مجله تاپ‌ناز‌

روش های برداشتن خال | انواع خال و نحوه برداشتن آن ها

برداشتن خال 1

خال ها ضایعه های پوستی رایجی هستند که می توانند در هر قسمتی از بدن ایجاد شوند. خال ها معمولاً کوچک، گرد و به رنگ قهوه ای یا سیاه هستند، اما می توانند به رنگ گوشت، صورتی یا قرمز هم باشند. همچنین آن ها ممکن است صاف یا برجسته باشند. خال ها توسط خوشه هایی از سلول های رنگدانه (ملانوسیت ها) در پوست تشکیل می شوند.

خال ها می توانند در هر سنی ظاهر شوند، اما بیشتر در کودکان و بزرگسالان دیده می شوند. به طور کلی خال ها بدون ضرر هستند و نیاز به درمان ندارند، اما برخی از افراد ممکن است به دلیل زیبایی ظاهری، برداشتن خال را انتخاب کنند. امروزه انواع روش های برداشت خال وجود دارد.

برداشتن خال چه سطحی باشد و چه گوشتی، مانند هر کار زیبایی دیگری نیاز به یک متخصص پوست و زیبایی با تجربه دارد تا عوارض برداشت خال به حداقل برسد. برداشتن خال با روش های مختلفی انجام می شود و یک عمل سرپایی است. اگر به دنبال روش هایی برای برداشتن خال صورت یا بدن خود هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا انواع این روش ها را بررسی کنیم.

خال چیست؟

برداشتن خال 1

خال یک ضایعه متداول پوستی است که معمولا به شکل نقطه های تیره روی پوست از بدو تولد و یا در طول زندگی افراد به وجود می آیند. در واقع، خال ها در اثر رشد گروهی و تجمع سلول های پوست به نام ملانوسیت که مسئولیت تولید ملانین (رنگدانه پوست) را دارند، تشکیل شده اند.

بیشتر خال ها به صورت ژنتیکی و مادرزادی در بدن انسان ها وجود دارند، اما در برخی موارد ممکن است به دلایل دیگری مانند تغییرات هورمونی در سن بلوغ یا بارداری، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، پرتو درمانی، شیمی درمانی، اختلالات هورمونی مانند بیماری تیروئید و همچنین مصرف برخی از داروها ایجاد شوند.

انواع خال ها

خال ها انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. در این بخش انواع خال ها را بررسی خواهیم کرد:

خال های مادرزادی

خال های مادرزادی، خال هایی هستند که به صورت ژنتیکی و در بدو تولد وجود دارند. اندازه ی این خال ها می تواند از کوچک تا بزرگ متفاوت باشد و ممکن است سطح کمی برآمده یا ناهموار داشته باشند. چند عضو از خانواده معمولا این خال ها را به طور یکسان و در یک ناحیه دارند.

خال های اکتسابی

خال های اکتسابی خال هایی هستند که پس از تولد و به مرور زمان شکل می گیرند. دلیل اصلی به وجود آمدن آن ها، مواجهه با نور خورشید یا مصرف یک داروی خاص می باشد. این خال ها می توانند در هر جایی از بدن ایجاد شوند و معمولاً درکودکی یا اوایل بزرگسالی ظاهر می شوند.

خال های دیسپلاستیک

این خال ها بزرگ تر از حد متوسط هستند و شکل یا رنگ نامنظمی دارند. آن ها می توانند شبیه ملانوم باشند و افراد مبتلا به خال های دیسپلاستیک بیشتر در معرض خطر ابتلا به ملانوم هستند.

خال های اسپیتز

خال هایی هستند که معمولا قرمز یا صورتی هستند و سطحی گنبدی شکل دارند. این خال ها در کودکان و بزرگسالان دیده می شوند.

هالو خال

خال هایی هستند که حلقه سفیدی در اطراف خود دارند. حلقه در اثر حمله سیستم ایمنی به سلول های رنگدانه در خال ایجاد می شود و معمولا بی ضرر است.

انواع روش های برداشتن خال

برداشتن خال 2

انواع خال های خوش خیم (غیر سرطانی) نیازی به برداشتن ندارند؛ با این حال افراد متقاضی برای برداشتن خال های صورت و بدن معمولا به دلیل زیبایی بیشتر این کار را انجام می دهند. اگر خال ها سرطانی باشند تنها راه برداشتن آن ها جراحی است، اما در غیر این صورت می توان با روش های مختلفی این ضایعات پوستی را برطرف کرد.

