مجله تاپ‌ناز‌

مکان های دیدنی اهواز و جاهای قشنگ این شهر که حتما باید ببینید

مکان های دیدنی اهواز

اهواز شهری پر جمعیت مرکز استان پهناور خوزستان در جنوب غربی کشور عزیزمان ایران قرار دارد. شاید تا به حال با خود فکر کرده باشید که به اهواز سفر کنید، ولی بعداً پیشمان شده و مکان و استان دیگری را برای مسافرت انتخاب کرده باشید. اهواز شهرستانی زنده، فعال و دارای قومیت های گوناگونی چون عرب و بختیاری به شهر شب زنده دار ها و شهر پل ها معروف است.

در هر فصل از سال که بخواهید به اهواز سفر کنید، مملو از مسافران و گردشگران خارجی و داخلی بوده و به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری بسیاری که در سطح خود شهر اهواز وجود دارد، این شهرستان را می توان یکی از گزینه های سفر خود انتخاب کنید. اگر شما هم فکر می کنید که اهواز خشک، بدون آب و علف است پیشنهاد می کنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با این شهرستان پر از زیبایی و جذابیت جنوبی آشنا کنیم.

پل های اهواز

همانطور که بالا هم گفتیم اهواز را خیلی از افراد به شهر پل ها معرفی می کنند. برای شناخت پل های زیبا و تاریخی این شهر که همه بر روی رودخانه عظیم کارون، طی سالیان دراز ساخته شده اند بهتر است که به طور خلاصه آشنا شوید.

پل هشتم یا کابلی

پل کابلی در اهواز مناطق زند و امانیه را به هم متصل می کند. ساخت این پل به سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ بر می گردد اما با این وجود معروف ترین پل شهر شناخته می شود. طراحی پل به این صورت است که دارای دو مسیر رفت و دو مسیر برگشت می باشد‌، و از لحاظ ابعادی ۶۴۳ متر طول و ۱۳ متر عرض را به خود اختصاص داده است.

پل هشتم یا کابلی

این پل دارای ساختار و طراحی جالبی می باشد، اینطور که با دیدن آن متوجه می شوید پل هشتم بدون پایه بوده و در ظاهر فقط با کابل هایی قوی احداث شده است و این نظر را در فکر شما ایجاد می‌کند که واقعا پل توسط کابل ها در هوا معلق بوده و محل عبور ماشین ها می باشد. از پل کابلی به عنوان بزرگترین پل کابلی در خاورمیانه یاد می شود.

پل سفید یا پل معلق

اولین پل معلق در ایران که در سال ۱۳۷۸ به ثبت ملی رسیده است، پل سفید اهواز می باشد. این پل به رنگ سفید بوده و همین رنگ باعث شهرت اسم آن به پل سفید شده است. پل معلق اهواز در سال ۱۳۱۵ با یک طراحی مدرن و به روز برای اتصال دادن دو طرف شرقی و غربی شهرستان اهواز بر رود بزرگ کارون احداث شد. از لحاظ ظاهری پل سفید دارای جذابیت خاصی می باشد و جالب است بدانید جنس این پل تماما از فلز بوده که بر پایه های بتنی احداث شده است.

مطلب مشابه: جاذبه های گردشگری تبریز | مکان های دیدنی و تفریحی بی نظیر و قشنگ

پل سفید از مکان های دیدنی اهواز

این پل دارای قوس های زیبایی با ۱۲۰ متر طول می باشد و همین قوس ها جلوه زیبایی مخصوصا شب هنگام بر آب روان کارون ایجاد می‌ کنند. پل معلق اهواز به عنوان چهارمین پل معلق در جهان و اولین پل معلق بر رودخانه در ایران شناخته می شود. پل سفید علاوه بر زیبایی منحصر به فرد و معماری متفاوتی که دارد، در اطراف خود دارای مکان های تفریحی و استراحتی چون پارک تفریحی، رستوران های مجلل و فضای سبز می باشد.

