انشا درباره حضرت فاطمه زهرا؛ 6 انشا مذهبی درباره آن حضرت
در این بخش سایت تاپ ناز 6 انشا درباره حضرت فاطمه زهرا (س) با موضوعات مذهبی درباره آن حضرت را برای پایه های مختلف تحصیلی ارائه کرده ایم با ما همراه باشید.
فهرست موضوعات این مطلب

انشا درباره فاطمی زندگی کردن در زمان حال
حضرت فاطمه زهرا درود الله علیها بانویی بهشتی و اسمانی همان کسیکه بـه خاطر مهربانی هایش نسبت بـه پدر بزرگوارش حضرت محمد ص بـه مهربانی و ام ابیها یعنی مادرپدرش مشهور ولقب داشتند. همان بانویی کـه همه ی ساله دوبار عزایش را نگه میداریم و این دوبار هم تسلی نمی دهد با عاشقانه حضرت زهرا.
اگر بخواهیم درباره حضرت زهرا س بنویسیم باید بگوییم کـه شاید یک قلم توان چنین کاری را نداشته باشد چون یک قلم برای اینکار کافی نیست بارها شنیده ایم ودر قران نیز امده اسـت کـه این بانوی اسمانی فرزند رسول خدا همسر ولی خدا و مادر حسن و حسین و زینب و دوازده معصوم از هر ناپاکی بـه دور اسـت.
در ایه تطهیر نیز امده اسـت با این کـه هزاران سالیان سال اسـت کـه از تاریخ شهادت ان بانوی اسمانی میگذرد اما از همان لحظه تاریخ تا همین حالا مردمان همیشه باایشان شبانه روز راز و نیاز میکنند و توسل میکنند بـه ایشان تا بلکه حضرت پادرمیانی کنند و بـه حاجت ها برسیم.
مهمترین موضوع این اسـت کـه حضرت فاطمه زهرا س نام هاي متعددی داشتند کـه بهتر اسـت با چندتایی از ان ها اشنا شویم از جمله ي ان ها فاطمه، زهرا، بتول، مبارکه، طاهره، سیده وام ابیها و … هستند سبک زندگی حضرت زهرا سبک زندگانی با خواسته ي الهی بود.
در جامعه امروز کـه نظام سرمایه داری غرب با تهاجم فرهنگی خود سعی دارد الگویی مبتذل و غیرانسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه کند مسلما پرداخت بـه ابعاد گوناگون شخصیتی آن حضرت میتواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد از جمله نکات مهم زندگی حضرت فاطمه«س» ازدواج آن حضرت بود.
ایشان خواستگارانی بسیار در بین صحابه داشت کـه از نظر مالی در رتبه هاي بالایی قرار داشتند اما رسول خدا همان گونه مسأله رابه نظر خداوند موکول می نمود تا سرانجام جبرئیل بر پیامبر«ص» نازل شد و گفت:اي محمد! خدا بر تـو درود میرساند و می فرماید فاطمه رابه عقد علی درآور، خداوند علی را برای فاطمه و فاطمه را برای علی پسندیده اسـت.
امام مسئله اي مهم برای زنان سرزمینمان کـه باید توجه کنند و الگوی خود قرار بدهند این موضوع اسـت کـه برای زن بزرگترین موفقیت و ارزش این اسـت کـه در شئون گوناگون زندگی، خشنودی همسرش رابه دست آورد و از هرگونه عملی کـه موجب ناراحتی شوهر میگردد پرهیز نماید.
حضرت علی«ع» می فرمایند: «جهاد زن، خوب شوهرداری اسـت» زن برای این کـه بتواند دراین جهاد پیروزمند باشد باید تمام سعی و تلاش خودرا بـه کار گیرد تا خانه را محل آرامش مرد قراردهد.شوهرداری حضرت زهرای مرضیه«س» بهترین الگو برای زنان مسلمان اسـت. رفتار حضرت زهرا«س» با شوهر در عالی ترین مرحله صفا و مهربانی بود.
نه تنها هرگز خاطر شوهر را نرنجاند بلکه یاوری مهربان برای او بوداما از این موضوع هم بگذریم بـه موضوع تربیت فرزندان ولی خدا و حضرت زهرا می رسیم کـه نمونه و الگوی شیعیان هستند سیره رفتار فاطمه«س» با فرزندان خود نیز سرمشقی مناسب برای تربیت صحیح فرزندان اسـت.
