مجله تاپ‌ناز‌

آیا آنوریسم مغزی باعث مرگ می شود؟

آنوریسم مغزی که نوعی برآمدگی در یک یا چند رگ خونی مغز انسان است؛ در مواردی باعث پاره شدن رگ و در نهایت خونریزی مغزی می شود. سوالی که ممکن است در خصوص آنوریسم مغزی، ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر کند، این است که آیا آنوریسم مغزی باعث مرگ می شود؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال لازم است مطالبی که در ادامه گفته می شود را تا انتها مطالعه کنید. ما در این مطلب علاوه بر بررسی تاثیر آنوریسم مغزی بر جان انسان، به ارائه راهکارهایی برای کاهش خطر مرگ در افراد مبتلا به آنوریسم مغزی و همچنین معرفی بهترین پزشک برای درمان این وضعیت می پردازیم.

آیا آنوریسم مغزی باعث مرگ می شود؟

پارگی آنوریسم مغزی و به خطر افتادن جان انسان

قبل از اینکه بخواهیم به ارزیابی تاثیر آنوریسم مغزی روی سلامت جان بپردازیم؛ بد نیست بدانیم که این وضعیت چگونه در مغز ایجاد می شود. آنوریسم زمانی اتفاق می افتد که دیواره یا غشاء رگ های خونی بیش از حد نازک شود. بخش نازک شده دیواره، دچار برآمدگی می شود؛ که به آن آنوریسم می گویند. در مواردی که این برآمدگی در رگ خونی مغز باشد، تحت عنوان آنوریسم مغزی شناخته می شود. از آنجایی که درون این برآمدگی با خون پر می شود، پاره شدن آن می تواند منجربه خونریزی مغزی و فوت ناگهانی فرد شود.

آنوریسم مغزی حتی اگر پاره نشود، برای فرد خطرآفرین است و بهتر است برای درمان یا کنترل آن به صورت منظم به پزشک متخصص مراجعه شود. با انجام تحقیقات متعدد درباره تاثیر آنوریسم مغزی روی مرگ انسان، این نتیجه حاصل شده است که بیشتر از 40 درصد افراد بعد از پاره شدن آنوریسم در مغز، دچار مرگ می شوند. حتی اگر فردی از این وضعیت جان سالم به در ببرد؛ تا همیشه از نوعی ناتوانی رنج می برد. شایع ترین علت فوت افراد بعد از پارگی آنوریسم مغزی، نشت کردن خون موجود در برآمدگی رگ به فضای اطراف مغز انسان است.

چگونه می توان از خطر مرگ بعد از پارگی آنوریسم مغزی جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از به خطر افتادن جان انسان، بهتر است قبل از پارگی آنوریسم مغزی به پزشک متخصص مراجعه کرد. معمولاً این وضعیت بیشتر در بزرگسالان و خصوصاً خانم ها اتفاق می افتد. به همین جهت بهترین اقدام برای پیشگیری از اتفاقات ناگوار، لازم است که با نزدیک شدن به دوران بزرگسالی، به صورت منظم برای چکاپ به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود. این کار کمک می کند تا از وجود آنوریسم در مغز مطلع شوید و قبل از پارگی برای درمان اقدام کنید.

اما اگر به هر دلیلی فرد متوجه وجود آنوریسم در مغز نشده و به صورت ناگهانی دچار پارگی آنوریسم شده است؛ لازم است که نزدیکان آن بلافاصله بعد از خونریزی او را به بیمارستان منتقل کنند. در چنین وضعیتی جراح بسته به پارامترهایی نظیر سن، جنسیت، نوع خونریزی، محل پارگی، فاصله زمانی پاره شدن آنوریسم تا رسیدن به بیمارستان و… نوع درمان را انتخاب می کند. کویلینگ (کلاف پیچی) اندوواسکولار و جراحی بستن رگ خونی (کلیپینگ) دو مورد از روش های درمان آنوریسم مغزی هستند؛ که توسط جراحان باتجربه مغز و اعصاب انجام می شوند.

