راهنمای ثبت شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص در الی ثبت
امروزه شرکتها جزء جدانشدنی دنیای تجارت و کسبوکار هستند. شغلهای کوچک و بزرگ برای آنکه جنبهی رسمی به خود گرفته و گسترش پیدا کنند، دست به تأسیس شرکت میزنند. این کار مزیتهای مختلفی به همراه دارد. مهمترین نکته پس از تأسیس، ثبت شرکت است. در صورت ثبت نشدن شرکتها، فعالیت آنها غیر قانونی بوده و نمیتوانند از هیچ حمایت دولتی و غیر دولتی برخوردار باشند. در میان انواع مختلف شرکتهای تجاری، شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص رایجتر هستند. شرایط تشکیل و ثبت این دو شرکت با سایر نمونهها متفاوت است. برای دریافت راهنمای ثبت شرکت و آشنایی کامل با دو مورد ذکر شده لطفاً تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

ثبت شرکت
در هر کاری که مشغول هستید میتوانید با تشکیل شرکت، کسبوکار خود را وسعت بخشیده و به آن رسمیت بخشید. شرکتها، شخصیتهای حقوقی هستند که برای صاحبان و شرکای خود مزیای زیادی به همراه دارند. این شخصیت حقوقی میتواند مورد حمایت انواع اعتبارات دولتی قرار گرفته و یا تنها از طریق سرمایهی شرکا اداره شود. پسازآن باید حتماً به سراغ ثبت شرکت بروید. در هر کشور قوانین متفاوتی برای این کار تعریف شده و مدارک مختلفی نیاز است. در کشور ما شرکت باید در اداره ثبت شرکتها رسمی شود و مدارک موردنیاز تهیه شوند. این کار معمولاً پیچیدگیهای خاص خود را دارد و بسیاری از افراد برای انجام آن دچار سردرگمی میشوند. به همین منظور ما شرکت الی ثبت را به شما پیشنهاد میکنیم. این شرکت با داشتن کادری مجرب و کارشناسانی متخصص شرکت شما را در کمترین زمان ممکن به ثبت میرساند. کافی است به سایت https://elisabt.ir/ مراجعه کرده و از شرایط لازم برای آن آگاه شوید. ازآنجاکه شرکتهای تجاری انواع مختلفی دارند و برای تأسیس هرکدام به شرایط متفاوتی نیاز است؛ بنابراین نحوه ثبت آنها نیز با یکدیگر فرق میکند. در ادامه به معرفی شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص پرداخته و شرایط ثبت شرکت برای هر کدام را بازگو خواهیم کرد.
شرکت مسئولیت محدود چیست؟
یکی از رایجترین انواع شرکتهای تجاری و بازرگانی در کشور ما این شرکت است. تشکیل آن معمولاً میان اعضای یک خانواده یا چند دوست نزدیک به هم انجام میشود. طبق قانون، مسئولیت محدود شرکتی است که اعضای آن را دو یا چند نفر تشکیل داده باشند. برای ایجاد آن هیچ حداقلی از سرمایه تعیین نشده است. از دیگر ویژگیهای آن این است که موضوع فعالیت آن حتماً باید تجاری باشد و نمیتواند برای امور غیر تجاری ایجاد شود. تنظیم شرکتنامه یکی از ارکان اساسی است، تاجایی که عدم تنظیم آن میتواند باعث بطلان شرکت شود. همچنین در زمان ایجاد شرکت مسئولیت محدود، شرکا باید تمام سرمایهی نقدی را پرداخت کنند و عدم پرداخت سرمایه، آن را از اعتبار ساقط میکند. در این نوع شرکت هر یک از شرکا تنها به میزان سرمایهی خود مسئولیت پرداخت قروض و انجام تعهدات را برعهده دارند. شما میتوانید برای تأسیس و ثبت شرکت تنها با وجود دو نفر اعضاء اقدام کنید. حق رای هر کدام از اعضاء بر اساس سهمی است که در شرکت دارند؛ البته توجه کنید که در اساسنامه میتوان حق رأی را تغییر داد.