ایشان بـه فرزندان احترام می گذاشتند و آنها رابا احترام خطاب میکردند و همیشه سعی در آموزش و تربیت دینی و اخلاقی آنها داشتن حضرت زهرا «س» فرزندان خودرا همیشه برای یادگیری و تعلیم و تزکیه آماده میکرد؛ بعنوان مثال بـه فرزندش حسن«ع» می فرمود: «بـه مسجد برو، انچه را از پیامبر شنیدی فراگیر و نزد مـن بیا و برای مـن بازگو کند.
نتیجه گیری:
امیدوارم چـه در تربیت فرزندان اینده سرزمین شیعیان و چـه در زندگی عادی و احترامات همیشه بتوانیم یاحداقل تاحدی بتوانیم خلقیات حضرت را الگوی زندگی خود قرار بدهیم.
مطلب مشابه: انشا مادر | انشا درباره مادر فداکاری مادر خوبی های مادر انشای ساده و ادبی
انشا توصیفی درباره حضرت فاطمه زهرا
حضرت فاطمه «س»، بانوی بزرگ اسلام و یکی از بانوان برتر بهشتی اسـت کـه بالاترین جایگاه را نزد خداوند دارد. هر یک از مسلمانان و شاید بهتر بگوییم انسانها، در زندگی خود بـه این بانوی پاکسرشت، بـه نوعی مدیون هستند. شاید پربیراه نباشد کـه بگوییم، خداوند بخشی از برکات زمین رابه یمن وجود چنین انسانهایی، بـه مـا ارزانی داشته اسـت.
حضرت فاطمه، دختر بزرگوار پیامبر اسلام «ص» و همسر باوفا و مهربان حضرت علی «ع»، سالها غمخوار پدر و یار و یاور شوهر بوده اسـت. او کسی اسـت کـه علی «ع» در غم فراغش، سر در چاه کرده ودر آن جا گریسته اسـت. امام عسکری «ع» در مقام حضرت فاطمه «س» فرمودهاند کـه؛ “مـا حجت خدا بر مردم هستیم، اما فاطمه حجت خدا بر ماست.”
بـه این صورت میتوانیم مقام و جایگاه حضرت فاطمه «س» را در عالم هستی بهتر درک کنیم. باید گفت کـه حضرت زهرا «س»، مادر بزرگوار هستی و مادر تمام مردم سرگشتهای اسـت کـه راه خود در مسیر حقیقت را گم کردهاند. بهمین دلیل با تمسک بـه دامن ایشان، شاید بتوانیم در مسیر هدایت قرار گرفته و خود رابه دروازههای طلایی بهشت نزدیک کنیم.
حضرت محمد «ص»، پیامبر عظیم الشان اسلام، در جایی گفتهاند کـه؛ “فاطمه «س» پاره تن مـن اسـت. هر کس کـه وی را بـه خشم آورد، مـن رابه خشم آورده اسـت و هر کـه مـن رابه خشم آورد، خداوند رابه خشم آورده اسـت.” این حدیث حاکی ازآن اسـت کـه پیامبر اسلام تا چـه اندازه مقام فاطمه را ارزشمند دانسته و جایگاه این بانوی ممتاز را آشکار میسازد.
مطلب مشابه: انشا درباره نماز + 10 انشای مذهبی زیبای کوتاه و بلند با موضوع نماز
انشا با موضوع حضرت زهرا
بانو! مزار تو در سینه عاشقان توست.پس از تو تمام یاس های زمین، کبود می رویند.
حضرت زهرا(س) نخستین شهیدی است که در راه قیام علیه باطل به شهادت رسید.
از خلقت فاطمه زهرا(س) تمام زن ها حرمت و آبرو یافتند.
از تو برایمان تسبیحی به یادگار مانده که پس از هر نماز به آسمان می برَدِمان.
