مجله تاپ‌ناز‌

عوارض با آرایش خوابیدن؛ از بسته شدن منافذ تا چروک شدن و کدر شدن پوست

عوارض با آرایش خوابیدن؛ از بسته شدن منافذ تا چروک شدن و کدر شدن پوست

همه بانوان حداقل برای یک دفعه هم شده، تجربه با آرایش خوابیدن را داشته اند. برای مثال ممکن است فرد تا دیر وقت سرکار بوده، بیرون مانده، پرواز داشته و یا با دیدن یک فیلم خوابش برده باشد. عوارض با آرایش خوابیدن به قدری زیاد است که دلیل پاک نکردن آن چندان مهم نبوده و بایستی این پروسه قبل از رفتن به تختخواب انجام شود.

زیرا نخستین عوارض خوابیدن با میکاپ شامل اثرات مخرب پوستی از جمله پیری زودرس، تحریک و آکنه است. چون پوست فرد از زمان خواب برای بهبود و بازسازی سلول ها و دوری از استرس های روزانه استفاده می کند.

عوارض با آرایش خوابیدن روی پوست کدامند؟

عوارض با آرایش خوابیدن؛ از بسته شدن منافذ تا چروک شدن و کدر شدن پوست

نخستین چیزی که فرد در عوارض با آرایش خوابیدن متوجه آن می شود همان حساسیت و خشکی پوست است. زیرا لوازم آرایشی که در طول شب تا صبح روی صورت می مانند، آب سلول های پوستی را جذب می کنند. پس سلول های پوست با گذر زمان کم کم فرسوده و پژمرده می شوند و با ایجاد کم آبی از لطافت و شادابی چهره می کاهند. سپس حساسیت پوست به عوامل محیطی و لوازم آرایش را افزایش می دهند.

البته پوست چهره از خواب برای بهبود استرس های روزانه و بازسازی سلول های مرده استفاده می کند. بنابراین اگر فرد یک لایه از میکاپ روی صورت خود داشته باشد در پروسه لایه برداری، بهبود و بازسازی طبیعی پوست مانع ایجاد می کند. در حالت کلی از عوارض با میکاپ خوابیدن می توان به موارد زیر اشاره کرد.

بسته شدن منافذ پوست

یکی از شایع ترین عوارض با آرایش خوابیدن همان مسدود نمودن منافذ پوست است و به عنوان قاتل منافذ از آن یاد می شود. زیرا اکثر محصولات آرایشی سرشار از سیلیکون بوده که در بازه زمانی کوتاه منافذ باز پوست را می بندند.

پس زمانی که منافذ و حفره های پوست مسدود می شوند چاله و چوله هایی روی صورت ایجاد می کنند. البته اگر پوست چهره فرد مستعد آکنه نیز باشد قطعا بروز آکنه و جوش را به دنبال دارد. بنابراین فرد با غفلت از پاکسازی پوست از هر نوع آرایشی می تواند ضررهای جبران ناپذیری به چهره خود برساند.

جوش زدن

یکی دیگر از عوارض با آرایش خوابیدن، بروز آکنه و جوش است. زیرا برخی از محصولات آرایشی سنگین همچون پرایمرهایی بر پایه روغن به خودی خود باعث ایجاد آکنه و جوش های سرسیاه می شوند. ولی پاک نکردن میکاپ در طول شب از طریق دیگری جوش های سرسیاه را ایجاد می کند.

همانگونه که قبلا اشاره شد آرایش منافذ باز پوست را مسدود می نماید. همچنین فرآیند بازسازی سلول ها در طول شب به آهستگی در جریان است. همین فرایند منجر به تولید چربی از طریق فولیکول های مو می شود و کم کم سطح پوست را پوشش می دهد.

اگر فرد از قبل دارای جوش فعال روی صورت باشد با مسدود شدن منافذ، پوست دچار عفونت می شود. در نهایت آلودگی ها و باکتریایی که در طول روز با لوازم آرایشی ترکیب شده اند قطعا جوش و آکنه ایجاد می کنند. درنتیجه برای پوستی صاف و سالم باید میکاپ صورت را قبل از خواب پاک کرد.

