سنگین ترین مجازات فحاشی به زن (از جریمه تا شلاق)
مجازات فحاشی به زن بسته به الفاظ به کار برده شده نسبت به او متفاوت است. به طور مثال دادن فحش ناموسی رکیک به زن در صورت اثبات برابر با 80 ضربه شلاق دارد. در کشور ما به شأن و شخصیت زنان اهمیت زیادی داده می شود، به همین منظور قانون مجازات هایی را برای بی احترامی و فحاشی به زنان در نظر گرفته است.
در صورتی که درگیر پرونده های مرتبط با فحاشی هستید، پیشنهاد می کنیم از قدرت وکلای حرفه ای بهره بگیرید و با دریافت مشاوره از بهترین وکیل کیفری در مشهد یا شهر خود در نتیجه حکم دادگاه تاثیر گذار بوده و پرونده را به نفع خود پایان ببرید.
در این پرونده ها؛ اگر شواهد کافی ارائه دهید و قاضی را متقاعد کنید، وی پرونده را به نفع شما خاتمه می دهد. اما برای انجام این کار کمک گرفتن از وکلای خبره الزامی است، چون این افراد درباره قوانین و تبصره های آنها اطلاعات کافی دارنده و قاضی را از جنبه قانونی متقاعد می کنند.
اما آیا می دانید که مجازات فحاشی به همسر و زن چیست؟ قانون چه تبعاتی را برای این کار در نظر گرفته است؟ آیا امکان پیگیری قانونی در صورت بروز این اتفاق وجود دارد؟ این ها سوالاتی هستند که قصد داریم در طول این مطلب پاسخ آنها را برایتان شرح دهیم.

آشنایی با انواع فحاشی
فحاشی انواع مختلفی دارد، به همین دلیل آنها را می توان در دسته بندی های گوناگون با مجازات های متنوع قرار داد. آیا انواع فحاشی را می شناسید؟
توهین به مقدسات
در صورتی که هر کسی به ائمه اطهار، حضرت صدیقه طاهره یا هر یک از انبیاء توهینی کند، بر اساس ماده 513 قانون مجازات اسلامی چنانچه محکوم حکم سَب النبی باشد، برای وی حکم اعدام صادر می شود؛ در غیر این صورت قاضی برای وی بر اساس ویژگی های پرونده مجازاتی بین 1 تا 5 سال را در نظر می گیرد.
شاید این سوال پیش بیاید که در صورت توهین به مقدسات ادیان دیگر چه مجازات هایی وجود دارد؟ در صورتی که شما به مقدسات دین یک خانم توهین کنید، چنانچه این مقدسات در دین اسلام نیز به عنوان ارزش به شمار بیایند، حکم این ماده شامل حالتان خواهد شد.

توهین ناموسی به زنان
در صورتی که برای یک خانم و خانواده اش الفاظ رکیکی را به کار ببرید، حکم فحاشی ناموسی برایتان بریده می شود. به عنوان مثال فرض کنید شخصی به یک خانم اهانتی مثل “مادر بدکاره” می دهد، در این زمان چنانچه قاضی این موضوع را احراز کند و ثابت شود که قصد طرف مقابل نسبت دادن زنا به مادر شاکی است، وی مجرم شناخته خواهد شد. در این زمان قاضی شخص مورد نظر را محکوم به حد قذف می کند که در این حکم مجرم باید 80 ضربه شلاق بخورد.
در صورتی که طرف مقابل از به زبان آوردن الفاظ رکیک منظوری نداشته و به معنای آنها در زمان گفتنشان توجه ای نکرده باشد، صرفا برای او مجازات فحاشی بریده می شود. در این صورت نیز بر اساس ماده 608 قانون مجازات اسلامی برای فرد فحاش 74 ضربه شلاق و 50000 ریال جریمه نقدی تعیین خواهد شد.
چنانچه در ملاء عام فحاشی ناموسی به یک خانم صورت بگیرد، بر اساس ماده 608 مجازات اسلامی در صورتی که فحاشی ها مشمول حد قذف نباشند، فرد مجرم به 74 ضربه و پرداخت 50000 تا 1000000 ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
در واقع در چنین حالتی فرد مجرم طرف مقابل خود را با الفاظ رکیکی در رابطه با عمل زنا یا مساحقه می رنجاند که در این صورت شهادت 4 نفر عادل الزامی است تا فرد محکوم شود. همچنین در صورتی که مجرم طی 4 جلسه به جرم خود اقرار کند، این حکم برای او صادر خواهد شد.
در صورتی که قاضی تشخیص دهد که حکم مشمول حد قذف می شود، برای مجرم تا 100 ضربه شلاق مجازات می تواند در نظر بگیرد.

