علت کم حرفی همسر چیست؟ دلایل کم حرفی و رفع این مشکل
حرف زدن ارتباط درباره مسائل مهم و مختلف در خانواده نقش بسزایی در پیوند عاطفی ایفا می کند. کم حرفی همسر و کسالت بار بودن فضای خانه و زندگی از جمله شکایت رایجی است که اکثرا از سوی زنان اعلام می گردد. زیرا زنان به طور معمول در مهارت های ارتباطی سریع تر و قوی تر هستند.
همچنین برخی مردان درون گرا بوده و در بیشتر مواقع ترجیح می دهند سکوت کنند. پس افرادی که سکوت های همیشگی همسر خود ناراضی می باشند باید با دید دیگری به سایر روابط بپردازند. ناگفته نماند که این موضوع بی علاقگی همسر نسبت به شما نبوده و تنها یک صفت فردی است.
دلایل کم حرفی همسر (مردان)

اکثر زنان از کم حرفی همسر خود گله دارند و دلیل اصلی آن را نمی دانند. البته کمی حرفی مردان دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها درونگرایی فرد است که علاقه چندانی به بحث و گفت و گو ندارد. همچنین برخی دیگر از مردان به دلیل مشکلات زندگی مشترک و تربیت خانوادگی نمی توانند با همسر خود صحبت کنند. پس از مهم ترین دلایل کم حرفی مردان می توان به موارد زیر اشاره کرد.
وجود اختلافات
وجود اختلافات پنهان و عیان بین زوجین از جمله دلایل کم حرفی همسر است که به صورت ناخودآگاه تمایل آنها برای ایجاد ارتباط و هم کلامی کاهش می یابد. تا جایی که اگر ارتباط کمی وجود داشته باشد از سر ناچاری و وظیفه است. برای مثال مردی که با گذشت بازه زمانی زیاد از زندگی زناشویی متوجه این موضوع می شود که به هر دلیلی انتخاب او نادرست است و علاقه ای به زنش ندارد کم حرف می شود.
مشکلات جسمی – روحی
مشکلات جسمی همچون کم کاری یا پرکاری تیروئید، خستگی و ضعف مداوم، کم خونی شدید، وجود بیماری مزمن و برخی مواقع صعب العلاج منجر به کم حرفی همسر می شود. همچنین بیماری های روحی همچون اضطراب و استرس از این قاعده مستثنی نیست. پس جهت پیشگیری و درمان انواع مشکلات جسمی – روحی باید به پزشک و روانشناس مراجعه کرد تا با تشخیص نوع بیماری، درمان دارویی و تغذیه ای مناسب تجویز نماید.
مشکلات شغلی شایع ترین علت کم حرفی همسر

یکی دیگر از شایع ترین دلایل کم حرفی همسر، بی میلی عاطفی، بدخلقی و بی حوصلگی ریشه در مشکلات شغلی آنها دارد. زیرا عواملی همچون مشکل با شریک مالی، عدم امنیت شغلی، نارضایتی و اضطراب تعدیل و بیکاری می توانند انزوا، در خود فرو رفتن و کم حرفی مردان را به دنبال داشته باشند.
عدم دریافت آموزش کافی برای گفت و گو
اکثر مردان از مهارت های کافی جهت گفت و گو و بحث با زنان برخوردار نیستند. همچنین دلیل اصلی کم حرفی همسر به ویژه مردان این است زنان در این حوزه بهتر و بیشتر آموزش می بینند.
در حالت کلی دختران در طول رشد نسبت به پسران بیشتر درباره اتفاقات متعدد، روابط و تجربیات خود صحبت می نمایند. زیرا پسرهایی که مدام از احساست و تجربیات خود صحبت می کنند با تمسخر و انتقاد مواجه می شوند. البته این تجربیات در طول زندگی با آنها باقی مانده و تا جایی که اگر این قوانین شکسته شوند جنسیت آنها را تهدید می نمایند. بنابراین سکوت تلاشی جهت رفع ترس به دلیل نبود مردانگی در این افراد است.
مطلب مشابه: راه های رسیدن به عشق و معشوق دلخواه (12 قدم موثر)
احساس شکست
برخی از مردان به این موضوع اعتراف کرده اند که زمان مشاجره با دوست دختر یا همسرشان احساس شکست و ناتوانی می کند. پس یکی از دلایل کم حرفی همسر همین امر بوده و اعتقاد دارد که با بحث و جدل با زن خود به جایی نمی رسد. برای مثال برخی از مردان به این نکته اشاره می کنند که با سرعت و استدلال های زن خود نمی توانند حرف بزنند.
مردم بر این باورند که بازگویی برخی از حرف ها و زیاده روی در بحث، آنها را به دردسر می اندازند. همچنین با صحبت کردن و انتقاد از آنها دچار آسیب های روحی و روانی می شوند. درنتیجه تنها راه حل منطقی که به ذهن مردان می رسد همان سکوت است.
عصبانیت از دلایل کم حرفی همسر