پل سیاه

پل سیاه

پل سیاه اهواز از باریک ترین پل های این شهر می باشد که امروزه محل گذر قطار و دارای ریل قطار می باشد. این پل به دلیل سیاه رنگ بودن بدنه اش، به پل سیاه معروف شده است. این پل تاریخ درازی را به خود دیده است، البته پل فعلی که در سال ۱۳۰۸ هم زمان با افتتاح راه آهن کشوری به عنوان مهمترین خط ریلی جنوب احداث شد، در مکان پل قدیمی اهواز که زمان ساخت آن به دوره ساسانیان بر می گردد ساخته شده است. این پل از طریق ریل دو طرف اهواز را مثل کمربند سیاهی با طول ۱۰۵۰ و عرض باریک ۶ متری به هم متصل کرده است.

پل نادری

پل نادری را هم می توان یکی از قدیمی ترین پل ها به شمار آورد. این پل خیابان سلمان فارسی را به چند منطقه مهم مثل میدان مولوی و میدان ساعت وصل کرده و به دلیل اینکه با مرکز شهر و نهایتاً خیابان مشهور نادری ارتباط دارد، از پل های معروف و پر رفت و آمد اهواز به حساب می آید. پل نادری در سال ۱۳۵۴ با ۵۷۶ متر طول و ۱۶ متر عرض احداث شده است. چندی بعد این پل به دلیل طرح توسعه مرکز شهر، تخریب شد.

پل طبیعت

سال ۱۳۹۲ یکی از متفاوت ترین پل های اهواز با نام پل طبیعت بر رود خروشان کارون احداث شد. این پل یکی از بهترین مکان های گردشگری در اهواز به شمار می رود و همه روزه تعداد زیادی برای پیاده روی و یا لذت بردن از منظره خارق‌العاده کارون را به خود جذب می کند.

پل طبیعت از مکان های دیدنی اهواز

در دو طرف این پل اهواز دو پارک لاله و ساحلی کیانپارس وجود دارد که مکان مناسبی برای شب زنده داران و استراحت مسافران می باشد.

مطلب مشابه: جاهای گردشگری کرمان و مکان های دیدنی و زیبای این شهر

پل سوم

پل سوم به عنوان پل ترانزیتی با ۴۹۶ متر طول و ۱۴ متر عرض در سال ۱۳۴۹ احداث شد. این پل میدان معروف چهار شیر اهواز را به شمال منطقه کیانپارس وصل می کند و به همین دلیل ارزش تجاری و منطقه مسکونی در این نقطه بسیار بالا می باشد.

پل پنجم

پل پنجم در جهت کاهش ترافیک و اتصال خیابان دکتر شریعتی به اتوبان گلستان اهواز، در سال ۱۳۷۵ احداث شد. این پل را یکی از عریض ترین هشت پل اهواز، با ۴۸۰ متر طول و ۳۰ متر عرض می دانند.

پل ششم

پل ششم در نزدیکی شهر کارون و روستای چنیبیه در سال ۱۳۸۶ احداث شد. این پل با ۷۴۰ متر طول و ۳۰ متر عرض با نام پل صنایع فولاد جنوب اهواز هم شناخته می شود.

پل هفتم

پل هفتم یا پل تمدن گفت و گو ها در سال ۱۳۷۷ در جهت اتصال منطقه کیانپارس به مناطق قدیمی تر اهواز با مساحت ۴۹۰ متر طول و ۱۶ متر عرض و داشتن ۶ دهنه مسیر ارتباطی احداث شد. پل هفتم دارای یک آبشار مصنوعی بوده و سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این پل محل ارتباط سه مسیر مهم بلوار آیت الله بهبهانی، بلوار توحید و تقاطع شهید چمران می باشد.

