستند و تفاوت آن ها با پرده های چند لایه این است که در قسمت بالا دارای والان های چین دار می باشند و محیط را مجلل و باشکوه می کنند.
ویژگی های پرده پذیرایی مناسب

در زمان انتخاب پرده پذیرایی باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید و به ویژگی های های پرده مورد نظر دقت کنید. علاوه بر ظاهر زیبای پرده باید به موارد دیگری مانند طرح و رنگ پرده، جنس پارچه پرده و ابعاد آن نیز توجه داشته باشید تا در نهایت بهترین گزینه ممکن را برای منزل خود انتخاب کنید. انتخاب درست و اصولی پرده پذیرایی می تواند شما را به نتیجه مطلوبی برساند و فضای زیبا و جذابی را برای شما ایجاد کند.
انتخاب طرح مناسب
یکی از مهم ترین مواردی که برای خرید پرده پذیرایی باید در نظر داشته باشید، انتخاب طرح مناسب است. اگر قصد دارید تا چندین سال پرده پذیرایی را تعویض نکنید، بهتر است مدل های ساده تر را انتخاب کنید. همچنین اگر وسایل خانه شما مانند فرش ها، مبل ها و … طرح دار هستند، بهترین گزینه برای شما پرده های ساده و بدون طرح می باشد.
اگر در کنار مبلمان طرح دار پرده های ساده را انتخاب کنید، فضای زیباتری در خانه ایجاد می شود. اگر فرش و مبلمان خانه شما طرح های بسیار ساده ای دارند، می توانید در کنار آن ها از پرده های نقش دار استفاده کنید تا محیط جذاب تر شود و از حالت یکنواختی در بیاید.
به طور کلی بهتر است در انتخاب وسایل سالن پذیرایی از طرح های شلوغ استفاده نکنید. بنابراین پرده هایی با پارچه های ساده و بدون طرح برای دکوراسیون های مختلف مناسب می باشند. اما طرح هایی مانند خامه دوزی در پارچه ی پرده با وجود زیبایی که دارند، باعث شلوغ نشان دادن دکوراسیون خانه و کوچک به نظر رسیدن فضای آن می شوند.
توجه به جنس پارچه

جنس پرده ی پذیرایی را باید بر اساس میزان نیاز خود به فضای خصوصی و نور طبیعی انتخاب کنید. اگر پنجره های بزرگی دارید که از ساختمان های دیگر به خانه شما دید دارند، بهتر است پرده هایی را انتخاب کنید که حریم خصوصی و فضای امنی را برای شما فراهم کنند.
انتخاب میزان خصوصی بودن فضای اتاق به سلیقه شما بستگی دارد. برای مثال، اگر می خواهید محیط کاملا خصوصی باشد می توانید پرده هایی با پارچه های ضخیم را انتخاب کنید که پنجره ها را کاملا می پوشانند. همچنین می توانید پرده های دولایه را انتخاب کنید که در مواقع نیاز بخش ضخیم را کنار بزنید و از بخش نازک حریر استفاده کنید.
پرده های دولایه انعطاف بیشتری دارند و جلوه زیباتری به فضای خانه می دهند. یکی دیگر از مهم ترین نکات در انتخاب و خرید پرده پذیرایی، ورود نور طبیعی می باشد. برخی از انواع پارچه ها به دلیل ضخامت بالایی که دارند از ورود میزان مناسب نور به فضای داخلی خانه جلوگیری می کنند. بنابراین معمولا استفاده از این نوع پارچه ها برای اتاق خواب پیشنهاد می شود.
اما در سالن های پذیرایی به خصوص پذیرایی های کوچک که نسبت به پذیرایی های بزرگ تر به نور بیشتری نیاز دارند، استفاده از پرده های فانتزی مناسب تر می باشد. پارچه های حریر، تور و پارچه های گیپور از این نوع پارچه ها هستند و بیشترین میزان نور را به داخل محیط خانه هدایت می کنند.
