فواید توت فرنگی (25 خاصیت از کاهش فشار خون تا سفید کنندگی دندان و زیبایی مو)

توت فرنگی یکی از میوه های خوشمزه است که به دلیل مزه ی شیرین، رنگ قرمز روشن و بافت آبدارش بسیار پرطرفدار است و خواص زیادی نیز برای سلامت بدن دارد. توت فرنگی مانند انواع توت های دیگر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد.
این میوه ی خوشمزه به دلیل خواص زیادی که دارد به بخشی از رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از برخی مشکلات و بیماری ها تبدیل شده است. توت فرنگی در تهیه انواع خوراکی ها مانند بستنی، شیرینی، کیک، آبمیوه، شربت، مربا و … استفاده می شود.
سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه 400 گرم توت فرنگی را برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و سرطان توصیه کرده است. بنابراین بهتر است برای بهره بردن از خواص توت فرنگی، مصرف روزانه ی آن را در برنامه غذایی خود جای دهید. در ادامه فواید توت فرنگی برای سلامتی بدن را به طور کامل توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.
فهرست موضوعات این مطلب
ارزش غذایی توت فرنگی
توت فرنگی یکی از میوه های خوشمزه تابستانی است که به دلیل داشتن انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی خواص زیادی برای بدن دارد. بنابراین ارزش غذایی این میوه بسیار بالا می باشد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مناسب است. در ادامه ارزش غذایی یک فنجان توت فرنگی تازه (152 گرم) را ارائه می دهیم:
- کالری: 49
- فیبر: 3 گرم
- چربی: 0 گرم
- قند: 7 گرم
- پروتئین: 1 گرم (2 درصد از میزان توصیه شده روزانه
- منگنز: 6 میلی گرم (29 درصد از میزان توصیه شده روزانه)
- فولات: 5 گرم (9 درصد از میزان توصیه شده روزانه)
- پتاسیم: 233 میلی گرم (7 درصد از میزان توصیه شده روزانه)
- منیزیم: 8 میلی گرم (5 درصد از میزان توصیه شده روزانه)
- ویتامین C: چهار میلی گرم (149 درصد از میزان توصیه شده روزانه)
- ویتامین K: سه میکرو گرم (4 درصد از میزان توصیه شده روزانه)
خواص توت فرنگی

توت فرنگی دارای مواد مغذی بسیار زیادی است و فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی دارد. در ادامه به خواص بی نظیر توت فرنگی می پردازیم:
کاهش فشار خون
توت فرنگی حاوی مقادیر مناسبی پتاسیم و منیزیم است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید می باشد و می تواند سطح فشار خون بالا را کاهش دهد. پتاسیم به جبران اثرات منفی سدیم در بدن کمک می کند و با کاهش فشار خون، باعث جلوگیری از حملات قلبی و سکته می شود.
کاهش کلسترول
یکی دیگر از خواص توت فرنگی این است که برای سلامت بدن و مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد بسیار مفید است. توت فرنگی به دلیل داشتن ماده ای به نام پکتین، می تواند سطح کلسترول بد را در بدن کاهش دهد.
درمان کبد چرب
توت فرنگی دارای خواص محافظتی برای کبد می باشد. اسیدهای طبیعی موجود در توت فرنگی به حفاظت از کبد کمک می کند و از تجمع سموم و مواد زائد در بدن جلوگیری می کند.
مصرف منظم توت فرنگی باعث کاهش فشار خون و کاهش سطح اسید اوریک خون می شود، که این امر برای افراد مبتلا به کبد چرب یا افرادی که با مشکلات فشار خون مواجه هستند، بسیار اهمیت دارد. بنابراین پیشنهاد می شود که افراد برای حفظ سلامت کبد و تنظیم فشار خون، روزانه چندین عدد توت فرنگی به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
مطلب مشابه: خواص میوه بلوبری + 8 خاصیت مهم بلوبری برای سلامت بدن و پوست و مو
کاهش وزن
توت فرنگی یکی از خوراکی های ضد التهابی فوق العاده است و موجب کاهش وزن می شود. توت فرنگی یک غذای کم گلیسمی است و مانند اکثر میوه ها تقریبا بدون چربی است. این میوه دارای قند است اما قند آن فروکتوز می باشد.
این میوه به دلیل داشتن فیبر بالا می تواند اشتها را کنترل کند و از پرخوری جلوگیری کند. ترکیبات موجود در توت فرنگی باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می شود. فیبر موجود در این میوه جذب قندهای طبیعی را کند می کند.
سفید کردن دندان ها
توت فرنگی برای سفید کردن دندان ها بسیار مفید است. این میوه دارای مقادیر مناسبی از ماده اسید مالیک است که نوعی اسید طبیعی موجود در میوه ها می باشد و برای جرم گیری و سفید کردن دندان ها مفید است.