چگونه تو را زخم زدند که رخ از تمام اهل زمین پنهان کردی یا فاطمه؟
«خورشید واپسین تو تنها امید ماست
ای دامن تو چشمه آن آفتاب ها»
«در بهاری غریبانه هرچند، لاله ها بی تو در خون نشستند بعد تو یازده سرو سرسبز هفت پشت خزان را شکستند»
چگونه گریه های فاطمه(س) عرش را به لرزه می انداخت، ولی مردمان غافل شهرش را از خواب بیدار نکرد؟
زخم هایی که بر پیکرت زدند، کمترین رنجی بود که در این دنیا کشیدی. درد تو از زخم دیگری بود.
دامنت را رها نمی کنم وگرنه سر از دامان گمراهی درمی آورم.
شهادت تو آغاز شهادت های پی در پی تاریخ بود.
فاطمه(س)، رایحه بهشتی است که مشام کفر هرگز او را نخواهد شنید.
مطلب مشابه: انشا درباره شغل پرستاری + 6 انشا کوتاه و ادبی در مورد پرستاران
انشا در مورد حضرت فاطمه زهرا برای نوجوانان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ. إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ. فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ. إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ
به نام خداوند بخشنده مهربان. ما تو را کوثر دادیم. پس براى پروردگارت نماز گزار و قربانى کن. دشمنت خود بى تبار خواهد بود.
سوره کوثر در زمان به دنیا آمدن حضرت فاطمه (س) فرزند گران قدر حضرت محمد (ص) و حضرت خدیجه (س) بر پیامبر نازل شد چرا که در آن زمان پیامبر را به دلیل دختر دار شدن ابتر می نامیدند و خداوند این سوره را در شان حضرت فاطمه نازل کرده است.
این بانوی بزرگوار روز بیستم جمادی الثانی در شهر مکه به دنیا آمدند، در خانه ای که بارها جبرئیل بر پیامبر نازل شده بود.
ایشان در پیشگاه خداوند 9 اسم مخصوص دارند: فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، محدثه و زهرا. اما نام رسمی ایشان فاطمه بود، این نام را حضرت رسول به امر خداوند برای دخترش انتخاب کردند.
مهم ترین کنیه ایشان ام ابیها بود که پیامبر برای ابراز محبت شدید خود برای آن حضرت انتخاب کردند زیرا پیامبر در برابر حضرت فاطمه می ایستادند و دست او را می بوسیدند و بسیار تکریم می نمودند.
آن بانوی پاک زندگی کوتاه دنیوی داشتند که سرشار از صبر و شکیبایی و ایمان و تقوا بود و از دامان ایشان و حضرت علی (ع) نسل بهترین انسان های جهان هستی و بهترین خلیفه های خداوند بر روی زمین رشد یافتند تا چراغ هایی باشند برای نشان دادن مسیر توحید برای ما انسان ها که از گمراهی نجات پیدا کنیم.
مادر یازده انسان برتر دو عالم در چنین روزی پا به دنیا نهاده است، روزی که حور العین و اهل بهشت نیز برای آن به هم تبریک و بشارت گفتند. ایشان آمدند تا زنان بی سرمشق و الگو نمانند و راه معنویت بی چراغ نماند.
مطلب مشابه: انشا معلم | انشای زیبا با موضوع معلم | انشا در مورد معلم در روز معلم
انشا آزاد درباره بانو فاطمه
امروز میخواهم برای شما بزرگ بانوی جهان بنویسم. میدانم هر چه بگویم و بنویسم کم است و نه من، که هیچ کس نمیتواند از عظمت شما تمام و کمال بگوید. میدانم این کافی نیست که محبوبیت شما در میان ما شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است و به عنوان زنی شجاع و فداکار همیشه الگوی ما هستید. میدانم این کافی نیست که شما را به عنوان نخستین بانوی شهیدی میدانیم که در راه قیام علیه باطل به شهادت رسیدید.
مادر جان روزگار سختی است. همچون آن شب که به شما رحم نکردند و آن در را همچون خنجر بر جان شما فرو کردند ما هم نسبت به هم بی رحم و خشن شدهایم. راستی هنوز میشود بوی آن در نیم سوخته را از پشت صفحات غبار گرفته تاریخ حس کرد. به گمانم آن در آغازی بود برای همه ستمها و ظلمهای تاریخ؛ همه نامهربانیها و آزار و اذیتی که این روزها آدمها نسبت به هم و حتی دیگر موجودات دارند.