مطلب مشابه: آرایش کردن کودکان چه عوارض و پیامدهای منفی در پی دارد؟

پیری زودرس

از دیگر عوارض با آرایش خوابیدن به پیروی زودرس اختصاص دارد. زیرا هنگامی که مواد آرایشی برای مدت طولانی روی پوست می مانند تمام آلودگی های محیطی درون منافذ باز پوست جمع می کنند. همین امر استرس و فشار زیادی به پوست وارد می کند و رادیکال های آزاد در پوست افزایش می یابد. بنابراین پیری زودرس، تخریب کلاژن و جهش DNA از عوارض رادیکال های آزاد می باشند.

البته در حالت نرمال مقداری از سلول های مرده و قدیمی پوست شروع به ریزش می کنند و پوست جدید با طراوت بالا را جایگزین می نمایند. در نتیجه وجود آرایش روی پوست صورت می تواند در این فرآیند اختلال ایجاد کند. در نهایت اگر پوست با این روش قادر به ترمیم خود نباشد، زبری، کدری، پوسته پوسته شدن و خشکی پوست را به دنبال دارد.

التهاب چشم ها

عوارض با آرایش خوابیدن؛ از بسته شدن منافذ تا چروک شدن و کدر شدن پوست

یکی از حساس ترین و ظریف ترین نقاط بدن همان چشم ها می باشند که از عوارض با آرایش خوابیدن مستثنی نیستند. زیرا پوست اطراف چشم در مقایسه با دیگر نقاط بدن بسیار حساس بوده و داخل چشم ها نیز در برابر آلودگی های میکروبی از خود واکنش نشان می دهند. پس یکی از عوارض بارز خوابیدن با میکاپ، بروز حساسیت و التهاب در چشم ها می باشد.

همچنین آرایش چشم ها و ریمل هایی که برای پرپشت نشان دادن ابروها و مژه ها مورد استفاده قرار می گیرند به جایگاه امنی برای تکثیر و رشد انواع پاتوژن ها تبدیل می شوند. همین عوامل بیماری زا، عفونت و التهاب اطراف یا داخل چشم را به دنبال دارند.

یکی دیگر از عوارض با آرایش خوابیدن به ویژه خط چشم و ریمل این است که این مواد آرایشی روی بالش کشیده می شوند و به داخل چشم ها راه می یابند. بنابراین در چنین شرایطی چشم ها حساس شده و خارش و سوزش را به دنبال دارند. پس تمیز کردن و پاکسازی مداوم پوست می تواند این خطر را به طور چشمگیری کاهش دهد.

همچنین اگر ریمل از روی مژه ها به خوبی پاک نشود، آنها را به مرور ضعیف و شکننده می کند. ناگفته نماند که پاک نکردن میکاپ از روی پوست و لب نیز به اندازه چشم ها مهم بوده و باعث پوسته پوسته شدن و خشکی لب ها می شود.

آسیب دیدگی سلول های پوست

سلول های پوست مانند سایر قسمت های صورت از عوارض با آرایش خوابیدن در امان نیستند. زیرا میکاپ قادر به جذب رادیکال های آزاد و آلاینده های محیطی مضر برای پوست می باشد.

پس کلاژن پوست به محض جذب این آلاینده های مضر، آسیب دیده و در نهایت پیری زودرس را به دنبال دارد. در نتیجه کانسیلرهای زیر چشم نه تنها منافذ حساس و ظریف پوست چهره را مسدود می نماید بلکه صورت را زودتر از حد معمول پیر می کند.

از بین رفتن طراوت پوست

یک پوست شاداب، با طراوت و جوان از جمله معیارهای زیبایی صورت می باشد که با مراقبت های لازم و استفاده از روشن کننده ها و رژگونه ها امکان پذیر است. ولی اگر این مواد آرایشی از صورت پاک نشوند قطعا عوارض با آرایش خوابیدن را افزایش می دهند.