برای بهره مندی از این خواص توت فرنگی، چند عدد از این میوه را به صورت پوره دربیاورید و بعد مقدار کمی جوش شیرین و نمک را به آن اضافه کنید تا به صورت خمیری شکل دربیاید.
این خمیر را به مدت 5 دقیقه روی دندان های خود ماساژ دهید و سپس دهان خود را چند بار بشویید. برای داشتن دندان های سفید و درخشان بهتر است این کار را هفته ای یک بار تکرار کنید.
حفظ سلامت قلب
یکی دیگر از فواید توت فرنگی، جلوگیری از حمله قلبی و حفظ سلامت قلب است. پتاسیم موجود در توت فرنگی می تواند به سلامت قلب کمک کند. همچنین ماده ای به نام آنتوسیانین در توت فرنگی وجود دارد که تنظیم کننده فشار خون است و به عنوان نگهبانی برای گردش خون نرمال در رگ های قلب عمل می کند. مصرف منظم مقدار مناسبی از توت فرنگی در رژیم غذایی افراد میان سال به منظور کاهش مشکلات قلبی عروقی توصیه می شود.
محافظت از مو
توت فرنگی سرشار از ویتامین C است که به جذب مواد مغذی کمک می کند و باعث رشد مو می شود. علاوه بر آن، کمبود این مواد مغذی ممکن است موجب ریزش مو شود. در توت فرنگی مقدار مناسبی منیزیم هم وجود دارد که از مشکلات مربوط به مو جلوگیری می کند.
خواصی که در توت فرنگی وجود دارد، برای درمان شوره سر هم بسیار موثر است و برای جلوگیری از طاسی نیز استفاده می شود. برای بهره مندی از خواص توت فرنگی برای مو می توانید یک ماسک توت فرنگی تهیه کنید.
برای این کار 2 عدد توت فرنگی را له کنید و با روغن نارگیل و یک قاشق عسل ترکیب کنید و روی پوست سر خود بمالید. اجازه دهید این ماسک 20 دقیقه روی پوست سر شما بماند و سپس آن را با آب سرد بشویید.
محافظت از چشم
توت فرنگی با داشتن محتوای سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها، مشکلات مربوط به بینایی مانند آب مروارید و نقص قرنیه را تا حد زیادی کاهش می دهد. با توجه به تحقیقات انجام شده، ویتامین C موجود در توت فرنگی باعث کاهش میزان فعالیت و تاثیرگذاری رادیکال های آزاد دریافتی از نور خورشید بر روی قرنیه می شود.
درمان بیماری نقرس
بیماری نقرس بر اثر بالا رفتن اسید اوریک خون و التهاب مفاصل ایجاد می شود. مصرف توت فرنگی برای درمان و پیشگیری از ابتلا به نقرس مفید است.
توت فرنگی به دلیل وجود مواد مغذی، درصد بالای آب، انواع آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات سم زدا می تواند به دفع اسید اوریک و سموم موجود در بدن کمک کند و به همین دلیل در درمان و پیشگیری نقرس بسیار موثر است.
آب موجود در توت فرنگی به افزایش رطوبت مفاصل درگیر در حرکت کمک می کند و مبارزه با رادیکال های آزاد موجود در بدن افراد مبتلا به نقرس توسط ترکیبات آنتی اکسیدانی این میوه انجام می شود.
خواص توت فرنگی برای مردان
توت فرنگی جزو میوه هایی است که می تواند به کیفیت روابط جنسی آقایان کمک کند. توت فرنگی به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قوی مانند ویتامین C می تواند باعث افزایش تعداد اسپرم ها در مردان شود و به درمان ناباروری آن ها کمک کند.
مطلب مشابه: خواص میوه انبه | انبه میوه تابستانی که هم لاغر می کنند و هم زیبا
خواص توت فرنگی برای زنان

توت فرنگی به عنوان یک منبع سرشار از مواد آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C و فلاونوئیدها شناخته شده است که این مواد می توانند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های تخمدانی کمک کنند. علاوه بر این، فیبر موجود در این میوه به تنظیم سطح هورمون های زنانه به ویژه در افرادی که سندروم تخمدان پلی کیستیک دارند بسیار مفید است و علائم بیماری های تخمدان را کاهش می دهد.
توت فرنگی به دلیل داشتن ترکیبی از آنتی اکسیدان ها و فیبر، به حفظ تعادل هورمونی و پیشگیری از بیماری های مختلف ناشی از اختلالات هورمونی کمک می کند و به همین دلیل مصرف این میوه به عنوان یک گزینه سالم و مفید برای بهبود سلامت زنان توصیه می شود.
