مجله تاپ‌ناز‌

بهترین متریال برای نمای ساختمان

پیشرفت‌های گسترده در صنعت ساخت‌وساز را امروزه با محصولات و متریال‌های متنوع در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها شاهد هستیم. استفاده از انواع چوب، آجر، سیمان، سرامیک، سنگ، فایبر سمنت برد، شیشه، بایرامیکس، فلاشینگ و… جزو بهترین متریال برای نمای ساختمان به شمار می‌روند.

بسته به نوع ساختمان و بودجه موردنظر برای این کار شاهد کاربری‌های مختلف این محصول هستیم. مهم‌ترین عوامل که در انتخاب بهترین متریال برای نمای ساختمان باید به آن توجه داشت زیبایی، مقاومت و هزینه تهیه و اجرای متریال موردنظر است.

بهترین متریال برای نمای ساختمان

جدیدترین متریال نما

نمای هر ساختمان در واقع شناسنامه آن محسوب می‌شود، چرا که نشان‌دهنده کیفیت مصالح و اجزای استفاده شده در آن است. به همین دلیل در کنار انتخاب و استفاده از مصالح خوب و باکیفیت در ساختمان، انتخاب بهترین متریال برای نمای ساختمان نیز مهم و حائز اهمیت خواهد بود.

همین امر باعث طراحی و تولید محصولات متنوعی در این زمینه شده است. در کنار استفاده از آجر، چوب و سیمان که از گذشته تا به امروز متداول بوده است، شاهد محصولات و متریال‌های متنوعی برای نمای ساختمان هستیم:

متریال سنگ:

یکی از متریال‌هایی که از گذشته تا به امروز برای نمای ساختمان کاربرد داشته، استفاده از سنگ‌های جذاب و متنوع در این زمینه است. مقاومت بالا در برابر رطوبت، کمترین درصد جذب دود و گردوغبار را می‌توان به‌عنوان مؤلفه‌های برتر و شناخته شده سنگ‌ها برای نمای ساختمان عنوان نمود.

انتخاب سنگ مناسب و باکیفیت که با یک طراحی بی‌نظیر همراه باشد، باعث ایجاد نمایی زیبا و چشم‌نواز در نمای ساختمان به‌ویژه طراحی‌های مدرن امروزی شود.

متریال سرامیک

یکی دیگر از محصولات پرکاربرد در نمای ساختمان‌ها استفاده از سرامیک است. تنوع بالا در طرح، رنگ و ابعاد در کنار نصب آسان و راحت آن باعث شده گزینه‌های انتخابی متنوعی را برای نمای ساختمان داشته باشیم. تنوع بالای رنگ در ابعاد مختلف این متریال باعث شده بیشترین کاربرد این محصول در نمای ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری باشد.

متریال فایبر سمنت برد

این محصول از صفحات سیمانی تشکیل شده که دارای الیاف است. استفاده از این محصول برای نمای ساختمان علاوه بر ظاهر زیبا و مناسب، از مقاومت قابل‌توجهی به نسبت چوب یا سیمان برخوردار است. کاربرد این متریال برای نماهای یکنواخت و مدولار گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. سیمان، سلولز و سایر مواد معدنی اجزای تشکیل‌دهنده این محصول در نمای ساختمان هستند.

متریال بایرامیکس

ترکیب دانه‌های گرانیت، سنگ مرمر و سرامیک با چسب‌های مصنوعی، طبیعی یا رزین باعث خلق این متریال جدید برای نمای ساختمان شده است. بعد از ترکیب این مواد و خشک‌شدن می‌توان آن را در اندازه‌های دلخواه برش زد و در نمای ساختمان به کار گرفت. تنوع زیاد رنگ و سهولت در نصب جزو آپشن‌های استفاده از این متریال در نمای ساختمان است.

متریال کامپوزیت

یکی از جدیدترین و بهترین متریال برای نمای ساختمان استفاده از کامپوزیت در این زمینه است. این متریال دارای بدنه پلی‌اتیلن است که با یک‌لایه آلومینیومی پوشانده شده است. مقاومت بالا در کنار داشتن خاصیت پلاستیکی از جمله ویژگی‌های برتر این محصول برای نمای ساختمان است.

نمای فلاشینگ

فلاشینگ نما ساختمان در واقع یک پوشش فلزی است که دیوارهای خارجی ساختمان را در برابر شرایط جوی و آب‌وهوایی محافظت می‌کند. بیشترین کاربرد این محصول در نما برای چهارچوب در و پنجره، سقف شیروانی، روی دیوار، پشت‌بام، پیشانی ساختمان و به‌طورکلی فضاها و نماهای سرباز مثل آلاچیق و پارکینگ است.

