رسوب زدایی اسپرسوساز + ترفندهای موثر و کاربردی حفظ و نگهداری دستگاه

اگر شما هم در خانه تان یک اسپرسوساز خانگی دارید که هر روزه با آن اسپرسو و قهوه های خوشمزه درست می کنید اما با روش های رسوب زدایی اسپرسوسازهای خانگی هیچ آشنایی ندارید این مطلب را از دست ندهید.
این روزها قهوه و اسپرسو به بخشی از عادات روزانه خیلی از افراد تبدیل شده است. به همین خاطر بایستی به سلامت و عملکرد درست دستگاه توجه زیادی نمود. زیرا تجمع رسوبات و آلودگی ها می تواند کیفیت نوشیدنی شما را پایین بیاورد و حتی عمر مفید دستگاه را هم کوتاه تر کند. رسوب زدایی اسپرسوساز آن هم به صورت منظم راه حل ساده ایست تا همیشه از طعم دلپذیر قهوه بهره مند شوید و از هزینه های اضافی تعمیرات دور بمانید.
ترفندهای رسوب زدایی اسپرسوساز خانگی

رسوب زدایی اسپرسوساز باعث می شود هر بار یک فنجان قهوه را با عطر و طعم عالی تهیه کنید. در نظر داشته باشید که این دستگاه به دلیل مجاورت دائم با حرارت و آب، مستعد جرم گرفتن های زیاد است. اما اگر در نگهداری و شست وشوی آن دقت زیادی شود نه تنها مزه قهوه آماده شده تغییر نمی کند بلکه میزان تجمع باکتری یا قارچ در قطعات داخلی دستگاه به حداقل می رسد. علاوه بر این رعایت برنامه تمیزکاری پیوسته، از خرابی های ناگهانی و افت عملکرد دستگاه نیز جلوگیری خواهد کرد. پس اگر شما هم دستگاه اسپرسوساز دارید، بهتر است روش های مختلف جرم گیری را برای مراقبت بهتر بشناسید.
رسوب زدایی اسپرسوساز با جوش شیرین
برای استفاده از جوش شیرین در رسوب زدایی اسپرسوساز، باید ابتدا بخش هایی مانند توری و فیلتر جدا شوند تا هیچ مانعی در مسیر شست و شو وجود نداشته باشد. پس از آن یک لیوان آب ولرم را داخل مخزن دستگاه بریزید و حدود یک فنجان جوش شیرین به آن بیفزایید. حال اجازه دهید محلول به خوبی در تمام بخش ها حرکت کند.
بعد از خاموش کردن دستگاه، ترکیب آب و جوش شیرین باید خنک شود تا اثربخشی آن بر رسوبات بیشتر شود. سپس مخزن را تخلیه نمایید و دستگاه را یک نوبت با آب خالص روشن کنید تا باقی مانده مواد پاک گردد. بهتر است این چرخه را دو بار تکرار کنید تا مطمئن شوید اسپررو ساز کاملا تمیز شده و هیچ اثری از جوش شیرین باقی نمانده است.
مطلب مشابه: راهنمای خرید قهوه ساز | نکات مهم در خرید اسپرسوساز و قهوه ساز
رسوب زدایی اسپرسوساز با سرکه

