مجله تاپ‌ناز‌

روش های درمان استفراغ هراسی (دلایل ایجاد و راه های درمانی)

روش های درمان استفراغ هراسی (دلایل ایجاد و راه های درمانی)

امتوفوبیا یا استفراغ هراسی یک نوع بیماری خاص است که می تواند زندگی فرد را تحت الشعاع خود قرار دهد. در این بیماری ترس از استفراغ را فرد تجربه می کند. به نوعی بیمار ترس شدیدی از استفراغ و بیماری های مربوط به آن را دارد. روش های درمان استفراغ هراسی بسیار متنوع هستند.

با پیشرفت علم پزشکی در زمینه های مختلف شیوه های متنوعی برای درمان این بیماری ارائه شده اند. در سایه هر یک از شیوه ها به راحتی می توان بیماری ترس از استفراغ را درمان کرد. همچنین پروسه درمان در صورت انتخاب روش مناسب کوتاه و بدون عارضه خواهد بود. بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته حدود ۳۹ درصد از افراد جامعه از این بیماری رنج می برند. این بیماری در اثر حملات پانیک و عصبی در فرد نیز به وجود می آید.

علائم و نشانه های استفراغ هراسی

روش های درمان استفراغ هراسی (دلایل ایجاد و راه های درمانی)

استفراغ هراسی نشانه ها و علائم مختلفی را از خود بروز می دهد. با بررسی و شناسایی این علائم می توان نسبت به بروز بیماری ترس از استفراغ مشکوک شد. در ادامه به برخی از این علائم اشاره خواهیم کرد:

استرس و اضطراب

یکی از علائم اصلی این بیماری استرس و اضطراب می باشد. به نوعی فرد در اثر این بیماری دچار استرس شدیدی می شود. حتی استرس موجب تشدید این بیماری در مراحل مختلف خواهد شد. اغلب افرادی که دچار اختلال اضطراب و استرس هستند از این بیماری رنج می برند.

افزایش میزان تنفس در فرد

از دیگر نشانه های این بیماری می توان به افزایش تعداد تنفس اشاره کرد. در واقع فرد حالت خاص از تنگی نفس را تجربه می کند. تعداد تنفس های فرد بیمار در هر یک دقیقه بیش از ۵۰ بار می شود. این نشانه خود باعث تشدید بیماری خواهد شد. به نوعی فرد بیمار در موقعیت بدتری قرار خواهد گرفت.

احساس خفگی

از دیگر علائم استفراغ هراسی می توان به احساس خفگی اشاره کرد. این بیماری بیشتر ریشه روانی دارد و به همین دلیل فرد تنگی نفس را تجربه خواهد کرد. گاهی اوقات تنگی نفس ناشی از استفراغ هراسی موجب تشدید حملات آسم در بیماری های تنفسی می شود.

تعریق بیش از حد

از دیگر علائم این بیماری می توان به تعریق بیش از حد اشاره کرد. در واقع بیمار به واسطه اضطراب و استرس شدید دچار تعریق می شود.

سرگیجه

یکی دیگر از علائم استفراغ هراسی سرگیجه می باشد. به نوعی بیمار تا حدودی هوشیاری خود را از دست می دهد. در برخی از موارد خاص فرد در اثر این بیماری و قرار گرفتن در موقعیت خاص بیهوش می شود. فقط حدود ۵ درصد از بیمار غش در اثر ترس از استفراغ را تجربه می کنند.

ساده ترین روش ها برای درمان ترس از استفراغ

روش های درمان استفراغ هراسی (دلایل ایجاد و راه های درمانی)

هم اکنون به کمک شیوه های مختلف به راحتی می توان این بیماری را درمان کرد. تحت چنین شرایطی بیمار دوباره سلامتی جسمی و حتی روحی خود را به دست خواهد آورد. بر اساس داده های جدید به دست آمده توسط گروهی از پزشکان در دانشگاه سن خوزه، این بیماری بیشتر در اثر اختلالات روحی و حالات روانی به وجود می آید. بهترین روش برای درمان این بیماری حذف برخی از مواد غذایی خاص می باشد.