مطلب مشابه: اصول انتخاب پرده و نقش پرده در دکوراسیون و زیبایی منزل
انتخاب رنگ مناسب

انتخاب رنگ پرده می تواند در زیبایی خانه بسیار موثر باشد. استفاده از رنگ های خنثی، سرد و روشن مانند سفید، کرم، شیری و طوسی برای پذیرایی مناسب است چون این رنگ ها باعث می شوند محیط خانه بزرگ تر، روشن تر و دلباز تر نشان داده شود. اما رنگ های تیره محیط را دلگیر و کوچک نشان می دهند و به هیچ عنوان برای سالن های پذیرایی کوچک مناسب نخواهند بود.
علاوه بر آن، در انتخاب رنگ پرده باید به میزان هماهنگی و تناسب آن با وسایل دیگر خانه نیز توجه کنید. اگر در دکوراسیون خانه ی شما از یک رنگ مشخص به طور یک دست استفاده شده است، می توانید پرده ای را انتخاب کنید که دارای رنگ های متفاوت و متناسب با رنگ به کار رفته در دکوراسیون باشد.
توجه به سبک دکوراسیون
در زمان انتخاب پرده پذیرایی باید سبک دکوراسیون خانه و سالن پذیرایی خود را در نظر داشته باشید. اگر سبک دکوراسیون منزل شما مدرن یا مینیمال است، باید از پرده های ساده و مدرن استفاده کنید. اما اگر سبک دکوراسیون خانه شما کلاسیک است باید پرده های سلطنتی و سنتی را انتخاب کنید.
بنابراین باید به سبک چیدمان خانه ی خود توجه داشته باشید و پرده ای را انتخاب کنید که هماهنگی و تناسب بیشتری با فضا داشته باشد تا جلوه زیباتری به محیط پذیرایی ببخشد.
توجه به ابعاد سالن پذیرایی

سبک پرده انتخابی نقش زیادی در بزرگ یا کوچک تر نشان داده شدن محیط دارد. استفاده از پرده های حریر ساده با رنگ های روشن یا خنثی باعث بزرگ تر دیده شدن و دلباز تر شدن فضای خانه می شود. اما استفاده از پرده های چند لایه و ضخیم با رنگ های تیره و طرح دار باعث می شود محیط خانه کوچک تر از حالت عادی دیده شود.
استفاده از پارچه آستر
در صورت تمایل می توانید از یک پارچه سفید و ساده برای زیر پرده پذیرایی استفاده کنید. این پارچه ی آستر جلوی تابش نور مستقیم آفتاب به داخل خانه و روی پرده را می گیرد و باعث می شود عمر پرده طولانی تر شود.
ارتفاع پرده پذیرایی
ارتفاع مناسب پرده پذیرایی تاثیر زیادی در زیبایی محیط خانه دارد. بهتر است برای سالن پذیرایی از پرده های کوتاه استفاده نکنید، زیرا این پرده ها فضا را کوچک تر و سقف را کوتاه تر از حالت عادی نشان می دهند. علاوه بر آن، پرده های کوتاه حالت رسمی و مجلل بودن محیط را از بین می برند. توجه داشته باشید که هر چه پرده ها به سقف نزدیک تر باشند، ارتفاع محیط بیشتر به نظر می رسد و فضا بزرگ تر نشان داده می شود.
اندازه گیری پنجره
هر کدام از سبک های پرده با توجه به مدلی که انتخاب کرده اید، به مقدار مشخصی پارچه نیاز دارند. همچنین طول پرده ها باید از جای درستی اندازه گیری شود که پس از دوخت، نتیجه ی دلخواه شما را داشته باشد.
مطلب مشابه: مدل پرده کرکره ای | مدل های شیک پرده کرکره ای زیبا و شیک
استفاده از چوب پرده با طول مناسب

چوب پرده همیشه باید چند سانت از پنجره بیشتر باشد. به خصوص برای پرده سالن پذیرایی، این کار باعث می شود پنجره ها زیباتر و بی نقص تر نشان داده شوند و فضای سالن بزرگ تر به نظر برسد. استفاده از چوب پرده های کوتاه و قدیمی پرده ی شما را نامتناسب با پنجره نشان می دهد و فضا را بی روح و خسته کننده می کند.