پل نهم

پل نهم جدید ترین پل اهواز، منطقه زیتون و ملت را به کوی کیانپارس متصل می کند. این پل در قسمت شمالی شهر اهواز و در جهت کاهش ترافیک روی پل سوم در سال ۱۳۹۲ احداث گردید.

بازار های شهر اهواز

شهر اهواز بازار ها و مراکز خرید متعددی به صورت بافت قدیمی و مدرن دارد که هر کدام در نقطه ای از این کلانشهر بزرگ واقع شده است. اگر قصد مسافرت و مکان های گردشگری و دیدنی اهواز را دارید بهتر است که با تعدادی از این مراکز و بازار ها آشنا شوید.

بازار امام خمینی

بازار امام خمینی

بازار امام خمینی در دوران حکومت پهلوی بنا شد و در نزدیکی خیابان معروف نادری واقع شده است. این بازار دارای ۲۵۰ دهنه مغازه می باشد که در میان این مغازه ها، فروشگاه هایی را خواهید یافت که اجناس و پوشاک های مختلف خارجی را عرضه می کنند. این بازار با توجه به اینکه بسیار قدیمی می باشد دارای دست فروشی های متعدد و دارای مکان هایی برای سوژه عکاسی می باشد.

بازار عبدالحمید

بازار عبدالحمید از مکان های دیدنی اهواز

یکی دیگر از قدیمی ترین بازارها در اهواز، بازار عبد الحمید می باشد. این بازار به داشتن مغازه هایی که اجناس پایین قیمت دارند معروف است و در خیابان سعدی واقع شده است. با خرید های ارزان قیمتی که در این بازار می توانید داشته باشید، سر زدن به کلیسای سورپ مسروپ واقع در نزدیکی این بازار هم خالی از لطف نیست.

بازار کاوه

اهواز یکی از شهر های جنوبی است که سوغات آن زبان زد همه افراد می باشد. حال که به اهواز سفر کرده اید بهتر است دیدن و قدم زدن در این بازار پر جنب و جوش که هر مغازه سوغاتی های اصیلی چون خرما، شیره و ارده در آن ها چشم نوازی می کند را از دست ندهید. بهترین مکانی که می توانید سوغاتی های خود را تهیه کرده و با فرهنگ و تمدن این شهر تاریخی آشنا شوید بدون شک همین بازار کاوه می باشد.

مطلب مشابه: مکان های دیدنی جزیره کیش + عکسهایی زیبا از جاذبه های کیش

بازار لشکرآباد

بازار لشکرآباد

بدون شک هر بار اسم اهواز به گوشتان می خورد، به یاد فلافل های مشهور لشکر خواهید افتاد. بازار لشکرآباد پر است از مغازه های فلافل فروشی که طعم و عطر خاص اهواز را با خود به همراه دارند. برای دیدن این خیابان که هر مسافری حداقل یکبار باید از آن دیدن کند، می توانید خیابان انوشه اهواز را دنبال کرده و با خوردن فلافل محله های عرب نشین اهواز خاطره ای خوش را برای خود رقم بزنید.

مرکز خرید زیتون

این مرکز خرید دارای قیمت های مناسب تری نسبت به دیگر مراکز خرید اهواز می باشد. مرکز خرید زیتون اهواز با ساختمانی ۶ طبقه و داشتن رستوران و کافی شاپ، مکان مناسبی برای تفریح و خرید شما می باشد.

مکان های تاریخی اهواز

همانطور که اشاره کردیم اهواز شهری تاریخی است که عصر های زیادی را به چشم دیده است. این شهر مکان های تاریخی زیادی را در دل خود جای داده است که هر ساله گردشگران و مسافران برای این مکان های دیدنی اهواز فواصل زیادی را آمده و از مکان های تاریخی جذاب این شهر دیدن می کنند. اگر شما هم یکی از این مسافران و گردشگران هستید، بهتر است با چند مکان تاریخی معروف شهر اهواز آشنا شوید.