شرکت سهامی خاص چیست؟
اولین و مهمترین نکته در معرفی شرکت سهامی خاص این است که تمام سرمایهی آن توسط اعضاء تأمین میگردد. این ویژگی دقیقاً نقطهی مقابل شرکت سهامی عام است که تأمین سرمایه و تشکیل آن نیاز به تشریفات طولانی دارد. تعداد شرکا در این مورد بسیار کمتر از سهامی عام بوده و تشکیل مجمع عمومی برای آن ضرورتی ندارد. در مرحلهی ابتدایی تأسیس، شرکا باید 35% از سهام اولیه را پرداخت کرده و در یک حساب مخصوص بهصورت سپرده نگه دارند. میزان سرمایهی اولیه برای تأسیس و ثبت شرکت نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد. از دیگر شروط آن این است که تعداد مدیران و تعداد سهامداران تشکیلدهنده باید حداقل 3 نفر باشند. در مورد سهام شرکت نیز باید گفت که در آن انتشار اوراق قرضه امکانپذیر نیست و سهام شرکت را نمیتوان در بازار بورس معامله کرد. هرگونه نقل و انتقال و تغییر در سهام، صرفاً با موافقت اعضاء و یا مجمع عمومی صاحبان سهام امکانپذیر است. سرمایه آن توسط اعضاء تأمین میشود و مسئولیت هر کس با توجه به مبلغ اسمی سهام آن است. توجه کنید که برای انتخاب مدیر و بازرسان شرکت سهامی خاص نیازی به تشکیل و تأیید مجمع عمومی وجود ندارد؛ اما مدیران و بازرسان انتخاب شده حتماً باید بهصورت رسمی و کتبی سمت خود را قبول کنند. پس از انجام این مراحل و رعایت موارد ذکر شده، میتوان برای ثبت کردن شرکت اقدام کرد. در ادامه راهنمای ثبت شرکت را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود
پس از آشنایی با ویژگیها و شرایط تشکیل این شرکت بهتر است از مدارک و شرایط لازم برای ثبت شرکت مسئولیت محدود نیز آگاه شوید. ثبت آن پیش از هرچیز نیازمند تهیهی مدارک لازم و پسازآن درج آنها در سامانهی تعیینشده است. این مدارک عبارتاند از:
- ارائهی کپی مدارک شناسایی برابر اصل کلیهی سهامداران.
- تهیه و ارائهی دو نسخه تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود و امضاء آن توسط کلیهی اعضاء.
- تهیه و ارائه دو نسخه شرکتنامه و امضاء آن توسط کلیهی سهامداران.
- ارائه دو نسخه اساسنامه و امضاء آن توسط کلیه سهامداران.
- ارائه دو نسخه صورت جلسهی مجمع عمومی مؤسسین و هیئت مدیره و امضاء آن توسط سهامداران و بازرسین.
- ارائه مجوز لازم ثبت شرکت در صورت نیاز.
- تهیه و ارائه تأییدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی مبنیبر غیر دولتی بودن آنها.
- درصورتیکه سهامداران و اعضای هیئت مدیره از اشخاص حقوقی باشند؛ باید معرفینامه نمایندگان ارائه گردد.
- ارائه روزنامه رسمی مبنیبر تأسیس، ثبت و تغییرات شرکت.
- ارائه گواهی مبنیبر عدم سوء پیشینه اعضاء.

شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
از دیگر شرکتهای بازرگانی که در کشور ما موردتوجه کسبوکارها قرار گرفته است، شرکت سهامی خاص است. پس از ایجاد آن باید از مراحل و مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص آگاه شوید. برای این کار ابتدا باید اصول ذکر شده برای تأسیس را رعایت کنید. پسازآن که بهصورت رسمی شرکت خود را تأسیس کردید، برای ثبت آن اقدام کنید. همانطور که میدانید ثبت شرکت ابتدا نیاز به مدارک مختلفی دارد. این مدارک باید تهیه و در اختیار اداره ثبت شرکتها قرار داده شوند و یا در سامانههای مشخص شده بارگذاری شوند. این مدارک عبارتاند از:
- تهیهی دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص و تکمیل و امضاء آن توسط کلیهی اعضاء.
- تهیهی دو نسخه اساسنامه و امضاء تمام صفحات آن توسط اعضاء.
- تهیهی دو نسخه از صورت جلسهی مجمع عمومی که توسط سهامداران و بازرسین امضاء شده باشد.
- تهیهی دو نسخه صورت جلسهی هیئت مدیره که توسط مدیران منتخب امضاء شده باشد.
- تهیهی فتوکپی برابر اصل مدارک شناسایی کلیهی سهامداران و بازرسین.
- ارائهی یک گواهی مبنیبر پرداخت 35% از سهام اولیه از بانکی که حساب شرکت در آن تشکیل شده است.
- ارائهی تقویمنامه کارشناس دادگستری درصورتیکه مقداری از سرمایهی شرکت اموال منقول یا غیر منقول باشد.
- ارائه مجوز لازم در صورت اعلام کارشناس اداره ثبت شرکتها.
- تهیهی یک جلد دفتر سهام برای ثبت شرکت و ثبت تغییرات آن.

شرکتهای مسئولیت محدود و سهامی خاص و ثبت آنها
یکی از ارکان اساسی در دنیای تجارت شرکتها هستند. شرکتها پس از تأسیس باید در اداره ثبت شرکتها بهصورت رسمی و قانونی ثبت شوند. در میان انواع مختلف، معمولاً شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص طرفداران بیشتری دارند. شرایط تأسیس هر کدام از نظر اعضاء، سرمایهی اولیه و… متفاوت است. همچنین ثبت هر کدام نیاز به مدارک مختلفی دارد که باید با دقت تهیه و ارائه شوند. برای این کار بهتر است از افراد کارکشته همچون کارشناسان شرکت الی ثبت کمک بگیرید.
منبع : elisabt.ir
برچسب ها : راهنمای ثبت شرکت,ثبت شرکت,ثبت شرکت مسئولیت محدود,ثبت شرکت سهامی خاص,الی ثبت