به عنوان مثال غذاهای بیش از حد شور و چرب می تواند فرد را در موقعیت استفراغ قرار دهد. همچنین ساده ترین روش درمان این بیماری عدم قرار گرفتن در موقعیت هایی است، که فرد دیگری این بیماری را تجربه می کند. تحت چنین شرایطی فرد بیمار به احتمال زیاد استفراغ را تجربه خواهد کرد. تا حد امکان باید از موقعیت هایی که فرد بیماری دیگری حضور دارد؛ دوری کرد.

در مراحل اولیه برای درمان بیمار باید به آرامی غذا بخورد. سریع غذا خوردن و حتی خوردن بیش از حد غذا می تواند باعث تشدید این بیماری شود. با ایجاد چنین مسیری می توان بیماری ترس از استفراغ در یک بازه زمانی کوتاه مدت درمان کرد. خوردن غذاهای بودار نظیر ماهی و مرغ را باید در این دوران محدود کرد. در غیر این صورت بیماری به مرور زمان تشدید خواهد شد. برای دریافت نتایج بهتر در مسیر درمان دست و ظروف مربوط به غذاها را باید به طور مداوم شست. تحت چنین شرایطی می توان روند درمان بیماری را تسریع بخشید. بیماری باید از خوردن غذا در فضاهای شلوغ خودداری کند. چنین موقعیت هایی می تواند میزان استرس فرد را افزایش دهد.

دلایل ایجاد استفراغ هراسی

روش های درمان استفراغ هراسی (دلایل ایجاد و راه های درمانی)

یکی از دغدغه های اصلی افرادی که از این بیماری رنج می برند بررسی علت اصلی بروز ترس از استفراغ می باشد. بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته ترس از استفراغ در اثر یک تجربه آسیب زا به وجود می آید. به نوعی فرد در اثر تجربه بدی که در اثر استفراغ داشته؛ دچار این بیماری می شود. در واقع حسی مملوء از ترس و اضطراب موجب بروز استفراغ حراسی خواهد شد.

بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته؛ ژنتیک و برخی از عوامل وراثتی نیز در بروز این بیماری نقش کلیدی دارند. همچنین برخی از عوامل بیرونی نیز می تواند احتمال بروز این بیماری را افزایش دهد. برخی از افراد بیش از چندین سال از این بیماری رنج می برند. علاوه بر درمان فیزیکی باید از نظر روحی نیز فرد جهت رهایی از ر استفراغ هراسی آماده شود. تحت چنین شرایطی می توان بهترین نتایج ممکن را در مسیر درمان به دست آورد. در صورت عدم درمان و تشخیص به موقع بیماری وارد فاز جدیدی خواهد شد. در واقع برای درمان تکمیلی باید وقت و هزینه بیشتری را اختصاص داد.

روش های تشخیص استفراغ هراسی

روش های درمان استفراغ هراسی (دلایل ایجاد و راه های درمانی)

شیوه های مختلفی جهت تشخیص بیماری استفراغ هراسی وجود دارند. در سایه این روش ها می توان بیماری را به راحتی شناسایی کرد.

  • یکی از روش های مرسوم شناسایی این بیماری بررسی علائم بیمار می باشد. فرد مبتلاء به این بیماری درگیر اختلالات استرس و اضطراب شدید است. به نوعی بیمار تمرکز و کنترل خود را حتی در موقعیت های مختلف از دست می دهد. اگر فردی بیش از ۶ ماه علائم این بیماری را داشته باشد؛ بدون شک درگیر استفراغ هراسی شده است.
  • همچنین این بیماری پس از یک موقعیت آسیب زا ایجاد می شود و به راحتی درمان نمی شود. اگر فردی بعد از قرار گرفتن در چنین موقعیتی با علائم استفراغ هراسی مواجه شد؛ باید درمان را هرچه سریع تر آغاز کند.
  • همچنین فرد بعد از مشاهده بیمار دیگری در حال استفراغ دچار ترس و حتی پانیذ عصبی می شود. به نوعی بیمار کنترل رفتاری خود را از دست می دهد. این بیماری باعث ایجاد نوع خاصی از وسواس اجباری در فرد می شود. شاید در نگاه اول فرد مشکوک به بیماری وسواس باشد. در صورتی که استفراغ هراسی خود بیماری بسیار پیجیده و متفاوتی است.