کلیسای سورت مسروپ یا مسروپ مقدس

اهواز شهری با ادیان متفاوت و مردمانی خونگرم می باشد. یکی از جاذبه های گردشگری که در اهواز می تواند شما را مجذوب خود کند، کلیسای ارامنه مسروپ مقدس است. کلیسای سورت مسروپ در سال ۱۳۴۷ توسط یکی از کارمندان ارمنی شرکت ملی نفت به نام ترداد داویدیان با طراحی منحصر به فرد ارمنی _ اسلامی در دوره پهلوی دوم ساخته شده است. این کلیسای ارمنی تا چند سال پیش هم فعال بود اما با گذشت زمان و مهاجرت مقطعی ارامنه اهواز، امروزه به حالت نیمه فعال در آمده است و تنها تعداد معدود ارامنه ساکن اهواز از آن استفاده می کنند. کلیسای مسروپ مقدس اهواز در نزدیکی یکی از بازارهای قدیمی اهواز به نام بازار عبدالحمید واقع شده است که بالاتر در موردش توضیح دادیم.

مطلب مشابه: مکان های دیدنی بندر عباس و لیست جاهای دیدنی و تاریخی با تصاویر

سرای عجم اهواز

سرای عجم اهواز

یکی از مکان های دیدنی اهواز سرای تاریخی عجم، با قدمتی طویل تا دوره قاجار می باشد، که در سال ۱۳۸۲ در دفتر فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مکان تاریخی معلوم نیست در چه سالی بنا شده است و تنها بر طبق شواهد و تجربیات احتمال دارد که در زمان ناصرالدین شاه قاجار همزمان با رونق شهر اهواز در آن دوره تصمیم به ساختش شده باشد. این خانه همانند دیگر خانه های قدیمی در ایران دارای ایوان هایی متعدد به صورت متقابل و اطراف حیاط، پنجره ها و در های از جنس چوب، ستون های سنگی حجاری شده، حجره های مختلف که به صورت آجر چینی می باشند، طراحی شده است. برای بازدید از سرای عجم می توانید از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر در خیابان آزادگان معروف به ۲۴ متری دیدن فرمایید.

خانه ماپار اهواز

خانه ماپار اهواز

در یکی از مناطق اهواز به نام خیابان خوانساری جنوبی، بین کافی و شهید جهانیان شما شاهد یکی از عمارت های تاریخی این شهر خواهید بود. خانه ماپار طراحی فوق العاده زیبا با دو طبقه و یک زیر زمین، پنجره های رنگی، در های چوبی، درختان سر به فلک کشیده و کهنسال خرما با دیوار های سنگی و نمایی از آجر را دارا می باشد. این عمارت بزرگ در سال ۱۳۸۰ همزمان که در فهرست آثار ملی به ثبت رسانده شد، با آجرکاری جدید نمای آن شکوه و عظمت آن بازگردانده شد. خانه ماپار درون خود دارای رستوران و کافی شاپ بوده که شما پس از یک بازدید سراسر هیجانی می توانید با خوردن غذا های جنوبی و اصیل اهواز خاطره ای زیبا برای خود رقم بزنید. این خانه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب پذیرای گردشگران و مسافرانی می باشد که به قصد مکان های دیدنی اهواز به این شهر آمده اند.