برداشتن اکثر خال ها بسیار آسان و فقط در عرض چند دقیقه انجام می شود. فقط کافی است به دکتر پوست و مو مراجعه کنید. با این حال، بر اساس نوع، شکل ظاهری، اندازه و محل خال ها روش های مختلفی وجود دارد. برخی از بهترین روش های برداشتن خال به شرح زیر می باشد:

برداشتن خال با جراحی

برداشتن خال با جراحی یکی از روش های بسیار پر کاربرد است. در این روش، خال ها با بی حسی موضعی بی حس شده و سپس با قیچی و چاقو برداشته می شوند. شما با استفاده از این روش به بهترین شکل ممکن می توانید وضعیت پوست خود را ترمیم کنید.

امروزه روش های جراحی به سه مدل خارج سازی کامل تراشه ای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی تفکیک می شود. در روش خارج سازی کامل تراشه ای از بیهوشی موضعی استفاده شده و با چاقوی جراحی تیز و کوچک سطح خال برش زده و آن را با پوست مجاور هم سطح می کنند.

در روش بیوپسی پانچ از دستگاه های مخصوص برای برداشتن خال استفاده شده و قطعه مکعبی شکل از پوست را پانچ می کنند. این روش برای خال های پوستی کوچک گزینه مناسبی به شمار می رود.

یکی دیگر از روش های برداشتن خال، روش جراحی برشی است که در آن همراه با برش خال به صورت کامل خارج شده و زخم بخیه می خورد. این روش برای خال های پوستی صاف یا بدخیم گزینه مناسبی محسوب می شود.

برداشتن خال با روش تراشیدن

یکی دیگر از روش های برداشتن خال تراشیدن به جای بریدن خال است. برداشتن خال به صورت تراشیدن معمولا نتایج موثری دارد. اما برای تجزیه و تحلیل بافت پوست و بررسی عمیق مفید نیست و نباید از این روش استفاده کرد.

برای برداشتن خال با این روش، پزشک با یک تیغه یا دو تیغه ضایعات پوستی را می تراشد. احتمال بازگشت خال هایی که با روش تراشیدن برداشته می شوند تا حدودی بیشتر از خال های برداشته شده با روش جراحی است.

برداشتن خال با لیزر

لیزر برداشتن خال

یکی دیگر از روش های برداشتن خال توسط لیزر انجام می شود. برداشتن خال با لیزر به دلیل غیر تهاجمی بودن طرفدار بیشتری دارد و در آن از برش و بخیه استفاده نمی شود. لیزر برای برداشتن خال صورت اثر بخشی بسیار بالایی دارد. به طور کلی انواع خال های عروقی، مسطح و لک های پوستی قهوه یا سیاه را می توان به آسانی با لیزر برطرف کرد.

در این روش متخصص پوست با بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر فرایند لیزر درمانی را شروع می کند. سپس نور لیزر بر آن تابانده می شود و با تخریب سلول های پوست از بین می روند. فرایند لیزر درمانی حدود 2 تا 3 جلسه طول می کشد.

برداشتن خال با لیزر بدون درد، خونریزی و ایجاد هر نوع اسکار روی بدن یا صورت انجام می شود. احتمالا حدود 1 تا 2 ماه محل خال کمی قرمز و متورم می ماند، اما با گذشت زمان به طور کامل برطرف می شود.

سوزاندن خال

سوزاندن خال یکی از روش های قدیمی برداشتن خال بدن یا صورت است. در این روش، خال با دستگاه کوتر از طریق ایجاد گرما به وسیله جریان برق سوزانده می شود. از آن جایی که خال ها معمولاً قسمت های عمیقی در پوست دارند، این روش ممکن است فرورفتگی چاله مانندی را در سطح پوست ایجاد کند.

روش سوزاندن خال که بیشتر در گذشته استفاده می شد، برای برداشتن خال های ریز و سطحی کاربرد دارد، البته امروزه دستگاه های رادیو فرکانسی جایگزین دستگاه های کوتر شده اند که باعث می شود به کار بردن این روش اثر کمتری روی پوست بگذارد.

برداشتن خال با روش کرایو

کرایو یکی دیگر از انواع روش های برداشتن خال است. در این روش گاز اکسید نیتروژن با استفاده از دستگاه به پوست زده شده و خون رسانی به سلول های تشکیل دهنده خال را مختل می کند.

سپس از طریق انجام فرآیند خال برداری ضایعه پوستی از سطح پوست جدا شده و شاهد بهبود وضعیت پوست خواهید بود. البته این روش ممکن است با توجه به بزرگی خال و نوع پوست باعث بروز تاول های کوچک پوستی به جای خال شود که به مرور زمان از بین می روند.

