واکسن اروپایی آنفلوانزا امسال وارد نمی‌شود | آخرین وضعیت تأمین واکسن

واکسن اروپایی آنفلوانزا امسال وارد نمی‌شود | آخرین وضعیت تأمین واکسن

واکسن اروپایی آنفلوانزا در ایران عرضه نمی‌شود

رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که واکسن‌های اروپایی آنفلوانزا امسال در ایران عرضه نخواهند شد. این خبر در شرایطی اعلام شده که تأمین واکسن آنفلوانزا برای فصل پاییز همچنان در حال پیگیری است و سازمان غذا و دارو تلاش می‌کند نیاز بازار را از مسیرهای جایگزین تأمین کند.

تاپ ناز در ادامه این خبر، جزئیات آخرین وضعیت واردات واکسن آنفلوانزا و دارو از کشورهای مختلف را بررسی می‌کند.

بر اساس اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو، یکی از مشکلات موجود به روند تأمین واکسن‌های اروپایی مربوط می‌شود و این محصولات در سال جاری در بازار ایران عرضه نخواهند شد. با این حال، این موضوع به معنای توقف کامل تأمین واکسن آنفلوانزا نیست و منابع دیگری برای تأمین نیاز کشور در نظر گرفته شده است.

چرا واکسن‌های اروپایی آنفلوانزا وارد نمی‌شوند؟

رئیس سازمان غذا و دارو درباره وضعیت تأمین دارو و واکسن توضیح داده و اعلام کرده است که واکسن‌های اروپایی آنفلوانزا امسال وارد کشور نخواهند شد.

در هفته‌های اخیر نیز مسئولان سازمان غذا و دارو از مشکلات مربوط به تولید، افزایش قیمت، نقل‌وانتقال مالی و حمل‌ونقل واکسن‌های خارجی خبر داده بودند. همین مسائل باعث شده روند تأمین برخی از واکسن‌های شناخته‌شده مطابق برنامه اولیه پیش نرود.

با وجود این چالش‌ها، تأمین واکسن برای گروه‌های مختلف همچنان در دستور کار قرار دارد و قرار است از منابع جایگزین برای پاسخ به نیاز کشور استفاده شود.

وضعیت واردات واکسن آنفلوانزا در سال ۱۴۰۵

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، قرار است واکسن آنفلوانزا از منابع مختلف در اختیار بازار ایران قرار گیرد. سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که واکسن مورد نیاز بازار از اواخر شهریور و در طول مهرماه در دسترس قرار خواهد گرفت.

همچنین برای گروه‌های تحت پوشش برنامه‌های بهداشتی، واکسن جایگزین در نظر گرفته شده است. طبق این اعلام، منابع تأمین واکسن در سال جاری متنوع خواهد بود و کشور از جمله از واکسن‌های تولیدشده در چین و روسیه استفاده خواهد کرد.

در کنار واکسن‌های وارداتی، پیش‌تر نیز از تولید واکسن آنفلوانزای ایرانی خبر داده شده بود؛ هرچند گزارش‌های جدیدتر نشان می‌دهد تولید داخلی این واکسن در سال جاری با تغییراتی مواجه شده است.

حمل دریایی دارو از هند هنوز مستقیم نشده است

یکی دیگر از موضوعاتی که رئیس سازمان غذا و دارو درباره آن توضیح داده، تأمین دارو از هند است.

به گفته وی، حمل دریایی دارو از هند هنوز به شکل مستقیم برقرار نشده است. این مسئله می‌تواند بر روند تأمین برخی داروهای مورد نیاز کشور تأثیر بگذارد و به همین دلیل موضوع تأمین دارو از مسیرهای مختلف در حال پیگیری است.

هند یکی از منابع مهم تأمین دارو و محصولات دارویی برای ایران محسوب می‌شود و ایجاد مسیرهای پایدارتر برای انتقال دارو می‌تواند در استمرار تأمین برخی اقلام نقش داشته باشد.

داروهای اروپایی همچنان از برخی مسیرها تأمین می‌شوند

با وجود عدم عرضه واکسن‌های اروپایی آنفلوانزا در سال جاری، رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرده است که داروهای برندی اروپایی در مواردی که امکان انتقال غیربانکی آنها وجود داشته باشد، از اروپا تأمین خواهند شد.