فلاشینگ نبشی، فلاشینگ مدل یو، فلاشینگ سه پله، فلاشینگ مدل تاج انواع مختلف این محصول به لحاظ ظاهری برای نمای ساختمان‌ها هستند که بسته به نوع و مدل در فضاهای مختلف قابل‌نصب و اجرا هستند.

بهترین متریال برای نمای ساختمان

متریال ترمووود

چوب حرارتی یا چوب ترمو نیز در دسته متریال‌های جدید در نمای ساختمان‌های مدرن امروزی به شمار می‌رود. ترمووودها با گرم‌کردن چوب و تیره‌شدن رنگ آنها تولید و مورداستفاده در ساختمان‌ها قرار می‌گیرد.

عایق حرارتی، مقاومت در برابر شرایط مختلف آب‌وهوایی، وزن کم، نصب آسان، ظاهری زیبا و بی‌نظیر جزو ویژگی‌های برتر این محصول در نمای ساختمان‌ها به شمار می‌رود.

زیرسازی فلاشینگ

باتوجه‌به نوع کاربری این متریال در نمای ساختمان، این محصول از جنس‌های گوناگونی ساخته می‌شود. ورق‌های رنگی و گالوانیزه، رنگ کوره یا الکترواستاتیک، ورق سیاه روغنی، ورق فولاد ضدزنگ و ورق‌های آلومینیومی از جمله مواد تشکیل‌دهنده این متریال برای نمای ساختمان هستند.

ازاین‌رو قبل از نصب باید زیرسازی درست آن صورت گیرد. اجرای فلاشینگ بسته به محل نصب، نوع متریال، روش و جزئیات اجرا متفاوت خواهد بود. زیرسازی مناسب و محکم فلاشینگ قبل از اجرای این متریال بسیار مهم و حائز اهمیت خواهد بود. ازاین‌رو باید از مصالح ساختمانی مثل ملات و سیمان برای این منظور استفاده کرد تا سطحی صاف و مستحکم شکل گیرد.

دیتیل فلاشینگ نما

دیتیل در نمای ساختمان به معنای جزئیات و اجزای کوچک و مهم است که در اجرای ساختمان بررسی و در نقشه‌ها و طراحی‌های داخلی و خارجی ساختمان به نمایش در می‌آید. به بیان ساده دیتیل در طراحی نمای ساختمان به جزئیات اجرایی و اتصالات مختلف آن می‌پردازد.

اجرای این مرحله با طراحی نمودار، نقشه‌ها و ترسیمات نمایش داده می‌شود. اتصال بین اجزای ساختمان، جزئیات سازه، جزئیات معماری، جزئیات فنی و به‌طورکلی هر مسئله‌ای که در حیطه فعالیت فلاشینگ کار مطرح است جزو دیتیل فلاشینگ نما خواهد بود. ابعاد، اندازه‌ها و جزئیات کامل برای نصب درست فلاشینگ همه جزو مواردی است که در یک دیتیل اجرایی درست و بی‌نقص طراحی شده است.

کلام پایانی

استفاده از بهترین متریال برای نمای ساختمان به منزله شناسنامه یک ساختمان به شمار می‌رود. چرا که خلق یک نمای بی‌نقص و زیبا با استفاده از محصولات باکیفیت نشان از اهمیت کارفرما در ساخت‌وساز دارد. مسلماً چنین کارفرمایی که بادقت دست به انتخاب یک متریال برای نمای ساختمان می‌زند، به‌مراتب و با وسواس بیشتر از مصالح و ابزار مختلف در بخش‌های مختلف ساختمان استفاده می‌کند.

متریال‌های مختلفی از گذشته تا به امروز در نمای ساختمان‌ها مورداستفاده قرار گرفته که می‌توان به چوب، آجر، شیشه، سیمان و سرامیک در ساخت‌وسازهای قدیم و ادغام آن با طرح‌های جدید برای استفاده در نمای ساختمان‌ها مدرن امروزی اشاره کرد. فایبر سمنت برد، کامپوزیت، ترمووود، فلاشینگ، بایرامیکس و… جزو متریال‌های جدید در این زمینه برای نمای ساختمان است که در طی مقاله به طور اختصار به همه آنها اشاره شد.

مطالب مشابه را ببینید!