برداشتن خال با پلاسما

از بین بردن خال با پلاسما یکی از جدیدترین روش های درمانی و زیبایی است. با استفاده از این روش می توان خال نواحی حساس صورت مانند پلک و گوشه چشم را بدون درد و خونریزی برطرف کرد. علاوه بر این، از دیگر مزایای برداشتن خال با پلاسما می توان به دقت بالا و جای زخم بسیار کوچک اشاره کرد.

قلم پلاسما با تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی الکترواستاتیکی و انتقال آن از طریق ایمپالس به پروب دستگاه در فاصله یک میلی متری پوست، باعث ترکیب اکسیژن و نیتروژن و تشکیل قوی پلاسمایی می شود. انرژی و گرمای حاصل از پلاسمای تولید شده، باعث تبخیر لایه های بیرونی پوست و برداشتن خال می شود.

برداشتن خال با روش RF

روش RF یا رادیو فرکانسی یکی دیگر از روش های درمانی برای از بین بردن خال و زائده های پوستی است. پایه و اساس روش RF استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالای 4 مگاهرتز و ایجاد گرمای اندک توسط الکترودهای میکروفایبر در دستگاه RF فرکشنال می باشد.

روش RF بدون اعمال هیچ فشار یا دخالت فیزیکی انجام می شود. پزشک اطراف خال را با سرنگی نازک بی حس کرده و توسط دستگاه الکترود رادیو سرجی خال تراشیده می شود. افرادی که نگران اسکار پس از برداشت خال هستند، می توانند از این روش استفاده کنند. آر اف می تواند میخچه و زگیل را هم از بین ببرد.

برداشتن خال گوشتی با نخ

خال گوشتی ضایعه ای است که در افراد میانسال وجود دارد. این خال ها معمولا در نواحی فوقانی تنه، گردن، زیر بغل و پلک ها ظاهر شده و همرنگ پوست یا تیره تر هستند. چاقی، یائسگی، حاملگی و بیماری های هورمونی می تواند از جمله عوامل ایجاد خال گوشتی باشد.

حجم بیشتر این خال ها را چربی گرفته است و دستکاری آن می تواند باعث ایجاد درد و التهاب شود. یکی از راهکارهای طبیعی برای از بین بردن خال گوشتی بستن نخ است. در این روش باید نخ را محکم به پایه خال گوشتی گره بزنید تا جریان خون رسانی در خال به طور کامل قطع شود.

در اثر مسدود شدن جریان خون، خال خشک شده و می افتد. برای سریع درمان و از بین بردن جای خال گوشتی می توانید از روغن کرچک استفاده کنید. به طور کلی، این روش از نظر پزشکی توصیه نمی شود؛ زیرا روش بسیار خطرناکی است و ممکن است عوارضی را برای شما به دنبال داشته باشد.

برداشتن خال برای چه کسانی مناسب است؟

برداشتن خال 2

کسانی که با ظاهر خال هایی که روی بدن و صورتشان ایجاد شده است، مشکل دارند و همچنین، افرادی که خال هایشان مشکوک به خال بدخیم است، باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند تا تشخیص و برداشتن خال توسط او انجام شود. توجه داشته باشید که برخی از انواع خال ها نباید برداشته شوند.

چه افرادی نباید خال برداری کنند؟

کسانی که قصد برداشتن خال در خانه و توسط خود را دارند و یا می خواهند این کار را به افراد متفرقه بسپارند، توصیه نمی شود این کار را انجام دهند. همچنین افرادی که به بیماری پوستی مبتلا هستند، ممکن است این روش برایشان مناسب نباشد.

خال برداری چگونه انجام می شود؟

با توجه به نوع خال و بررسی وضعیت توسط پزشک بر اساس خوش خیم بودن یا بدخیم بودن، روش خال برداری مشخص می شود. علاوه بر روش های جراحی و استفاده از لیزر برخی از افراد تمایل دارند که از روش های طبیعی برداشتن خال استفاده کنند.

البته این روش های خانگی توصیه نمی شود؛ به دلیل این که اگر اشتباهی در روند این عمل رخ دهد، باعث ایجاد عوارضی مانند التهاب و عفونت خواهد شد. برای انجام خال برداری، پزشک ناحیه مورد نظر را بی حس کرده و سپس از طریق برش یا لیزر خال را برمی دارد. در برخی از روش ها ممکن است کمی از خال باقی بماند و باید دوباره این عمل تکرار شود.

مطالب مشابه را ببینید!