عوارض مصرف قهوه از بالا رفتن فشار خون تا ایجاد سردرد و سقط جنین

عوارض مصرف قهوه یکی از مهمترین نکاتی است که باید در مصرف آن مورد توجه قرار گیرد. قهوه تلخ مزایای بسیاری دارد اما دارای معایبی نیز می باشد که با مصرف بیش از حد آن تشدید می شود. تقریبا همه افراد می دانند که قهوه یک ماده به نام کافئین دارد.
فهرست موضوعات این مطلب
شایع ترین عوارض مصرف قهوه

اغلب افراد نیز از قهوه به عنوان یک نوشیدنی انرژی زا و بی خطر نام می برند. اما این افراد باید توجه داشته باشند که افراط در مصرف آن می تواند اثرات بدی برای بدن آن ها داشته باشد. برای آشنایی با عوارض مصرف مکرر قهوه ادامه مقاله را مطالعه نمایید.
بالا رفتن فشار خون
یکی از مهمترین عوارض مصرف قهوه بالا رفتن فشار خون می باشد. کسانی که دارای فشار خون بالا هستند باید سعی کنند که مصرف کافئین و قهوه را به طور کامل قطع کنند. زیر این افراد با مصرف حدود دو فنجان قهوه به صورت محسوس بالا رفتن فشار خون خود را احساس می کنند.
بالا رفتن فشار خون تاثیر بسیار بدی بر روی عملکرد قلب دارد. بنابراین به افراد توصیه می شود که میزان متناسبی از آن را مصرف کنند تا دچار عارضه با فشار خون نشوند. همچنین به افرادی که دارای فشار خون هستند پیشنهاد می شود که مصرف قهوه را به طور کامل کنار بگذارند یا به حداقل برسانند.
افزایش خطر حمله قلبی
در بررسی هایی که در مورد عوارض مصرف قهوه انجام شده است نشان داده می شود که افرادی که به صورت مکرر قهوه مصرف می کنند ۴ برابر بیشتر از سایر افراد دچار حمله قلبی می شوند. این احتمال برای افرادی که دارای فشار خون هستند بسیار بیشتر می باشد.
به این صورت که اگر یک فرد عادی در طول روز چهار فنجان قهوه بنوشد معادل فردی است که با فشار خون بالا یک فنجان قهوه نوشیده است. این اندازه قهوه می تواند تاثیر بسیار خطرناکی بر روی قلب افراد مبتلا به فشار خون دارد.
احتمال ابتلا به بیماری نقرس
یکی از عوارض مصرف قهوه که از سال های طولانی در میان مردم رایج می باشد ابتلا به بیماری نقرس است. در زمان های دور نیز افرادی که مبتلا به بیماری نقرس بودند مصرف قهوه و انواع کافئین را به طور کامل کنار می گذاشتند. مصرف کافئین می تواند منجر به ابتلای مجدد به بیماری نقرس شود. بنابراین ممکن است در افراد عادی نیز مصرف روزانه و به بسیار قهوه منجر به ایجاد این بیماری شود.
مطلب مشابه: با خواص و مضرات قهوه آشنا شوید + 10 خاصیت ویژه قهوه
احتمال ابتلا به کیست پستان
یکی از عجیب ترین عوارض مصرف قهوه احتمال ابتلا به کیست پستان می باشد. خانم هایی که به طور روزانه دو الی سه فنجان قهوه می نوشند، احتمال دارد دچار بیماری فیبروکیستیک پستانی شوند. زیرا کافئین احتمال رشد این بیماری را حدود ۵ برابر افزایش می دهد و آثار و عواقب بسیار بدی برای خانم ها به دنبال دارد.
بی اختیاری ادرار
یکی دیگر از بدترین عوارض مصرف قهوه و کافئین بی اختیاری در نگه داشتن ادرار می باشد. خانم هایی که عادت دارند بیش از حد معمول کافئین مصرف کنند و روزانه دو الی سه فنجان قهوه می نوشند ۷۰ درصد بیشتر از سایر خانم ها به بی اختیاری ادرار مبتلا می شوند.
در مواردی اگر این مصرف قهوه در سال های طولانی انجام گیرد ممکن است بی اختیاری ادرار را به حدی برساند که حتی با خندیدن و سرفه و عطسه ادرار از بدن آن ها خارج شود. قهوه نیز مانند هر ماده دیگری طولانی مدت اثرات عمیق تر ایجاد می کند.
بی خوابی و کاهش کیفیت خواب