انتخاب چوب پرده متناسب با وزن پرده
برای پرده باید از چوب پرده های مناسبی استفاده کنید که تحمل وزن پرده را داشته باشند. برای پرده های حریر و نازک باید از چوب پرده های ظریف استفاده کنید و برای پرده های ضخیم و سنگین باید چوب پرده های بزرگ و محکم را انتخاب کنید.
نصب چوب پرده در جای مناسب
محل نصب چوب پرده نیز اهمیت زیادی دارد. فرقی ندارد که پنجره ی شما از کدام قسمت دیوار شروع شده باشد. معمولاً برای بزرگ تر نشان دادن پنجره ها، چوب پرده را به نزدیک ترین مکان ممکن به سقف نصب می کنند.
انتخاب اکسسوری مناسب
تجهیزات و اکسسوری های پرده مانند میله، بند نگه دارند و گیره متصل به دیوار برای جمع کردن کناره های پرده باید با سبک پرده همخوانی داشته باشند. برای مثال، در سبک کلاسیک معمولا از اکسسوری های طلایی رنگ با جزئیات استفاده می شود. اما در سبک مدرن بیشتر از اکسسوری هایی ساده و بدون جزئیات و معمولا با رنگ های خنثی مانند نقره ای، سفید و طوسی استفاده می شود.
شستشو و نگهداری
هنگام خرید پرده مناسب حتما از نوع شستشو و نحوه نگهداری پارچه مصرفی آن اطمینان حاصل کنید. برخی از پارچه ها که وزن زیادی دارند یا دارای تزئینات مناسب شستن در ماشین لباسشویی و یا به صورت دستی نیستند و ممکن است در ماشین لباسشویی منزل آسیب ببینید.
اگر می خواهید پرده ها را 1 یا 2 بار در سال بشویید، بهتر است پرده هایی با پارچه های نخی یا الیاف مصنوعی انتخاب کنید. این پرده ها را می توانید در ماشین لباسشویی بیندازید. توجه داشته باشید که پرده های چین دار باید در خشک شویی تمیز شوند. پرده های ابریشمی، پشمی و حریر نیز باید با آب سرد و دست شسته شوند تا رنگ و شکل خود را حفظ کنند.
اگر می خواهید پرده های منزل خود را به طور دائم شستشو و لکه گیری کنید، بهتر است از جنس پارچه ای استفاده کنید که به راحتی قابل شستشو باشد و سریع خشک شود تا بعد از شستشو لکه ی آب بر آن باقی نماند. چون سپردن دائمی پرده ها به خشک شویی بسیار هزینه بر و زمان بر می باشد.
پرده های مدرن مانند پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا و پرده ورتیلاین شستشوی بسیار راحت و آسانی دارند. این مدل پرده ها از پارچه پلی استر تولید می شوند. پلی استر یکی از بهترین پارچه ها برای پرده می باشد. این پارچه ضد آب و ضد الکتریسیته ساکن است، بنابراین گرد و غبار را به سختی جذب می کند.
برای تمیز کردن این پرده ها لازم نیست آن ها را از جای خود خارج کنید و با یک دستمال مرطوب به راحتی تمیز می شوند. پرده ای که از پلی استر تولید شده است، دوام و مقاومت بالایی دارد و به راحتی چروک نمی شود.
تجهیزات پرده پذیرایی

بعد از این که پرده مناسب را انتخاب کردید، باید بدانید که برای نصب آن به چه وسایلی نیاز دارید. اگر پرده منزل شما درست و اصولی و توسط افراد حرفه ای نصب شود، فضای پذیرایی شما بسیار شیک تر و زیباتر به نظر می رسد. در این بخش ملزومات نصب پرده پذیرایی را معرفی می کنیم.
چوب پرده
چوب پرده با کمک دیوارکوب به دیوار یا سقف متصل می شود و باید پرده را به آن آویزان کنید. برای پرده های چند لایه معمولا از چند چوب پرده استفاده می شود.