دانشگاه سه گوش اهواز

در حاشیه رود زیبای کارون و در خیابان امام موسی صدر یکی از مکان های دیدنی اهواز را شاهد هستید. دانشگاه سه گوش اهواز نشانگر معماری قوی عصر پهلوی است که حوادث زیادی را بر خود چشیده است. سال ۱۳۰۸ برای اولین بار این دانشگاه به عنوان ساختمان بانک ملی مرکزی در اهواز تاسیس شد، چند سال بعد به ساختمان استانداری تغییر نام پیدا کرد و محل اسکان اداره استانداری اهواز شد. اما با شروع جنگ جهانی دوم این ساختمان مجدد تغییر رویه داده و به مقر ارتش تبدیل شد. با شروع سال ۱۳۳۶ این ساختمان به دانشگاه و دانشکده پزشکی تعلق گرفت و در نهایت طی سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۸ دانشجو های رشته ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه جندی شاپور اهواز در این بنا به تعلیم و آموزش مشغول بودند. طراحی دانشگاه سه گوش با داشتن قوس های بزرگ دایره ای در رواق و ایوان آجر کاری شده، منحصر به فرد بودن طراحی این بنا را نمایش می دهد. ساختمان دانشگاه سه گوش از سال ۱۳۹۳ در و پنجره های چوبی اش مورد مرمت قرار گرفته است.

مطلب مشابه: مکان های دیدنی مازندران و جاهای دیدنی آن برای گردشگران شمال با عکس

کاروانسرای معین التجار

در شهر اهواز خیابان کاوه و قسمت ۲۴ متری شهید کیوان نزدیک به پل سفید کاروانسرایی عظیم، متفاوت و دیدنی موجود می باشد. این کاروانسرا در قسمت بافت قدیم اهواز واقع شده و مالک آن یکی از تجار بزرگ بوشهری، حاج محمد تقی معین التجار بود. این بنای تاریخی که هم عصر با دوران ناصرالدین شاه قاجار می باشد، در سال ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسانده شد.

کاروانسرای معین التجار اهواز

این کاروانسرا در زمان های قدیم پذیرای مسافران و تجاری بوده که از راه ابریشم خسته به شهر زیبای اهواز می رسیدند و پس از سالیان دراز همچنان به همان شکل باقی مانده است. این مجموعه زیبای تاریخی از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر پذیرای بازدیدکنندگان و مسافران شهر اهواز می باشد.

موزه هنر های معاصر

در جاده ساحلی اهواز که در حال حرکت هستید به ساختمان دو طبقه موزه هنرهای معاصر شهر اهواز می رسید. این موزه در سال ۱۳۳۸ با ۵ گالری شروع به کار کرد و امروزه با داشتن ۶۰ اثر از هنرمندان استان خوزستان و ۱۰ اثر از هنرمندان استان های دیگر به کار خود ادامه می دهد. این موزه آموزش ها، سمینار ها و همایش های متفاوتی را ارائه می دهد. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که موزه گردی را دوست دارید، این مجموعه هنری همه روزه بجز جمعه ها از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب پذیرای حضور گرم مسافرانی می باشد که به قصد بازدید از مکان های دیدنی اهواز آمده اند.

حرم علی بن مهزیار(مظاهر)

حرم علی بن مهزیار(مظاهر) اهواز

سال ۲۰۱ هجری قمری علی بن مهزیار که یکی از یاران و دانشمندان زمان امام رضا علیه السلام بود، مسجدی را در مکان اسکان امام علیه السلام در شهر اهواز بنا می کند. این مسجد پس از مرگ وی به آرامگاهش تبدیل شد و امروزه اهالی شهر اهواز به عنوان یک عبادتگاه و محل دعا و مناجات از آن استفاده می کنند.

کلام آخر

کلان شهر اهواز توسط رود بزرگ کارون به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می شود که هر طرف این رود دارای مکان های تفریحی و گردشگری بسیاری می باشد. شهر اهواز یکی از قدیمی ترین و تاریخی ترین شهر های ایران می باشد و با توجه به تمدن ها و ادیان مختلفی که در این شهر زندگی کرده و میکنند، مقصد قابل توجهی برای مسافرت می باشد. بهتر است که این شهر را در ماه های سرد و خنک سال برای مسافرت و بازدید انتخاب کنید چرا که هر کسی نمی تواند مثل مردمان بومی این شهر گرمای هوا را تحمل کند و مطمئنا سفر جالبی برای شما رقم نخواهد خورد.

مطالب مشابه را ببینید!