از جمله معروف ترین عوارض مصرف قهوه ایجاد اختلال در سیستم خواب می باشد. کافئین می تواند بر روی سیستم خواب افراد تاثیر بگذارد و موجب شود که به مدت طولانی مدت بیدار بماند. افرادی که در طول شب عادت به نوشیدن قهوه و کافئین دارند قطعاً مشکلاتی مانند بدخوابی و بی خوابی را تجربه می کنند.
اگر فرد در طول شب نتواند خواب کافی و با کیفیت داشته باشد در طول روز احساس کسالت و خستگی می کند. همین هم منجر می شود که به نوشیدن مجدد قهوه تحریک شده و در شب های بعد نیز دچار اختلال خواب شود.
مطلب مشابه: انواع قهوه و تفاوت آن ها؛ از قهوه عربیکا تا روبوستا و طرز تهیه آنها
ایجاد مشکل سوء هاضمه
از جمله بدترین عوارض مصرف قهوه ایجاد سوء هاضمه، ناراحتی معده و مشکلات گوارشی است. افرادی که به صورت مرتب و روزانه چند بار از نوشیدنی های کافئین دار استفاده می کنند. معمولاً دچار ناراحتی هایی مانند ناراحتی معده گوارش و سوء هاضمه می شوند. اگر این نوشیدنی ها با معده خالی و در زمان ناشتا مصرف شوند تاثیرشان بر دستگاه گوارش چند برابر می شود و مشکلات بسیاری را برای افراد به وجود می آورند.
ایجاد سردردهای مکرر
یکی از رایج ترین و پرتکرارترین عوارض مصرف قهوه به میزان زیاد مصرف کافئین می باشد. کافئین می تواند در دفعات معمول منجر به بهبود سردرد شود. اما در مورد افرادی که به صورت مرتب از قهوه استفاده می کنند نتیجه عکس دارد. معمولاً این افراد بعد از مدتی مبتلا به سردردهای مزمن و حتی میگرن می شوند.
سقط جنین و کاهش باروری
یکی از عوارض مصرف قهوه در خانم ها کاهش قدرت باروری می باشد. خانم هایی که به نوشیدن قهوه علاقه دارند معمولاً ۲۷ درصد کمتر از سایر خانم ها احتمال بارداری دارند. در سال های اخیر مطالعات بسیاری بر روی نوشیدن دو فنجان قهوه در طول شبانه روز انجام شده است.
این مطالعات نشان می دهند که قهوه می تواند خطر سقط جنین در خانم ها را تا حد زیادی افزایش دهد. زیرا کافئین موجود در قهوه در آب محلول است و به راحتی از طریق خون به جفت می رسد. همانطور که پیشتر گفته شد قهوه باعث افزایش فشار خون و بالا رفتن ضربان قلب متابولیسم بدن جنین می شود. با توجه به این موارد رشد جنین را کند کرده و حتی منجر به سقط آن می شود. نکته قابل توجه در این باره این است که خانم های شیرده نیز باید در نوشیدن قهوه احتیاط کنند. زیرا قهوه می تواند به صورت مستقیم بر روی فرزندشان تاثیرگذار باشد.
مطلب مشابه: قهوه بدون کافئین چیست + مزایا و خواص قهوه فاقد کافئین و روش مصرف
تشدید علائم یائسگی

یکی از عوارض مصرف قهوه که بر بدن خانم ها تاثیرگذار است تشدید علائم یائسگی می باشد. به طور کلی نوشیدن یک فنجان قهوه در عصر یا در روزهایی که فرد دچار خستگی است بسیار لذت بخش می باشد. اما اگر به صورت مرتب مصرف شود اختلالاتی در چرخه قاعدگی افزایش خونریزی و تشدید علائم یائسگی می شود. یکی از مواردی که قهوه بر آن تاثیر می گذارد افزایش میزان گرگرفتگی در دوران یائسگی می باشد.
کلام پایانی
عوارض مصرف قهوه موضوعی بود که در این مقاله به بررسی آن پرداخته شد. مصرف مقاله به صورت مکرر می تواند مشکلات بسیاری را برای افراد به وجود آورد. بنابراین ما به شما توصیه می کنیم که ابتدا به عوارض قهوه آشنایی داشته باشید سپس در اندازه متناسب از آن مصرف کنید.
مطلب مشابه: میزان مجاز مصرف قهوه + روزی چنه مقدار قهوه یا اسپرسو می توان نوشید