حلقه پرده
از حلقه های پرده برای پرده های ساده و پلیسه استفاده می شود، زیرا چوب پرده را از درون خود رد می کنند. اگر می خواهید پرده ها را به راحتی کنار بزنید باید از حلقه ها استفاده کنید.
دیوار کوب یا براکت
این قطعه که چوبی یا فلزی است، وظیفه نگه داشتن چوب پرده را بر عهده دارد. وجود براکت برای نصب پرده های سنگین ضروری می باشد.
میله تراورس
میله های تراورس، گیره هایی دارند که درون شیاری جای گذاری شده اند. شما باید پرده ها را به این گیره ها وصل کنید تا به خوبی حرکت کنند.
گیره پرده
برای اتصال پرده ها به چوب پرده از گیره پرده استفاده می شود. این گیره ها مدل های مختلفی دارند که با توجه به نوع پرده، چوب پرده و نوار انتخاب می شوند.
نوار پرده
دوخت نوار پرده برای انواع پرده ها ضروری است. با استفاده از نوار پرده می توانید میزان چین خوردگی پرده را تنظیم کنید. علاوه بر آن، در صورت نیاز گیره ها را با کمک آن به پرده متصل کنید.
نوار سربی پرده
نوار سربی پرده در قسمت پایینی پرده ها نصب می شود و باعث درست، صاف و یک دست ایستادن پرده می شود.
نگهدارنده پرده
استفاده از نگهدارنده پرده ممکن است برای همه ی مکان ها ضروری نباشد. با استفاده از این قطعه ها، پرده ها کنار قرار می گیرند. برای ایجاد تنوع در مدل پرده و همچنین ورود نور طبیعی به اتاق پذیرایی می توانید از نگهدارنده پرده استفاده کنید.
نکات مهم در انتخاب پرده پذیرایی
- برای خرید پرده باید متراژ خانه و سبک دکوراسیون داخلی خانه را در نظر داشته باشید.
- هنگام انتخاب پرده درنظر داشته باشید که حتی اگر پنجره شما به صورت تمام قد ارتفاع دیوار را فرا نگرفته باشد، شما می توانید از یک پرده با مدل سر تا سری از بالا تا پایین به صورت عمودی استفاده کنید؛ چون خطای دید در مخاطب باعث می شود که سقف خانه شما را بلندتر ببیند و فضای خانه شما زیباتر به نظر برسد.
- اگر خانه شما کوچک است، به هیچ وجه از پرده های مخملی یا ضخیم و رنگ های تیره استفاده نکنید. همچنین پرده های طرحدار و گل دار نیز برای خانه های کوچک گزینه های مناسبی نمی باشند.
- برای خانه های کوچک بهتر است از پرده های ساده و رنگ روشن یا پرده های حریر که هم رنگ دیوار خانه هستند استفاده کنید. این مدل پرده ها شیک تر هستند و خانه ی شما را بزرگ تر نشان می دهند. همچنین اگر پرده ای که انتخاب می کنید نورگیر باشد، فضای خانه شما بزرگ تر نشان داده می شود.
- اگر منزل شما پنجره های زیادی دارد، به فاصله ی پنجره ها توجه کنید. اگر فاصله پنجره ها کم بود از پرده یکدست استفاده کنید. اما اگر فاصله پنجره ها زیاد بود می توانید از دو یا چند پرده روی ضلع دیوار استفاده کنید و برای پر کردن فضای بین این پرده ها نیز می توانید از تابلو یا وسایل دکوری مناسب استفاده کنید.
- هنگام خرید پرده پذیرایی، به سقف خانه خود توجه داشته باشید. اگر سقف خانه شما کوتاه است، نباید از والان و پرده های طرح دار و شلوغ استفاده کنید و بهتر است از یک قاب چوبی ساده برای چوب پرده و قسمت بالایی پرده خود استفاده کنید. با این کار هم فضای خانه بسیار شیک و زیبا به نظر می رسد و هم سقف خانه بلندتر نشان داده می شود.















