مجله تاپ‌ناز‌

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

وافل یک نوع دسر و میان وعده ی بسیار خوشمزه است که کمی از لحاظ ظاهری شبیه به بیسکوییت می باشد. این خوراکی در کشورهای دیگر به عنوان یک صبحانه کامل نیز استفاده می شود. طرز تهیه ی وافل بسیار ساده است و در عرض 5 الی 7 دقیقه آماده می شود.

دستگاه وافل ساز در دو نوع دستگاه وافل ساز صنعتی و دستگاه وافل ساز خانگی موجود می باشد. از دستگاه وافل ساز صنعتی، در کافی شاپ ها و رستوران ها استفاده می شود. وافل را می توان نوعی کیک دانست که با کمک وافل ساز پخته می شود و ترکیبی از نرمی و ترد بودن را برای شما به همراه می آورد.

وافل ها با توجه به سلیقه افراد می توانند با خامه، مربا، شیره، شکلات، میوه، بیکن، بستنی و … سرو شود. وافل سازها مدل های مختلفی دارند و به همین دلیل ممکن است انتخاب وافل ساز مناسب کمی دشوار باشد. در این مطلب قرار است با بهترین مدل های وافل ساز آشنا شوید و انتخاب آگاهانه ای برای این دستگاه داشته باشید. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

وافل ساز چیست؟

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

دستگاه وافل ساز دستگاهی است که انواع و اندازه های مختلفی دارد و برای درست کردن وافل استفاده می شود. کافی است مایه ی وافل را آماده کنید و با قاشق روی صفحات پنجره ای آن بریزید. سپس درب دستگاه را ببندید تا پس از چند دقیقه وافل شما آماده شود.

جنس صفحات وافل ساز معمولا از چدن یا تفلون ساخته می شود تا هیچ چیزی به آن نچسبد. برخی از آن ها نیز به قابلیت تنظیم دما مجهز هستند که کمک می کند وافل ها را بر اساس سلیقه ی تمام افراد خانواده و باب میل آن ها درست کنید.

مطلب مشابه: نکات نگهداری دستگاه سرخ کن؛ انواع این دستگاه و مراقبت از آن

انواع وافل ساز

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

برای انتخاب و خرید وافل ساز قبل از هر چیزی باید انواع وافل ساز را بشناسید. به طور کلی این دستگاه ها با توجه به ویژگی ها و قابلیت هایشان به سه دسته تقسیم می شوند:

وافل ساز چرخان

همان طور که می دانید، هر غذایی با زیر و رو کردن، بهتر سرخ می شود و طعم بهتری پیدا می کند. وافل ساز چرخان قابلیت چرخش 180 درجه دارد و با استفاده از این قابلیت می توانید هر دو طرف وافل خود را برشته و طلایی کنید. دو صفحه ی این نوع وافل ساز، دارای المنت برقی هستند اما به دلیل جاذبه، زیر وافل زودتر پخته می شود. شما با دستگیره ی چرخان می توانید موقعیت آن را تغییر دهید. همچنین، این دستگاه ابعاد بزرگ تری نسبت به وافل سازهای معمولی دارد.

وافل ساز روگازی

وافل ساز روگازی ساده ترین نوع وافل ساز است که برای مصارف خانگی هم بسیار مناسب است. این دستگاه بدون استفاده از برق کار می کند و شما می توانید به راحتی آن را روی اجاق، کباب پز و … بگذارید و یک وافل خوشمزه درست کنید.

سرعت پخت وافل در وافل ساز روگازی نسبت به انواع دیگر آن پایین تر است و به همین دلیل برای استفاده در کافه ها و مکان هایی که تقاضا بیشتر است مناسب نمی باشد. اما این نوع وافل ساز برای مکان هایی که ممکن است به پریز برق دسترسی نداشته باشید، بسیار مناسب است.

وافل ساز چند کاره

با وافل سازهای چند کاره می توانید چندین عمل آشپزی را فقط با یک دستگاه انجام دهید و سرعت و کیفیت کار خود را بالا ببرید. دستگاه وافل ساز چندکاره دارای چند صفحه مختلف است که با استفاده از آن ها می توانید علاوه بر وافل، پنکیک و تخم مرغ هم درست کنید.

این دستگاه ها ابعاد کوچک و جمع و جوری دارند که از مهم ترین مزایای آن ها محسوب می شود. البته مهم ترین مزیت آن ها این است که با خرید و وافل ساز خانگی چند کاره، دیگر نگران دیر آماده شدن صبحانه نخواهید بود. به یاد داشته باشید که به غیر از وافل ساز رو گازی، انواع دیگر این دستگاه ها توسط برق کار می کنند.