چه عواملی احتمال مرگ ناشی از آنوریسم مغزی را افزایش می دهند؟

جدا از اینکه عواملی نظیر ژنتیک، بد فرمی شریان وریدی مغز، تنگی آئورت، مشکلات کلیوی، سندروم ایلرز دانلوس و…در دوران کودکی باعث آنوریسم مغزی می شوند؛ در دوران بزرگسالی نیز موارد متعددی می توانند باعث تشدید آنوریسم و پارگی آن شوند. برخی از این عوامل عبارت هستند از:

  1. فشار خون بالا
  2. افزایش سن
  3. مصرف کوکائین
  4. استفاده از انواع مواد مخدر و دخانیات
  5. تومورهای مغزی
  6. ضربه شدید به سر
  7. جنسیت (خانم ها بیشتر از آقایان دچار آنوریسم مغزی می شوند)
  8. فعالیت های سنگین و ورزش های شدید
  9. مصرف زیاد قهوه و کافئین
آیا آنوریسم مغزی باعث مرگ می شود؟

در صورت مشاهده چه علائم و نشانه های باید برای درمان آنوریسم مغزی اقدام کرد؟

برای جلوگیری از خطر مرگ ناشی از پارگی آنوریسم مغزی، لازم است که در صورت مشاهده علائم و نشانه های این وضعیت، هرچه سریع تر به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود. شاید این سوال برایتان ایجاد شود که آنوریسم مغزی با چه نشانه هایی همراه است و در صورت مشاهده چه علائمی باید به پزشک مراجعه کرد؟ در ادامه لیستی از مهم ترین علائم آنوریسم مغزی آورده شده است؛ که عبارتند از:

  • احساس ضعف در ماهیچه ها
  • بی حسی برخی از اندام ها
  • احساس درد در قسمت پشت چشم
  • ضعف در بینایی
  • سرگیجه و سردرد
  • بیهوشی
  • حساس شدن به نور
  • سفت شدن گردن
  • استفراغ
  • احساس درد در بالای چشم
  • رنگ پریده شدن چهره

اگر بلافاصله بعد از مشاهده این علائم به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید، می توانید از خطر خونریزی در مغز و مرگ ناگهانی جلوگیری کنید.

مراجعه به پزشک

در این نوشتار به بررسی اینکه آیا آنوریسم مغزی باعث مرگ می شود یا خیر! پرداختیم. دانستیم که پارگی آنوریسم مغزی در بسیاری از مواقع باعث فوت فرد یا ناتوانی دائمی آن می شود؛ بنابراین؛ اگر میخواهید خطر مرگ ناشی از آنوریسم مغزی را کاهش دهید؛ لازم است که در صورت مشاهده علائم، به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. توجه داشته باشید که باید برای درمان آنوریسم مغزی به جراح و متخصص حاذق و توانمندی مراجعه کنید؛ چراکه هرگونه سهل انگاری در حین درمان این وضعیت، می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشید.

دکتر رادنوش پشم فروش فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی و متخصص مغز و اعصاب، سکته مغزی، از دانشگاه زوریخ سوئیس، از برترین و متبحر ترین پزشکان حوزه درمان انواع آنوریسم های مغزی است؛ که با تشخیص صحیح و انتخاب بهترین متد درمانی، درمان آنوریسم مغزی را با درصد موفقیت بالا انجام می دهد. اگر قصد دارید تا برای چکاپ و معاینه به مطب ایشان مراجعه کنید؛ کافیست از طریق راه های ارتباطی، برای گرفتن نوبت حضوری اقدام کنید.

آیا آنوریسم مغزی باعث مرگ می شود؟

آدرس مطب: شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بعد از بلوار ایوانک، مجتمع پزشکی آتیه غرب، طبقه ۱۸، واحد b3

ساعات و روزهای کاری: شنبه و سه شنبه ۱۰ تا ۲۰.۳۰ – یکشنبه و چهارشنبه ۱۴ تا ۲۰.۳۰ – دوشنبه ۱۰ تا ۱۴

شماره تلفن های ثابت مطب جهت گرفتن نوبت: 88574483 – 88576142 همه روزه 16 الی 20 به جز روزهای تعطیل

بیمارستان:

بیمارستان فرهیختگان سه شنبه ها و چهارشنبه ها ساعت 10 الی 12

بیمارستان آتیه – شهرک غرب – درمانگاه دکتر سودبخش – طبقه منفی یک – چهارشنبه ها 14 الی 15

تلفن های تماس:

09036060958 – 09036060957

09101954380 – 09101954370

مطالب مشابه را ببینید!