برخی مواقع عصبانیت زنان یکی از دلایل کم حرفی همسر به شمار می رود. زیرا عصبانیت بیشتر به دلیل انتقاد، ناراحتی، بی احترامی و… اتفاق می افتد. همچنین به زمان زیادی نیاز است تا مرد علت ناراحتی و عصبانیت همسر خود را بیابد. البته تا زمانی که طرفین آماده گفت و گو در مورد آن نباشد گزینه سکوت ایمن ترین و بهترین انتخاب است.
فرار از بحث های تکراری

زن ناراضی برای اکثر مردان تجربه ناخوشایندی است که فرد را وادار به فرار از بحث و حرف های تکراری می نماید. همین موضوع کم حرفی همسر را به دنبال دارد. همچنین برخی از مردان مدام به فکر خوشبختی زن خود بوده و زمانی که درگیری رخ می دهد یا همسر ناراضی است تاثیر منفی بر روحیه آنها می گذارد. بنابراین سکوت مردان را از ناامیدی و عدم تایید نسبت به خود و همسر محافظت می نماید. در نتیجه تحمل منفعلانه را به برخورد فعالانه و صحبت کردن ترجیح می دهند.
عدم ابراز احساسات منفی
برخی از مردان با بیان احساسات منفی همچون نارضایتی، اضطراب، استرس، ناراحتی و عصبانیت مشکل دارند. همچنین از صدمه زدن و بی احترامی به همسر خود واهمه دارند. پس کم حرفی همسر و یا سکوت وی تلاشی جهت محافظت از شریک زندگی خود در مقابل آسیب های بیشتر به شمار می رود.
مطلب مشابه: فرسودگی عاطفی چیست و چطور درمان می شود؟
خصوصیات فردی و شخصی
دلایل متعددی برای کم حرفی همسر وجود دارد. ولی عوامل شخصی و فردی در اولویت قرار می گیرد. زیرا مردان مانند زنان نسبت به ویژگی های منحصر به فرد و گذشته خود کاملا آسیب پذیر هستند. پس به احتمال زیاد کم حرفی مرد می تواند یک ویژگی ذاتی باشد.
فاصله عاطفی

برخی مواقع زن اعتراض می کند هیچ حرفی با شوهر خود ندارد. البته این نشانه خوبی نبوده و کم حرفی همسر از ترک شما برای همیشه خبر می دهد. زیرا هنگامی که زوجین بی خیال نیازهای عاطفی همدیگر می شوند از هم فاصله می گیرند. پس در چنین شرایطی بین زن و شوهر هیچ موضوع مشترکی وجود ندارد که در مورد آنها صحبت شود.
رسیدن به خواسته و هدف خاصی
اکثر مواقع کم حرفی همسر به نوعی سلاح مبدل می گردد. پس اگر مرد متوجه این موضوع شود که خواسته زن با سکوت به پایان می رسد از این سلاح استفاده می کند. همچنین شوهر کم حرف زن را از صحبت کردن، توجه، ابراز علاقه و عشق محروم می نماید که خیلی آزار دهنده است. پس ترس از دست دادن شوهر با احتمال تسلیم شدن رابطه مستقیمی دارد.
زمانی که برای شکستن سکوت به خواسته های شوهر بها می دهید یعنی برای صحبت کردن باید برای او پاداش در نظر بگیرید. درنتیجه احتمال تکرار این موضوع هر دفعه نسبت به دفعه قبل بیشتر می شود. این موضوع شباهت زیادی با عصبانیت دوران کودکی دارد که تا دستیابی به هدف خود تسلیم نخواهد شد.
مطلب مشابه: عصبانیت مردان + دلایل عصبانی شدن مردان و روش های مقابله با آن
مجازات و تنبیه همسر
هدف از کم حرفی همسر در برخی از مواقع تنبیه زن است. زیرا زن کاری انجام داده که باب میل شوهر نبوده و اگر مرد متوجه شود سکوت برای همسرش عملی آزار دهنده می باشد آن را به روش مجازات تبدیل می کند. همچنین مردانی که این روش تنبیه را ترجیح می دهند اکثرا اطرافیان را مسئول ایجاد دردسرها و مشکلات می دانند. برای مثال اگر مرد این احساس را داشته باشد که هیچ وقت اشتباه نمی کند در مورد همسر خود و دیگران قضاوت بیشتری می کند. سپس این کار را در طول زندگی مشترک تکرار می نماید.
ناامیدی از تغییر
ناامیدی یکی دیگر از دلایل کم حرفی همسر است. برای مثال مرد مدام از مشکلات خود با همسرش صحبت می کند و هیچ راه حلی برای آن نمی یابد. البته زمانی که چنینی تغییری در کردار و رفتار همسر ایجاد می شود از اوضاع بد او خبر می دهد. همچنین مرد ناامیدی را با این تغییرات بروز می نماید.
مهارت های ارتباطی با کم حرفی همسر