مطلب مشابه: هواپز چیست و چه کاربردی دارد؟ مزایا، معایب و نحوه استفاده دستگاه هواپز

مهم ترین نکات خرید وافل ساز

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

وافل یک نوع دسر بسیار خوشمزه و محبوب است که با مواد مختلفی مانند شکلات، میوه، بستنی و … درست می شود و برای صبحانه هم سرو می شود. اگر می خواهید این دسر لذیذ و جذاب را هر زمان که می خواهید در منزل خود درست کنید، قبل از تهیه دستگاه وافل ساز باید نکات مهم و ویژگی های آن را بررسی کنید که در ادامه به آن ها می پردازیم.

جنس صفحات

معمولا صفحه های وافل ساز از چدن ساخته می شوند و با پوششی از جنس تفلون پوشیده می شوند. چدن جنس مقاومی است و فقط لازم است گاهی اوقات صفحات را روغن مالی کنید، اما اگر جنس صفحات از تفلون باشد این کار لازم نیست. فقط در زمان شستشو مراقب باشید که آسیبی به صفحات وارد نشود.

اندازه دستگاه

یکی دیگر از مهم ترین نکات در زمان خرید وافل ساز، توجه به اندازه دستگاه است. امروزه انواع وافل ساز کوچک و بزرگ در بازار وجود دارد که از نظر ابعاد با هم تفاوت دارند. شما باید با توجه به تعداد اعضای خانواده و میزان استفاده از دستگاه، اندازه درست دستگاه وافل ساز را انتخاب کنید.

وقتی که شما دستگاه وافل ساز را با ابعاد مناسب انتخاب می کنید، هم در فضای آشپزخانه صرفه جویی می کنید و هم می توانید از این دستگاه به بهترین شکل استفاده کنید. انتخاب وافل ساز کوچک برای خانواده های دو یا سه نفره مناسب است؛ اما برای خانواده های پرجمعیت بهتر است از وافل ساز بزرگ استفاده شود.

عمق صفحات

هنگام انتخاب وافل ساز حتما به عمق صفحات دستگاه دقت کنید. با وافل سازهایی که عمق بیشتری دارند می توانید وافل های ضخیم تر و مرطوب تری درست کنید و با وافل سازهایی که دارای صفحات کم عمق هستند می توانید وافل های نازک تری درست کنید.

اگر عمق صفحه ی وافل ساز کم باشد مدت زمان کمتری برای آماده شدن وافل نیاز است و این که وافل های تردتری خواهید داشت. اما وافل های ضخیم تر به مدت زمان بیشتری برای پخت نیاز دارند. البته به طرز تهیه وافل هم بستگی دارد. هر چه صفحات وافل ساز عمیق تر باشند، حفره های گود تری هم روی وافل شکل می گیرند.

در وافل های ضخیم داخل خمیر ضخیم تر و مرطوب تر باقی می ماند. در حالی که سطح وافل ترد و کریسپی می شود. از جمله رسپی های مناسب وافل سازهای عمیق می توان به رسپی وافل بلژیکی اشاره کرد. اما وافل سازهای دارای صفحات کم عمق که وافل ها نازک تر می شوند، برای رسپی هایی مانند رسپی وافل آمریکایی مناسب تر هستند.

مطلب مشابه: راهنمای خرید قهوه ساز | نکات مهم در خرید اسپرسوساز و قهوه ساز

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

تعداد و شکل خانه ها

با وافل سازهای تک خانه در هر بار پخت فقط می توانید یک وافل تهیه کنید. اما با وافل سازهای چند خانه می توانید خمیر را زودتر تمام کنید. کافی شاپ ها معمولا از وافل سازهای صنعتی چند خانه استفاده می کنند. برخی از وافل سازهای صنعتی حتی چند صفحه پخت مجزا دارند.

وافل سازها از نظر شکل و سایز صفحات هم متفاوت هستند. اما این که دایره ای یا مربع باشند کاملا سلیقه ای است. وافل های فانتزی با اشکالی مانند میکی موس هم وجود دارد که برای بچه ها بسیار جذاب خواهد بود.

سرعت پخت وافل

با وجود قابلیت تنظیم دما در وافل سازها تا حدودی می شود سرعت پخت را تنظیم کرد. اما علاوه بر آن، هر دستگاه وافل سازی از هر مدل یا برند متفاوت، سرعت پخت مخصوص به خودش را دارد. برخی از دستگاه ها دیرتر گرم می شوند و برخی دیگر ممکن است پس از پخت هر وافل نیاز به ریکاوری و دوباره داغ شدن داشته باشند. پیشنهاد می کنیم برای انتخاب سرعت پخت مناسب به نیازها و میزان مصرف خود دقت کنید.