پس خوابیدن با میکاپ نتیجه معکوس بر روی پوست داشته و باعث ایجاد آکنه و جوش می شود. زیرا پوست به عنوان بزرگترین اندام بدن، عملکردهای حیاتی از جمله تنظیم دما، ترمیم زخم ها، برون ریزی لیپید و تعریق را بر عهده دارد.

پوست صورت باید به طور مکرر لایه برداری و پاکسازی شود و خوابیدن با میکاپ حذف گردد. زیرا هنگامی که سلول های مرده پوست، مواد آرایشی و چربی، منافذ باز را پر می کنند، اجازه نفس کشیدن به پوست را نمی دهند.

پس پوست در چنین شرایطی دچار خفگی شده و در نهایت کومدون ها و جوش های سرسیاه به وجود می آیند. در نتیجه همه این موارد پوست را مرده و بی روح نشان می دهند. بنابراین مهم نیست که فرد چقدر خواب آلود و خسته می باشد، بایستی صورت را از میکاپ پاک کرده و آن را با شوینده مناسب بشوید.

مطلب مشابه: صاف شدن پوست صورت + ماسک های موثر و خوب برای زیبایی و صاف شدن پوست

اختلال در فرایند تنفس پوست

عوارض با آرایش خوابیدن؛ از بسته شدن منافذ تا چروک شدن و کدر شدن پوست

هر فرد زمانی که در خواب به سر می برد، بدن وی خود را بازسازی و احیا می نماید. پوست نیز از این قاعده مستثنی نبوده و هنگام خواب قادر به ترمیم خود می باشد. پس جهت پیشگیری از عوارض با آرایش خوابیدن بهتر است آن را از روی پوست پاک کرده تا منافذ چربی ترشح نمایند. زیرا این چربی از پوست در برابر رادیکال های آزاد موجود در هوا محافظت می کند.

پس اگر مواد آرایشی در بازه طولانی روی پوست بمانند قطعا این پروسه خیلی مهم را مختل می نمایند. بنابراین تنها یک شب با میکاپ خوابیدن قطعا تعادل ظریف پوست را برهم زده و آن را بیمار می کند. درنتیجه با مسدود شدن منافذ، پوست قادر به تنفس نبوده و خود را ترمیم نمی نماید. در نهایت چربی داخل منافذ جمع شده و ایجاد باکتری به دنبال دارد که زمینه ساز انواع مشکلات پوستی خواهد بود. ناگفته نماند یک شب با میکاپ خوابیدن به یک هفته زمان برای ترمیم نیاز دارد.

خشکی پوست

یکی از شایع ترین عوارض با آرایش خوابیدن همان خشکی پوست است. زیرا باقی گذاشتن مواد آرایشی روی چهره به ویژه در طول شب، پوسته شدن، زبری و خشکی پوست را به دنبال دارد. اگر شب و زمان خواب صورت را از هرگونه مواد آرایشی پاک کرده و خوب بشویید.

سپس با کمک یک مرطوب کننده حاوی آلوئه ورا آن را آبرسانی کنید قطعا فرصت لازم را به پوست جهت بازسازی و ترمیم می دهید. چون داشتن میکاپ زمان خواب، این فرصت را از چهره گرفته و خشکی پوست آن را به دنبال دارد. البته خشکی پوست به معنی کمبود انعطاف پذیری و ایجاد چین و چروک های بیشتر و عمیق تر است.

ترک خوردگی لب ها

لب های ترک خورده و پوسته شده از زیبایی و جذابیت صورت می کاهند. پس از دیگر عوارض با آرایش خوابیدن همان ترک خوردگی لب هاست که زیباجو برای زدن رژلب در روز بعد با مشکل مواجه می گردد. بنابراین قبل از خواب بهتر است لب ها را از هرگونه رژلب پاک نموده و به آنها مرطوب کننده یا بالم لب بزنید.