یکی از دلایل بارز کم حرفی همسر همان تفاوت زیستی – تکاملی آقایان و خانم ها هنگام بحث و گفت و گو است. زیرا خانم ها در کلام ارتباطی و صحبت کردن نسبت به آقایان بهتر عمل می کنند. البته این ویژگی ها با توجه به نقش خانم ها در منزل و محیط اطراف بیشتر تقویت می شود. برای مثال یک دختر بچه در همان زمان کودکی با شکستن یا پاره شدن عروسک خود گریه کرده و ناراحتی های خود را ابراز می نماید. ولی این عمل برای پسر یک رفتار غیر مردانه بوده و نباید در مورد احساسش زیاد حرف بزند. پس در حالت کلی نیاز خانم ها به صحبت کردن و ارتباط کلامی نسبت به آقایان بیشتر است. در حالت کلی مهارت های ارتباطی با شوهر کم حرف به شرح زیر می باشد.
انتخاب زمان مناسب جهت گفت و گو
موضوع کم حرفی همسر زمانی معنا پیدا می کرد که شوهر از سرکار بر می گردد و زن می خواهد با او صحبت کند. اما همسر در این بازه زمانی کوتاه ه استراحت نیاز دارد و بایستی بحث و گفت و گو را به وقت دیگری موکول نمود.
عدم سکوت در برابر سکوت همسر
برخی موقع کم حرفی همسر یا سکوت او باعث ایجاد عصبانیت و احساس ناکافی بودن در زن می شود. پس جهت اجتناب از این شرایط و موقعی که شوهر پاسخ نمی دهد زن نباید سکوت کند. همچنین از شوهر خواسته که دلیل سکوت خود را توضیح دهد. اگر زن در این موقعیت جوابی از همسر نگیرد باید از کنار سکوت به راحتی عبور نکند. همچنین از همسر بخواهد درمورد آینده صحبت نماید و به پرسش وی پاسخ دهد.
مطلب مشابه: نشانه های رابطه سمی و ناسالم (17 ویژگی رابطه سمی)
پذیرش تفاوت ها
پذیرش تفاوت های دنیای زنانه و مردانه یکی از راه های درک کم حرفی همسر است. زیرا مردان در مقایسه با زنان علاقه کمتری به برقراری ارتباط و حرف زدن دارند. پس زن نباید این توقع را از همسر داشته باشد که مدام با وی هم کلام شود. همچنین تمام جزئیات را مو به مو تعریف نماید. زیرا به همان اندازه که فوتبال و سیاست برای زنان خسته کننده می باشد، این نوع حرف ها نیز برای آقایان آزار دهنده خواهد بود.
عدم مقایسه همسر با دیگران
اگر مرد فردی درونگراست و زن کاملا برونگرا می باشد، بایستی این تفاوت در رابطه بین زوجین اختلاط ایجاد نکند. پس زن با توجه به کم حرفی همسر سعی می نماید که انتظارات خود را با توانایی ها، شخصیت و روحیه شوهر هماهنگ کند. همچنین ضروری است که زن از مقایسه دست بردارد و مدام نگوید شوهر فلان دوستم آدم خوش صحبت و اجتماعی می باشد. زیرا به همان اندازه که زن نمی تواند دامنه حرف زدن خود را کاهش دهد مرد نیز توانایی صحبت و بحث های طولانی را ندارد.
پرسیدن در مورد جزئیات
جهت کاهش کم حرفی همسر بهتر است سوالات به طور دقیق پرسیده شود. بنابراین سوال این گونه مطرح نشود که امروز چطوری گذشت؟ زیرا احتمال جواب دادن این سوال به صورت یک کلمه ای همچون افتضاح یا عالی بود بسیار زیاد است. پس درمورد جزئیات کار همسر پرسیده شود تا جواب دهی طولانی تر باشد.
گسترش و توسعه علایق مشترک
زوج های که تمام توجه خود را به کار یا بچه منعطف می نمایند با کم حرفی همسر مواجه می شوند. پس حضور در فعالیت های جدید و متفاوت همچون مسافرت و پیاده روی به همراه همسر شرایطی را ایجاد می نماید که در مورد همه چی صحبت می شود.
بحث های منصفانه
دلیل کم حرفی همسر این است که از بحث و صحبت کردن در مکان های مختلف اجتناب می نماید. زیرا از ادامه بحث و مشاجره طاقت فرسا واهمه دارد. همچنین مردان استفاده از جملات و الفاظ منفی همچون تو همیشه یا تو هرگز شروع می شوند، احساس گناه کرده و از مطرح نمودن اشتباهات در گذشته دوری می کنند. پس صحبت را به بروز احساسات خود اختصاص دهید و اشتباهات خود را بیان کنید. همچنین همه تقصیرها را از چشم همسرتان نبینید.
ایجاد فضای آرام برای صحبت

زمانی که با کم حرفی همسر یا سکوت وی مواجه می شوید برای گفت و گو عجله نکنید. همچنین به جای گله مندی و غر زدن فضای آرام را برای سکوت و سوال مداوم او فراهم نمایید. پس با آرامش و محبت با مرد صحبت کرده تا آرام آرام به شما روی آورد. سپس سر صحبت را باز کرده و موضوع را با او در میان بگذارید.
مطلب مشابه: بمباران عشق و تفاوت آن با عاشق شدن (نشانه ها و برخورد با آن)