نمای کرتین وال شیشه ای، عایق حرارتی و صوتی: آسایش و سکوت موثر در سبک زندگی
یکی از نماهای مدرن و مورد استفاده برای اکثر ساختمان ها، نمای کرتین وال شیشه ای است. هر گاه بخش عمده طراحی خارجی ساختمان را با سازه آلومینیومی عمودی و افقی به همراه شیشه اجرا کنند، نمای آن را نمای کرتین وال شیشه ای می گویند. نمای مذکور دارای شیشه های متعدد و مدولار است که با طراحی مهندسی و فنی دقیق می تواند انواع فرم های دیگر را از قبیل قوس و یا حتی سیستم های گنبد شیشه ای و اسکایلایت را تامین نماید.

نمای کرتین وال شیشه ای چگونه نمایی است؟
نمای کرتین وال شیشه ای به طور عمده از سازه های عمودی و افقی آلومینیومی لامل و ترنسوم و شیشه ساخته می شود. سایر مواد و مصالح در ساخت این نما کاربرد اندکی دارند. در واقع زمانی که بیش از 60 درصد از نمای ساختمان از شیشه تشکیل شده باشد، می توانیم کلیت نما را نمای کرتین وال شیشه ای بنامیم. کما این که در دردصد های کمتر نیز سیستم کرتین وال در نمای ساختمان در ترکیب با سایر نماهای خشک به کار می رود.
نمای مذکور یکی از نماهای مدرن است که برای نصب و اجرای آن از شیشه، پروفیل و یراق آلات آلمانی و ترک استفاده می شود. طراحی و اجرای نماهای شیشه ای برای ساختمان لازم است به گونه ای انجام گیرد که از ورود هوا و آب به داخل ساختمان ممانعت به عمل آورد. بر این اساس آب بندی و هوابندی در این نما اهمیت بسیار زیادی دارد. نمای مذکور نوعی دیوار شیشه ای است که فضای خارج و داخل ساختمان را از یکدیگر تفکیک می کند.
این نما شفاف بوده و مانع عبور نور به درون ساختمان نخواهد شد. به همین علت در ساختمان های بزرگ و لوکس اولین انتخاب برای نصب نمای ساختمان، نمای کرتین وال شیشه ای می باشد. استفاده از لاستسک های تخصصی EPDM باعث گردیده ساختمان در محیط های شلوغ شهری قابلیت ایزوله شدن کامل و اسجاد سکوتی لذت بخش را برای ساکنان ساختمان به همراه آورد.
همین سکوت و آرمش در محیط های پر سر و صدا به عنوان برگ برنده ساختمان امکان زندگی آسوده تری را برای ساکنان فراهم می آورد. این سبک زندگی جدیدی خواهد بود که فرقی ندارد در ساختمان اداری به کار برود و یا در ساختمان مسکونی. در هر کاربری چنین مزیتی می تواند توان تمرکز و اندیشیدن را برای ساکنان تا چند درجه بالاتر ارتقا بخشد.
استفاده از نمای کرتین وال شیشهای میتواند به طور قابل توجهی در مصرف انرژی، آسایش و زیبایی ساختمان موثر باشد. این نوع نما، یک انتخاب ایدهآل برای ساختمانهایی است که به دنبال ارتقای کیفیت زندگی ساکنان خود و همچنین به دنبال حفظ محیط زیست هستند.

مزیت های کرتین وال نمای شیشه ای
نمای شیشه ای کرتین وال در حال حاضر یکی از انواع نماهای پرطرفدار است که به توصیه معماران و طراحان ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. نمای مذکور مزایای بیشماری دارد. یکی از مهمترین و سودمندترین مزیت های این نما، محاسبه فشار باد و فشار بار مرده روی شیشه های نمای ساختمان است.
همانطور که میدانید نمای شیشه ای کرتین وال، ظاهری زیبا، مدرن و امروزی دارد. علاوه بر ظاهر زیبا و چشم نواز این نما، مزیت های دیگری نیز دارد که برخی از مهمترین مزیت های این نما را در زیر بیان خواهیم کرد.
- مناسب برای ساختمان های اداری و تجاری
- کاهش وزن ساختمان
- افزایش ایمنی و امنیت در ساختمان
- عایق صوتی (کاهش صداهای ورودی و خروجی ساختمان)
- ممانعت از ورود اشعه فرابنفش به درون ساختمان
- افزایش دید به محیط بیرونی ساختمان
- استفاده بهینه از نور خورشید
- کاهش مصرف انرژی در ساختمان
- کاهش هزینه های جاری ساختمان
- سرعت در نصب و اجرا
- استفاده از شیشه های دوجداره یا سه جداره
- مقاومت بسیار بالا
- امکان محاسبه مسائل استاتیکی نمای کرتین وال شامل مدل سازی دقیق ، بارگذاری تحلیل و طراحی و بررسی نهایی می گردد.
- عدم محدودیت در رنگ بندی : اگر رنگ بندی پودر الکترو استاتیک برای لامل های آلومینیومی استفاده گردد دست طراح برای انتخاب رنگ باز خواهد بود و در رنگ بندی آنادایز که مخصوص آلومینیوم است با داشتن مزیت لاکچری بودن و براقیت تعداد رنگ های کمتری قابل ارائه است.