به این ترتیب، محدودیت ایجادشده درباره واکسن‌های اروپایی آنفلوانزا به معنای توقف کامل تأمین دارو از اروپا نیست. در مواردی که امکان انتقال دارو بدون استفاده از مسیرهای بانکی وجود داشته باشد، تأمین برخی محصولات برند اروپایی ادامه خواهد داشت.

این رویکرد با هدف حفظ دسترسی کشور به داروهای مورد نیاز و استفاده از مسیرهای جایگزین برای واردات انجام می‌شود.

زمان توزیع واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟

بر اساس آخرین اظهارات منتشرشده از مسئولان سازمان غذا و دارو، روند توزیع رسمی واکسن آنفلوانزا از اواخر شهریورماه آغاز می‌شود و در طول مهرماه ادامه خواهد داشت.

بنابراین با وجود حذف واکسن‌های اروپایی از سبد عرضه امسال، برنامه تأمین واکسن آنفلوانزا متوقف نشده است و قرار است محصولات جایگزین از مسیرهای مختلف وارد چرخه توزیع شوند.

همچنین مسئولان سازمان غذا و دارو پیش‌تر اعلام کرده بودند که واکسن مورد نیاز معاونت‌های بهداشتی از اواخر شهریور و اوایل مهر در دسترس گروه‌های واجد شرایط قرار می‌گیرد.

تأمین واکسن از منابع جایگزین

تغییر مسیر تأمین واکسن آنفلوانزا در سال جاری به دنبال مشکلاتی در روند تأمین برخی محصولات خارجی انجام شده است. تولیدکنندگان اصلی برخی واکسن‌های شناخته‌شده با تأخیر در تولید و افزایش قیمت مواجه شده‌اند و مشکلات مربوط به انتقال پول و حمل‌ونقل نیز بر روند واردات تأثیر گذاشته است.

به همین دلیل سازمان غذا و دارو تلاش کرده است با استفاده از منابع جایگزین، واکسن مورد نیاز شبکه بهداشت و بازار دارویی را تأمین کند.

برای آشنایی بیشتر با موضوعات سلامت و بیماری‌های شایع، مطالب آنفلوانزا و سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز در تاپ ناز منتشر شده است.

جمع‌بندی

امسال واکسن اروپایی آنفلوانزا در ایران عرضه نخواهد شد و سازمان غذا و دارو برای تأمین نیاز کشور به سراغ منابع جایگزین رفته است. طبق اعلام مسئولان، واکسن‌های مورد نیاز از منابع مختلف تأمین می‌شوند و روند توزیع آنها از اواخر شهریور و در طول مهرماه دنبال خواهد شد.

همچنین حمل دریایی دارو از هند هنوز به شکل مستقیم برقرار نشده است؛ با این حال، داروهای برند اروپایی که امکان انتقال غیربانکی آنها وجود داشته باشد، همچنان از اروپا تأمین خواهند شد.

نویسنده مطلب

امیرسالار کریمی، نویسنده ارشد تیم تحریریه. از ابتدا در کنار مدیر مجموعه، در شکل‌دهی به هویت محتوایی سایت نقش داشته‌ام. هر آنچه در حوزه‌های فناوری، دیجیتال مارکتینگ، استارتاپ، بررسی ابزارها و تحلیل روندهای روز می‌خوانید، حاصل نگاه و قلم من است.بیش از ۵ سال است که به عنوان یکی از سئوکاران مجموعه، استراتژی محتوایی و بهینه‌سازی فنی سایت را نیز پیش می‌برم؛ تا مطالب نه تنها از نظر عمق و کاربرد ارزش خواندن داشته باشند، بلکه در فضای وب هم دیده شوند و به دست مخاطبِ واقعی‌شان برسند.نگارش بیوگرافی‌های تخصصی و مقالات تحلیلی سایت نیز بخش دیگری از کار من است؛ آثاری که در آنها همیشه کوشیده‌ام دانش فنی را با زبانی ساده و روان درآمیزم.باور همیشگی‌ام این بوده که تکنولوژی باید در خدمت انسان باشد، ابزارها را باید با نگاهِ کاربردی دید و هر تحلیلی را بهانه‌ای برای تصمیم‌گیری بهتر دانست.