اگر از این دستگاه فقط برای مصارف خانگی استفاده می کنید ممکن است زمان برایتان اهمیت زیادی نداشته باشد. اما برای استفاده در کافه ها بهتر است به سراغ وافل ساز با سرعت پخت بالا باشید تا مشتری ها معطل نشوند. یادتان باشد که پخت یکدست و یکنواخت اهمیت بالاتری نسبت به سرعت پخت بالا دارد.

تنظیم دما و زمان

با وافل سازهایی که از قابلیت تنظیم دما و تایمر برخوردار هستند، می توانید درجه ترد و طلایی شدن وافل تان را مشخص کنید. اما محدوده دمایی وافل سازها با هم متفاوت است. هر چه محدوده قابل تنظیم گسترده تر باشد، طبیعتا دست تان باز تر است.

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

اعلام شروع و پایان پخت

برخی از دستگاه های وافل ساز دارای اعلام زمان شروع و پایان کار می باشند. به این صورت که قبل از ریختن خمیر مایه در داخل صفحه ی وافل این صفحات باید گرم شوند که پس از گرم شدن این صفحات دستگاه هشدار آمادگی را اعلام می کند و پس از طلایی شدن وافل ها این هشدار را به وسیله ی هشدار صوتی و نوری به شما می دهد. باز و بسته کردن مکرر و مداوم درب دستگاه، پخت درست و صحیح وافل را مختل می کند.

قابلیت های جانبی

هشدار نوری یا صوتی یکی از کاربردی ترین قابلیت های جانبی برای وافل سازها محسوب می شوند. برای این که بفهمید وافل تان آماده شده است یا نه باید درِ وافل ساز را باز کنید. اما اگر هنوز وافل تان نپخته باشد، با این کار در روند پخت اختلال ایجاد می کنید. از این رو بیشتر وافل سازها به اخطار نوری یا صوتی برای اعلام آماده شدن وافل مجهز هستند.

این سیستم، به محض آماده شدن وافل توسط یک چراغ یا هشدار صوتی به شما اطلاع می دهد که شیرینی شما آماده است و از پخت بیش از حد یا سوختن آن جلوگیری می کند. اما چراغ آماده به کار را با چراغ اعلام پایان پخت اشتباه نگیرید. برخی از وافل سازها برای اعلام آماده شدن وافل در عوض از هشدار صوتی استفاده می کنند. هشدار صوتی به خصوص برای افرادی بهتر است که معمولا یادتان می رود چیزی در حال پخت دارید.

شستشوی آسان

یکی دیگر از نکات مهم در مورد دستگاه وافل ساز این است که قابلیت شستشو و تمیز کردن آسان داشته باشد؛ زیرا در آن از خمیر استفاده می شود و حتما گاهی اوقات مقداری از خمیر به دیواره های صفحه آن بریزید که نیاز به تمیز کردن دارد.

بهتر است در ابتدای کار، سطح فلزی آن را اگر چه به اسم نچسب باشد با کمی روغن یا کره به وسیله ی برس چرب کنید تا اگر صفحات دستگاهتان قابل جدا سازی و شست و شو نیست، به راحتی با پارچه ی نرم و کمی مواد پاک کننده تمیز شود تا عمر دستگاهتان طولانی تر باشد.

در صورت جدا شدن صفحات دستگاه وافل ساز نیز شما می توانید به راحتی با یک اسکاچ نرم آن را بشویید. در هنگام شست و شو و تمیز کردن دستگاه مراقب باشید تا خط و خشی بر صفحات وارد نشود، خط و خش ایجاد شده در روی وافل ها و کیفیت آن تاثیر گذار می باشد.

انواع وافل ساز | همه چیز در مورد انتخاب وافل ساز مناسب

قیمت وافل ساز

وافل ساز یکی از دستگاه هایی است که انواع مدل های مختلفی در بازار دارد. بنابراین باید با توجه به نیازهای خود آن را خریداری کنید. قیمت وافل ساز با توجه به امکانات، کیفیت ساخت و برند سازنده متفاوت است. نیازی نیست که شما گران ترین و پیشرفته ترین مدل را انتخاب کنید. بلکه باید ابتدا نیازهای خود را شناسایی کنید و سپس با توجه به آن ها و بودجه ای که دارید، خرید خود را انجام دهید.

یادتان باشد که به سراغ مدل هایی که بسیار ارزان قیمت هستند نروید. کیفیت ساخت پایین شما را به دردسر می اندازد و کارایی لازم را برای شما به همراه نخواهد داشت. بنابراین کیفیت و قیمت را همیشه با هم در نظر داشته باشید.

مطالب مشابه را ببینید!