البته وجود یک روتین خوب برای حفظ زیبایی و سلامت پوست امری ضروری بوده که هر فرد باید به آن پابند باشد. بنابراین لب ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و باید قبل از خواب تمیز و به آنها رسیدگی شود. درنتیجه روزی دو بار صورت خود را شسته تا سلول های مرده و چربی های اضافی از آن جدا شوند. در نهایت رتینوئید هایی همچون رتینول را هنگام خواب به پوست صورت بزنید و منتظر معجزه های آن باشید.

ایجاد بثورات پوستی متعدد

اکثر مواد آرایشی از ترکیبات حساسیت زا و مضری همچون عطرها و رنگ های مصنوعی تولید شده اند. پس وجود چنین عوامل مضر در بازه زمانی طولانی می تواند التهاب پوستی ایجاد کند. همچنین شب و یا خواب بهترین زمان برای بازسازی و ترمیم سلول های پوستی می باشد. زیرا در این زمان پوست در تلاش است که خود را از فشارها و آسیب های مختلف وارده در طول روز رها سازد.

بنابراین خوابیدن با میکاپ به ویژه کرم پودر و پرایمرهای روغنی و غلیظ مانع این امر شده و مشکلات و بثورات پوستی را به دنبال دارد. در حالت کلی از مهم ترین بثورات می توان به تیرگی، آکنه و جوش پوستی اشاره کرد.

مطلب مشابه: فواید روغن نارگیل برای پوست | زیبایی پوست و مو با استفاده از روغن نارگیل

کدر شدن پوست

عوارض با آرایش خوابیدن؛ از بسته شدن منافذ تا چروک شدن و کدر شدن پوست

اگر فرد هنگام خواب، پوست خود را از هرگونه آلودگی روزانه و یا میکاپ پاک نکند قطعا صبح با صحنه ناخوشایند کدری چهره مواجه می گردد. زیرا سلول های مرده، روغن ها و ناخالصی های پوست در طول شب به بالش چسبیده و با پوست صورت اصطکاک پیدا می کنند. همین امر منجر به کدری پوست می شود که پاکسازی و لایه برداری این پوست به زمان و هزینه زیادی نیاز دارد.

همچنین عدم مراقبت لازم از پوست نیز می تواند آن را ناهموار و تیره تر نشان دهد. درنتیجه خوابیدن با میکاپ باعث می شود که پوست از عوامل لازم جهت مبارزه با پیگمانتاسیون برخوردار نبوده و آثار ناشی از صدمات پوستی باقی بماند.

شکستگی مژه ها یا ایجاد گل مژه

یکی دیگر از پیامدهای منفی یا عوارض با آرایش خوابیدن، این است مژه ها در بازه زمانی کوتاه نابود می شوند. همچنین فرد هنگامی که در صبح می خواهد صورت خود را بشوید با صحنه ناخوشایند کندن مژه ها مواجه می گردد.

برخی مواقع نیز خط چشم یا ریمل روی مژه باعث انسداد غددهای چربی و فولیکول های مو روی پلک ها می شود. بنابراین به محض مسدود شدن این نواحی، برجستگی کوچکی روی پلک ها ایجاد می شود که به هوردئولوم یا گل مژه معروف است.

جمع بندی

عوارض با آرایش خوابیدن به قدری زیاد بوده که انسداد منافذ پوست، بروز جوش و آکنه، التهاب چشم ها، پیری زودرس و … را به دنبال دارد. پس خوابیدن با میکاپ یک عادت بسیار اشتباه می باشد که آسیب های جبران ناپذیری را به پوست صورت وارد می کند.

همچنین چهره مدام خسته، کدر و ناسالم به نظر می رسد. بنابراین جهت پیشگیری از این امر بهتر است قبل از خواب، صورت خود را با یک شوینده مناسب بشویید و روتین مراقبتی داشته باشید. زیرا یک روتین مناسب می تواند چربی های پوست را کنترل کند و آلودگی های داخل منافذ پوست را از بین ببرد.

مطالب مشابه را ببینید!