توت فرنگی نه تنها به خاطر خواصی که برای سلامتی دارد، بلکه به دلیلی تاثیر مثبت آن بر زیبایی پوست، مو و سفیدی دندان ها، بین خانم ها بسیار پر طرفدار است. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه به کاهش وزن و حفظ زیبایی طبیعی کمک می کنند.
خواص توت فرنگی در دوران بارداری
توت فرنگی دارای ترکیبی به نام فولات می باشد. محققان ثابت کرده اند که مصرف فولات در دوران بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد و می تواند نقص های لوله عصبی نوزاد را از بین ببرد و به سلامت مادر باردار کمک کند.
در نتیجه، پزشکان همیشه به مصرف توت فرنگی در بین میوه ها و غذاهایی که مادر باردار از آن ها تغذیه می کند، توجه خاصی دارند. در هر 250 گرم توت فرنگی، حدود 30 درصد از نیاز روزانه بدن شما به اسید فولیک تامین می شود.
کاهش پف زیر چشم
یکی دیگر از فواید توت فرنگی، درمان و کاهش پف زیر چشم است. وجود ترکیبات آلفا هیدروکسی اسید و درصد آب بسیار بالا در توت فرنگی باعث کاهش پف زیر چشم می شود. برای بهره مندی از این خاصیت توت فرنگی باید یک عدد توت فرنگی را در فریزر قرار دهید تا یخ بزند، سپس آن را به صورت ورقه ای برش بزنید و به مدت 15 دقیقه روی پف زیر چشم قرار دهید. در آخر آن را با آب سرد بشویید.
سلامت استخوان ها
توت فرنگی حاوی مواد مغذی پتاسیم، منگنز و ویتامین های C و K می باشد. وجود این مواد مغذی و همچنین آنتی اکسیدان در توت فرنگی می تواند به عنوان یک ضد درد و التهاب موثر عمل کند.
یکی از مهم ترین خواص توت فرنگی، کمک به درمان آرتروز، رماتیسم و بهبود سلامت استخوان های بدن است. علاوه بر آن، کلسیم، منیزیم و پتاسیم موجود در توت فرنگی موجب افزایش استحکام و سلامت استخوان ها می شود.
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف مداوم توت فرنگی از پوکی و شکستگی استخوان ها در میان سالی و کهن سالی جلوگیری می کند. بنابراین برای داشتن استخوان هایی مقاوم، مستحکم و بدون هیچ گونه دردی، به طور منظم از توت فرنگی استفاده کنید.
مطلب مشابه: خواص هسته ازگیل و برگ آن + فواید بیشمار این میوه خوشمزه
کنترل و پیشگیری از دیابت
بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف روزانه توت فرنگی با کاهش عوارض ناشی از دیابت ارتباط مستقیمی دارد. توت فرنگی دارای اسید الاگیک است که همراه با آنتی اکسیدان های دیگر به کاهش هضم غذاهای نشاسته ای کمک می کند.
همچنین این ترکیبات افزایش سطح قند خون را بعد از یک وعده غذایی نشاسته ای کنترل می کند و به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنند.
علاوه بر آن توت فرنگی دارای شاخص گلیسمی پایین (40) است و این باعث افزایش فشار خون در زمان خوردن آن توسط بیماران دیابتی نمی شود. فیبر موجود در توت فرنگی نیز میزان سطح قند خون را تنظیم می کند.
مفید برای پسرزایی
توت فرنگی دارای مقادیر زیادی مواد اسیدی و قلیایی می باشد و به همین دلیل مصرف آن ترشی خون را از بین می برد و موجب پاکسازی رحم از هر گونه آلودگی، کیست، قار و باکتری خواهد شد.
به عبارت دیگر، با خوردن منظم توت فرنگی خون و محیط رحم قلیایی می شود و به دنبال آن کروموزوم های y یا نر پرورش می یابد. در نتیجه استفاده مداوم از توت فرنگی قبل از بارداری باعث پسردار شدن می شود.
سلامت مغز و تقویت حافظه
آنتی اکسیدان های موجود در توت فرنگی باعث محافظت از سلول های مغز در برابر آسیب رادیکال های آزاد می شود، تغییرات نورون ها را خنثی می کند و در نتیجه منجر به بهبود سلامت مغز می شود. توت فرنگی با بهبود حافظه می تواند از شروع یا پیشرفت بیماری آلزایمر پیشگیری کند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف توت فرنگی می تواند کاهش حافظه در زنان مسن را به تأخیر بیندازد. بنابراین توصیه می شود که برای تقویت حافظه خود حداقل 5 عدد از این میان وعده مفید و خوشمزه را در رژیم غذایی هفتگی خود بگنجانید.