انواع نمای کرتین وال
انواع نمای کرتین وال را می توان در ساختمان های مختلف اعم از مسکونی، اداری، آموزشی و تجاری استفاده کرد. البته استفاده از این نما در ساختمان های تجاری و اداری و ویلا متداول تر می باشد. شیشه های مورد استفاده در نماهای کرتین وال ای انواع مختلف دارند. در حال حاضر شیشه های سوپرکلیر و مات نیز به لیست شیشه های متعدد مورد استفاده برای این نما اضافه شده اند. به طور کلی انواع نمای کرتین وال مورد استفاده را می توان در دسته های مختلف زیر جای داد.
- نمای کرتین وال فریم لس
- نمای کرتین وال پوسته دوم
- نمای کرتین وال فیس کپ
- نمای کرتین وال سمی یونیتایز

کرتین وال شیشه ای را در چه شرایطی نصب کنیم؟
برای نصب نمای کرتین وال مواردی را باید به دقت و مو به مو در نظر داشت تا بهترین نتیجه حاصل آید. این موارد از توجه به کیفیت مصالح شروع می گردد و تا وسواس زیاد برای نصب لامل و شیشه کرتین وال ادامه می یابد.
- اهمیت برنامهریزی دقیق: پیش از شروع هر اقدامی، باید برنامهریزی دقیقی برای نصب نمای کرتین وال انجام شود. این برنامهریزی باید شامل مراحل مختلف اجرا، زمانبندی، تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز باشد. نقشههای دقیق و جزئیات فنی باید توسط شرکت فنی و مهندسی نما تهیه و به تمام افراد دخیل در پروژه اعم از کارشناسان فنی و نظارت و سرپرست کارگاه در پروژه ارائه شود. بازرسیهای دورهای از مراحل مختلف نصب براکت های نگهدارنده به سازه اصلی و نصب لامل بر روی براکت های نگه دارنده اعم از لامل عمودی و لامل افقی و در نهایت نصب شیشه باید انجام شود تا از انطباق کار با برنامهریزی و نقشههای اولیه در زمان شروع پروژه اطمینان حاصل شود.

- انتخاب پیمانکار و مجری باتجربه و متخصص : نصب نمای کرتین وال، یک کار تخصصی و پیچیده است که باید توسط پیمانکاران و مجریان باتجربه و واجد شرایط انجام شود. سابقه و رزومه پیمانکار کرتین وال ، تخصص و مهارت و مسئولیت پذیری تیم نصب، و کیفیت مواد و مصالح مورد استفاده به طور مثال استفاده از آلومینیوم فابریک بیلت 6063، از جمله فاکتورهای مهمی هستند که باید در انتخاب پیمانکار مدنظر قرار گیرند. قبل از عقد قرارداد، باید از صلاحیت و مجوزهای لازم پیمانکار و همچنین از کیفیت مواد و مصالح مورد استفاده توسط آنها اطمینان حاصل کنید. قرارداد های قبلی که با شرکت های قبلی امضا نموده اند را بررسی نمایدد و با کارفرمایان قبلی آن ها تماس گرفته و سوالاتی درباره میزان عمل به تعهدات و میزان رعایت زمان بندی پروژه بپرسید تا دچار خطای محاسباتی در انتخاب نگردید. از جمله پیمانکاران واجد شرایط برای نصب نمای کرتین وال می توان به شرکت نمای آراد اشاره نمود.
- توجه به نکات ایمنی : نصب نمای کرتین وال، یک کار پرخطر است که باید با رعایت تمام نکات ایمنی انجام شود. از تجهیزات ایمنی مناسب مانند داربست، کمربند ایمنی و کلاه ایمنی باید استفاده شود . قبل از شروع کار، باید آموزشهای لازم به تمام افراد در پروژه ارائه شده باشد و این از مسئولیت های اصلی پیمانکار اجرای کرتین وال است . باید یک برنامه جامع برای مدیریت شرایط اضطراری و امدادرسانی در صورت بروز حادثه وجود داشته باشد. و ان را به کارفرما ارائه دهند تا تایید نماید.

- دقت در آببندی و عایقکاری: آببندی و عایقکاری صحیح نمای کرتین وال، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با دقت و ظرافت و با استفاده از لاستیک های استاندارد epdm شود. از مواد و مصالح باکیفیت و مناسب برای آببندی و عایقکاری استفاده شود. تمام درزها و اتصالات به طور کامل آببندی و عایقکاری شوند. پس از اتمام کار، باید از آببندی و عایقکاری نما به طور کامل تست گرفته شود. اگر لاستیک بی کیفیت مثلا لاستیک پی وی سی به جای ای پی دی ام استفاده گردد پس از مدت کوتاهی داخل سیستم سازه ای لامل ها ، جایی که دیگر کسی نمی تواند آن را ببیند لاستیک ها چروک می شوند و خاصیت خود را از دست می دهند و از همان جا نقاط ضعف سیستم پیدا می شود.
- نظارت و کنترل کیفیت : در تمام مراحل نصب نمای کرتین وال، باید نظارت و کنترل کیفیت دقیقی انجام شود. از مصالح و تجهیزات باکیفیت استفاده شود. کار به طور دقیق و مطابق با نقشهها و مشخصات فنی انجام شود. در صورت مشاهده هرگونه نقص یا ایراد، باید به سرعت رفع شود.
- تست و تحویل نهایی: پس از اتمام کار نصب نمای کرتین وال، باید تستهای نهایی برای بررسی عملکرد و کارایی نما انجام شود. از جمله تستهای نهایی میتوان به تست بارگذاری، تست آببندی و تست عایقکاری اشاره کرد. در صورت موفقیت در تستهای نهایی، نما به کارفرما تحویل داده میشود.