میبینی؟ چطور شهادت شما ارتباط مستقیم بر زندگی ما دارد! پس بر ما خرده مگیر که هنوز هم برایت اشک بریزیم. این شهادت هر ساله جگر ما را میسوزاند و زخمی است که کهنه نمیشود! این سوال تا همیشه پس ذهن هر کدام از ما خواهد ماند که چطور توانستند با شهادت شما ام ابیها ام الائمه این گونه آتشی ابدی برجای بگذارند که تا همیشه در تاریخ باقی بماند.
نمیدانم میدانی یا نه! اما من هر وقت به گل یاس فکر میکنم و یا عطر گل یاس در هوا میپیچد، شما را به خاطر میآورم. همین بهانههای کوچک کافی است تا کمی آرام بگیریم و همیشه به یادتان باشم. ما هیچگاه شما را فراموش نمیکنیم، شما هم حواستان به ما باشد. این روزها بیشتر از همیشه به نگاه شما محتاجیم.
سخن پایانی
مقام والای حضرت فاطمه زهرا (س)، نه تنها برای شیعیان جهان، بلکه برای تمام مردم دنیا قابل احترام است. شما چه جملاتی میتوانید در توصیف مقام حضرت فاطمه(س) بگویید و یا چه مطالبی از زندگی ایشان میدانید؟ پیشنهاد میکنیم جملات زیبا در مورد شهادت حضرت فاطمه (س) را نیز در ستاره بخوانید و از این متنهای بااحساس لذت ببرید.
مطلب مشابه: انشا حضرت علی (ع) برای مقاطع مختلف تحصیلی
انشا توصیفی مورد حضرت فاطمه
بند مقدمه (زمینهسازی)
حضرت فاطمه (س)، بانوی بزرگ اسلام و یکی از بانوان برتر بهشتی است که بالاترین جایگاه را نزد خداوند دارد. هر یک از مسلمانان و شاید بهتر بگوییم انسانها، در زندگی خود به این بانوی پاکسرشت، به نوعی مدیون هستند. شاید پربیراه نباشد که بگوییم، خداوند بخشی از برکات زمین را به یمن وجود چنین انسانهایی، به ما ارزانی داشته است.بندهای بدنه (متن نوشته)
حضرت فاطمه، دختر بزرگوار پیامبر اسلام (ص) و همسر باوفا و مهربان حضرت علی (ع)، سالها غمخوار پدر و یار و یاور شوهر بوده است. او کسی است که علی (ع) در غم فراغش، سر در چاه کرده و در آن جا گریسته است. امام عسکری (ع) در مقام حضرت فاطمه (س) فرمودهاند که؛ “ما حجت خدا بر مردم هستیم، اما فاطمه حجت خدا بر ماست.”به این صورت میتوانیم مقام و جایگاه حضرت فاطمه (س) را در عالم هستی بهتر درک کنیم. باید گفت که حضرت زهرا (س)، مادر بزرگوار هستی و مادر تمام مردم سرگشتهای است که راه خود در مسیر حقیقت را گم کردهاند. به همین دلیل با تمسک به دامن ایشان، شاید بتوانیم در مسیر هدایت قرار گرفته و خود را به دروازههای طلایی بهشت نزدیک کنیم.
حضرت محمد (ص)، پیامبر عظیم الشان اسلام، در جایی گفتهاند که؛ “فاطمه (س) پاره تن من است. هر کس که او را به خشم آورد، من را به خشم آورده است و هر که من را به خشم آورد، خداوند را به خشم آورده است.” این حدیث حاکی از آن است که پیامبر اسلام تا چه اندازه مقام فاطمه را ارزشمند دانسته و جایگاه این بانوی ممتاز را آشکار میسازد.
بند نتیجهگیری (جمعبندی)
بهتر است به جای سوگواری در مراسم عزاداری حضرت فاطمه (س)، به مقام حقیقی ایشان و درسهایی که میخواستند به بشریت بدهند، بپردازیم. با مطالعه در زندگی و احوال این بانوی بزرگوار، میتوانیم انسانهای بهتری باشیم و راه سعادت در دنیا و آخرت را پیدا کنیم.
مطلب مشابه: انشا با موضوع امام زمان + چند انشا و تحقیق کوتاه و بلد در مورد امام دوازدهم حضرت مهدی (ع)