درمان تخصصی استفراغ هراسی

هم اکنون روش های جدید و متفاوتی برای درمان استفراغ هراسی ارائه شده اند‌. از طریق این شیوه ها می توان برای همیشه از شر این بیماری رهایی پیدا کرد. یکی از روش های درمان این بیماری مواجه شدن با موقعیت می باشد. از دیدگاه روانشناسی قرار گرفتن در موقعیت خاص به فرد در درمان فوبیا استفراغ کمک خواهد کرد. به نوعی با گذشت زمان میزان استرس و اضطراب فرد کاهش پیدا خواهد کرد. اغلب درمانگرهای حرفه ای از این روش استفاده می کنند.

از دیگر روش های درمان تخصصی این بیماری به صورت شناختی و رفتاری می باشد. بیمار در این روش به لحاظ شناختی و رفتاری مورد بررسی قرار می گیرد. فرد بیمار توسط درمانگر چالش های مختلفی را تجربه خواهد کرد. در نهایت پس از اتمام دوره درمانی فرد سلامتی خود را به دست می آورد. پزشک از محرک های ترس و استرس نیز برای درمان کمک خواهد گرفت. این روش از درمان در اغلب موارد منجر به نتایج درمانی مثبت می شود. در نهایت فرد پس از رعایت برخی از توصیه های خاص دوباره می تواند سلامت جسمی و روحی خود را به دست بیاورد. در حالت کلی استفراغ هراسی ریشه روانی دارد. به همین دلیل اولین گام برای درمان مراجعه به روانشناس می باشد.

سبک زندگی مناسب برای بیماران استفراغ هراسی

روش های درمان استفراغ هراسی (دلایل ایجاد و راه های درمانی)

برخلاف تمامی باورهای رایج افرادی که از بیماری استفراغ هراسی رنج می برند؛ باید سبک زندگی خود را تغییر دهند. تحت چنین شرایطی فرد موفق به دریافت بهترین نتایج درمانی خواهد شد. اولین گام برای ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی فرد بیمار، اصلاح رژیم غذایی می باشد. در سایه اصلاح رژیم غذایی فرد در مسیر سلامت جسمی قرار خواهد گرفت. هر ماده غذایی باید با نهایت دقت و وسواس انتخاب شود. برخی از مواد غذایی خاص می توانند میزان تحریک پذیری فرد را در برابر استفراغ افزایش دهند.

فرد بیمار باید استرس و اضطراب خود را در موقعیت های مختلف کنترل کند. عدم توجه به این نکته می تواند منجر به تشدید بیماری شود. در سبک زندگی جدید بیمار باید انجام هرگونه فعالیت ورزشی را فراموش نکند. عدم توجه به این نکته می تواند باعث درگیری ذهنی و روحی فرد شود. ورزش های هوازی و حتی یوگا به درمان استفراغ هراسی کمک خواهند کرد.

همچنین در نهایت فرد باید چارچوب جدیدی را برای سلامت جسمی و روحی خود به وجود بیاورد. در مراحل اولیه درمان فرد بیمار باید از موقعیت هایی که موجب تشدید استفراغ هراسی می شوند؛ دوری کند. در نهایت با اجرای چنین دستورالعملی می توان در مدار سلامتی قرار گرفت.

کلام آخر

استفراغ هراسی در رده اختلالات رفتاری و وسواسی قرار دارد. فرد پس از قرار گرفتن در یک موقعیت آسیب زا درگیر این بیماری می شود. همچنین هر فردی در رنج سنی مختلف می تواند درگیر این بیماری شود.استفراغ هراسی با گذشت زمان تشدید می شود. به نوعی حسی مملوء از ترس در فرد ایجاد می شود. در واقع فرد از قرار گرفتن در موقعیت هایی که به این بیماری مرتبط هستند؛ خودداری می کند. این بیماری خاص در هر فردی و در سنین مختلف می تواند بروز پیدا کند. معمولا ترس از استفراغ پس از یک تجربه بد به وجود می آید.

مطالب مشابه را ببینید!