استفاده از سرکه یک گزینه موثر دیگر برای رسوب زدایی اسپرسوساز به شمار می آید. برای این کار کافی است مخزن آب آن را با ترکیبی از یک لیوان آب گرم و نصف لیوان سرکه سفید پر کنید. اجازه دهید حدود یک ساعت به همان حالت باقی بماند تا محلول فرصت کافی برای تجزیه جرم ها داشته باشد. حالا دستگاه را روشن کنید و زمانی کوتاه اجازه دهید چرخه دم کردن راه اندازی شود.
پس از آنکه تمامی این کارها را انجام دادید بلافاصله دستگاه را خاموش کرده و مخزن آن را با آب گرم تمیز نمایید. چند بار دستگاه را با آب معمولی روشن کنید تا هر نوع اثری از سرکه و بوی آن پاک شود. این روش هم به سلامت دستگاه کمک می کند و هم راهکاری مقرون به صرفه و بدون نیاز به مواد شیمیایی قوی است.
رسوب زدایی اسپرسو ساز خانگی با آبلیمو
برای رسوب زدایی اسپرسوساز توسط آبلیمو، کافیست نیمی از لیوان آبلیمو تازه را بدون پالپ و کمی آب آشامیدنی با هم مخلوط کنید. حال این محلول را در مخزن دستگاه بریزید. اجازه دهید پانزده دقیقه استراحت کند تا هنگام روشن شدن دستگاه، چرخه دم به خوبی فعال شود. پس از اتمام کار محلول را تخلیه نموده و سپس دو بار دیگر دستگاه را فقط با آب پر کرده و روشن کنید تا رایحه لیمو یا ترشی آبلیمو از دستگاه خارج شود. اگر می خواهید فیلتر و صافی دستگاه را نیز تمیز نمایید از ترکیب آبلیمو و آب بهره بگیرید و قطعات را با آن بشویید تا هر گونه جرم و آلودگی رفع گردد.
رسوب زدایی اسپرسوساز با قرص جرم گیر
قرص های جرم گیر یکی دیگر از گزینه های سریع و مطمئن برای پاکسازی اسپرسوسازهای خانگی هستند. برای استفاده کافیست دستورالعمل روی جعبه را مو به مو اجرا کنید. اغلب این قرص ها باید داخل مخزن دستگاه قرار داده شوند. بعد از آنکه قرص را داخل مخزن قرار دادید دستگاه را روشن نمایید تا ماده فعال قرص در طول چرخه آب، همه جرم ها و رسوبات قدیمی را از میان بردارد.
پس از اتمام کار، توصیه می شود دستگاه را دو تا سه بار با آب خالص راه اندازی کنید تا بقایای قرص کاملاً از سیستم خارج شود. این شیوه بخصوص برای مواقعی که زمان کمی دارید بسیار کارآمد است و می تواند دستگاه را آماده تهیه یک قهوه با طعم تازه کند.
رسوب زدایی دستگاه با استفاده از پودر رسوب زدایی
جهت استفاده از پودر رسوب زدایی، ابتدا اجازه دهید دستگاه اسپرسوساز مقدار کافی گرم شود. زمانی که به حالت آماده به کار رسید، آن را خاموش کنید و شیر آب گرم را باز بگذارید. حال، اهرم دم را فعال کنید تا مقداری از آب از مبدل حرارتی خارج شود. سپس مقداری پودر جرم گیر را در آب حل کنید، محلول را داخل مخزن بریزید و دستگاه را مجدد راه اندازی کنید تا رسوبات در تمام بخش ها حل شود. پس از طی مراحل، مخزن را خارج کرده و کاملا بشویید. در پایان لازم است مخزن را با آب پر کنید و دستگاه را چند بار روشن و خاموش کنید تا اثری از مواد پودری باقی نماند. این فرآیند به خوبی بقایای آهک و سایر املاح موجود را از دستگاه پاک می کند.
تمیز کردن اسپرسو ساز با اسید سیتریک
یکی از راه های کم خطر برای از بین بردن املاح درون دستگاه، بهره گرفتن از اسید سیتریک است. برای این کار کافیست دو قاشق غذاخوری اسید سیتریک را با حدود یک چهارم لیوان آب ترکیب کنید و این محلول را داخل اسپرسوساز بریزید.
حال دستگاه را روشن کنید تا محلول در بخش های مختلف گردش کند و تمام رسوبات را حل کند. سپس بگذارید دستگاه کاملا خاموش شود و در پایان چندین بار با آب تمیز مخزن را شست وشو دهید تا هیچ اثری از اسید باقی نماند. توصیه می شود این روش بیش از سه الی چهار بار در سال تکرار نشود تا به قطعات داخلی آسیبی نرسد.
هر چند وقت یک بار اسپرسو ساز را رسوب زدایی کنیم؟

اگرچه زمان رسوب زدایی اسپرسوساز به کیفیت آب مصرفی بستگی دارد اما برای کارکرد بهینه توصیه می شود دست کم هر دو ماه یک بار دستگاه خود را رسوب زدایی کنید. نکته مهم دیگر این است که اگر آب محل زندگی شما درجه سختی بالایی دارد یا از دستگاه به طور روزانه استفاده می کنید سعی کنید فاصله رسوب زدایی آن را کمتر نمایید. یادآوری این نکته مهم است که نگهداری پیشگیرانه همیشه از تعمیرات پرهزینه و افت عملکرد دستگاه جلوگیری می کند.
بعد از رسوب زدایی چند بار دستگاه را بشوییم؟
برای اطمینان از پاک شدن تمام ترکیبات جرم گیر، باید بعد از هر بار جرم زدایی، اسپرسوساز را حداقل دو تا سه مرتبه فقط با آب معمولی روشن کنید. این کار بقایای هرگونه مواد تمیزکننده یا رایحه های نامطلوب را به طور کامل می زداید و تضمین می کند قهوه بعدی شما بدون بو یا مزه اضافی دم آوری شود.
چگونه بوی سرکه را از اسپرسوساز از بین ببریم؟
در مواقعی که برای تمیز کردن اسپرسوساز سرکه به کار رفته، تعداد بیشتری چرخه شست وشوی دستگاه با آب خالص انتخاب مناسبی است. با دو تا سه بار روشن کردن دستگاه با آب معمولی می توانید مطمئن شوید بوی سرکه یا طعم ترش آن به طور کامل پاک شده است. همچنین آویزان کردن چند دقیقه ای فیلترها یا قطعات جداشدنی در هوای آزاد می تواند بقایای بو را به سرعت از بین ببرد.
سخن آخر
قطعا رسوب زدایی اسپرسوساز باعث هم افزایش عمر دستگاه شده و هم کیفیت و طعم قهوه آماده شده را حفظ می نماید. زیرا تجمع رسوب در دستگاه علاوه بر کاهش عملکرد، طعم نوشیدنی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.