توهین به سران قوا و کارمندان دولت
اگر خانمی که به او اهانت می شود، جزء سران قوا و کارمندان دولت باشد، مجازات مخصوص برای فرد فحاش در نظر گرفته می شود. چنانچه به هر یک از عناوین شغلی ذکر شده در ادامه توهینی صورت بگیرد، فرد فحاش محکوم به تحمل 45 روز تا 3 ماه حبس به همراه 74 ضربه شلاق و 2000000 تا 2500000 ریال جزای نقدی خواهد شد:
- یکی از روسای سه قوه
- معاونان رئیس جمهور
- وزرا
- یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی
- نمایندگان مجلس خبرگان
- اعضای شورای نگهبان
- قضات
- اعضای دیوان محاسبات
- کارکنان وزارتخانه ها، موسسات، شرکت های دولتی و شهرداری ها
مجازات فحاشی پیامکی در ایران
با پیشرفت فناوری تجهیزات مخابراتی و افزایش ارتباطات تلفنی و پیامکی راه دور میسر شد. در صورتی که توهینی از طریق این تجهیزات صورت بگیرد، بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی فرد محکوم به حبس از یک تا 6 ماه خواهد بود. در حالتی که فرد از طریق پیامک فحاشی انجام دهد، وی محکوم به ایجاد مزاحمت تلفنی خواهد شد.

توهین ساده
چنانچه بیانات بخش کاهش مجازات تعزیری حکم قانونی ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی را مطالعه کنید، متوجه می شوید که در صورتی که فحاشی مشمول به حد قذف نباشد، برای فرد مجرم مجازات جزای نقدی درجه 6 در نظر گرفته می شود. این مبلغ را در ماده 19 قانون مجازات اسلامی بیشتر از 20000000 ریال تا 80000000 ریال در نظر گرفته اند.

مجازات فحاشی به زن چیست؟
اکنون که با انواع فحاشی ها و احکام مربوط به آنها آشنا شدید، قطعا تا حدودی می دانید که مجازات فحاشی به زنان در زمینه های مختلف چیست؟ قانون به منظور احترام به منزله زنان و کودکان بر اساس ماده 619 مجازاتی را برای افراد توهین کننده در نظر گرفته است. در صورتی که به خانم ها یا کودکان در ملاء عام و معابر اهانتی شود، قانون بین 2 تا 6 ماه حبس و 74 ضربه شلاق را برای فرد مجرم در نظر می گیرد.
چطور شکایت خود را برای فحاشی به خانم ها ثبت کنیم؟
در صورتی که به عنوان یک خانم اهانتی به شما شده است، طبق این مراحل پیش بروید تا شکایتتان را ثبت کنید:
- در مرحله اول شما باید اقدام به تنظیم شکوائیه کنید. برای انجام این کار باید به سراف دفاتر خدمات قضایی بروید و شکوائیه خود را در آنجا به ثبت برسانید تا آن را برای دادسرا بفرستند.
- اکنون دادسرا پرونده شما را بررسی می کند و چنانچه تشخیص بر وقوع جرم بود، اقدام به صدور جلب به دادرسی خواهند کرد.
- بعد از اینکه دادستان تاییدیه لازم را صادر کرد و کیفرخواست نیز صادر شد، پرونده را به دادگاه ارجاء می دهند.
- اکنون قاضی زمانی را به منظور رسیدگی تعیین می کند که این موضوع از طریق سامانه ثنا و ابلاغیه به شما اطلاع داده می شود. بعد از ارسال ابلاغیه دادگاه در روز مشخص برگزار شده و قاضی مشکلات پرونده بین شاکی و متشاکی را بررسی خواهد کرد. در صورتی که طی جلسه دادگاه ثابت شود مجرم فحاشی کرده است، برای وی حکم جرم صادر خواهد شد.
- بعد از صدور حکم محکومیت، این حکم به مدت 20 روز در دادگاه تجدید نظر قابل تجدید نظرخواهی است.

مجازات فحاشی به زن که می تواند برایتان گران تمام شود
مجازات فحاشی به زن گاهی به قدری زیاد است که طرف مقابل را از انجام این کار پشیمان می کند؛ بنابراین اگر در حین درگیری های شخصی به خصوص در ملاء عام قصد اهانت به طرف مقابلتان به خصوص خانم ها را داشتید، باید به مجازات های بعد این ماجرا نیز فکر کنید. چنانچه خانم رضایتی ندهد، شما مجبور هستید که تمام مجازات جرمتان را به گردن بگیرید.