پیشگیری از سرطان
توت فرنگی سرشار از ویتامین C و فیبر است که هر دوی آن ها برای محافظت در برابر سرطان های مری و کولون مفید می باشند. خواص ضد سرطانی توت فرنگی می تواند از سرطان های پوست، ریه، مثانه و سینه جلوگیری کند.
علاوه بر آن، اسید الاگیک به عنوان ضد عامل سرطانی برای روش های مختلف عمل می کند. به عنوان آنتی اکسیدان کار می کند و تولید سلول های سرطانی را کاهش می دهد و انواع خاصی از مواد سرطان زا را از بین می برد.
محافظت از پوست
ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامین C موجود در توت فرنگی در جلوگیری از آسیب های پوست و به عنوان ترمیم کننده پوست آسیب دیده از طریق کلاژن سازی بسیار موثر است. توت فرنگی برای محافظت و حفظ شادابی پوست بسیار مفید می باشد.
چربی های بیش از حد زیر پوست می توانند باعث ایجاد جوش شوند و توت فرنگی به دلیل داشتن خاصیت اسیدی می تواند این چربی های پوست را کاهش دهد. همچنین این میوه جوش های صورت را درمان می کند و از ایجاد جوش های جدید جلوگیری می کند.
شما علاوه بر مصرف میوه توت فرنگی می توانید با استفاده از ماسک های طبیعی که از ترکیب عصاره توت فرنگی و عسل یا روغن های گیاهی تهیه می شوند، از خواص توت فرنگی برای محافظت و رطوبت رساندن به پوست بهره مند شوید.
برای تهیه ماسک ضد جوش توت فرنگی چند عدد توت فرنگی را داخل ترکیب کن یا میکسر بریزید تا کاملا پوره شود، سپس روی پوست خود ماساژ دهید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه روی پوست بماند، سپس با آب سرد صورت خود را بشویید.
مطلب مشابه: همه چیز درباره خواص آلبالو؛ ارزش غذایی و تمام فواید عالی این میوه خوشمزه
تقویت سیستم ایمنی
توت فرنگی به عنوان یک منبع غنی از ویتامین C شناخته می شود و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. این خاصیت توت فرنگی به خصوص در فصل های سرد سال که افراد بیشتر دچار سرماخوردگی، تب، سرفه و گلودرد می شوند، بسیار مورد توجه قرار می گیرد.
توت فرنگی باعث بهبود سریع سرماخوردگی و درمان علائم آن می شود. علاوه بر آن، با خوردن مداوم توت فرنگی ترکیبات مغذی موجود در آن باعث می شود بدن مقاومی داشته باشید و همیشه از گزند سرماخوردگی و آنفولانزا در امان بمانید.
رفع یبوست
توت فرنگی دارای مقادیر بالای آب و فیبر می باشد و به همین دلیل می تواند به بهبود روند حرکات روده ای کمک کند. استفاده از توت فرنگی به دلیل داشتن فیبر می تواند باعث افزایش حرکت مدفوع از طریق دستگاه روده شود و در نتیجه برای درمان و جلوگیری از یبوست مفید است. همچنین توت فرنگی حاوی 80 تا 90 درصد آب است، بنابراین مصرف منظم این میوه در رژیم غذایی توصیه می شود.
عوارض مصرف توت فرنگی
توت فرنگی علیرغم خواص بی نظیری که دارد، می تواند عوارضی نیز به همراه داشته باشد. یکی از مضرات این میوه این است که ممکن است در برخی از افراد باعث ایجاد آلرژی شود که علائم آن شامل اگزما، دانه های قرمز روی پوست، سرگیجه، سردرد، آبریزش بینی، ریزش اشک و اختلال در سیستم گوارشی است.
یکی دیگر از مضرات مصرف بیش از حد توت فرنگی، ایجاد کهیر است. اگر در استفاده از توت فرنگی زیاده روی شود، می تواند باعث ایجاد تب شود. توت فرنگی ممکن است باعث تحریک شدن کبد یا مثانه شود و جوش هایی مانند کهیر ایجاد کند.
افرادی که ناراحتی پوستی دارند ممکن است خوردن توت فرنگی باعث تشدید شدن آن شود. همچنین افرادی که معده ی حساسی دارند یا مبتلا به بیماری آسم هستند، بهتر است از خوردن توت فرنگی خودداری کنند.
نتیجه گیری
توت فرنگی علاوه بر ظاهر جذاب و طعم بی نظیرش، سرشار از مواد مغذی و مفید برای حفظ سلامتی بدن می باشد. اضافه کردن روزانه 2 تا 3 عدد توت فرنگی به برنامه غذایی می تواند نقش موثری در بهبود عملکرد سیستم گوارش، بهبود سلامت قلب، مغز، قند خون، حافظه، استخوان، چشم، پوست، دندان ها، مفاصل و … داشته باشد.