شگرد ژاپنی ها برای غلبه بر تنبلی را بشناسید (8 تکنیک با انرژی شدن)

تقریبا در زندگی همه ما پیش آمده که به دلیل تنبلی از برخی از اهداف مهم و اصلی زندگی غافل می شویم. ژاپنی ها روش های فوق العاده ای برای رهایی از تنبلی دارند که این روش ها بسیار موثر هستند. تنبلی می تواند از اساسی ترین مانع ها در راه رسیدن به هدف و زندگی درست باشد.
تکنیک هایی که ژاپنی ها به کار می برند باعث می شود که بتوانند هدف های خود را کشف کرده و برای پیشرفت و رسیدن به آن ها تلاش کنند. مردم ژاپن نسبت به سراسر جهان دارای مردمی فعال تر و موفق تر هستند. زیرا آن ها عادت کرده اند با به کار بردن روش هایی خاص مسیر موفقیت را هموارتر می کنند.
فهرست موضوعات این مطلب
روش ژاپنی ها برای غلبه بر تنبلی

همه ی انسان ها در طول زندگی خود اهداف خاصی را دنبال می کنند. اما گاهی رسیدن به این هدف ها نیازمند تلاش سخت و زمان بسیار زیادی می باشد.
اغلب افراد عادت کرده اند که انجام این کارها را به تاخیر بیندازند. در واقع تنبلی اجازه نمی دهد که آن ها برای رسیدن به هدف خود تلاش کنند. به طور قطع همه افراد این حالت را تجربه کرده اند. به عنوان نمونه ممکن است یک فرد با اشتیاق و انگیزه یک پروژه یا کار جدید را استارت بزند. اما در طول زمان انگیزه خود را از دست بدهد.
این فرد بعد از مدتی کارش را به تاخیر می اندازد و دیگر انرژی و انگیزه قبلی را ندارد. تنبلی باعث می شود که او از هدف سخت خود دست بکشد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که برای به اتمام رساندن کارهای خود به مشکل بر می خورید بهتر است مقاله را دنبال کنید. تا بتوانید یک استراتژی جالب و مناسب که مخصوص ژاپنی ها است را یاد بگیرید.
تکنیک ژاپنی کایزن چیست؟

کایزن از جمله تکنیک هایی است که ژاپنی ها برای غلبه بر تنبلی از آن استفاده می کنند. اصطلاحا به این تکنیک قانون یک دقیقه ای هم گفته می شود. این قانون یکی از موثر ترین روش ها برای ارتقای فعالیت افراد است. آن ها می توانند با استفاده از این تکنیک با تنبلی مبارزه کرده و کارهای شان را به طور کامل انجام دهند.
ایده و مفاهیم خاصی در این تکنیک نهفته است و همین ایده ها باعث می شوند که فرد به خود متعهد باشد و در زمان مناسب کار و فعالیت لازم را به انجام برساند. این روش در ابتدا توسط یک تئوریسین ژاپنی اختراع شد. عبارت کایزن به معنای تغییر و عقل و درایت است. استفاده از کایزن باعث می شود که فرد مهارت های مدیریتی را در خود رشد دهد.
البته افراد باید توجه کنند که این روش در یک دو بار اول ممکن است نتیجه نداشته باشد. اما اگر طولانی مدت از این روش استفاده کنند نتایج بسیار عالی به دست می آورند.
روش کایزن چگونه عمل می کند؟

کایزن یک روش ساده ژاپنی ها برای غلبه بر تنبلی است که فقط یک دقیقه وقت فرد را در طول روز می گیرد. به عنوان نمونه افرادی که دوست دارند یک زبان جدید یاد بگیرند یا یک عادت مانند کتاب خواندن را تمرین کنند باید هر روز یک زمان مشخص را به آن اختصاص دهند.
این زمان در ابتدا یک دقیقه می باشد و اصلاً مهم نیست که برای انجام دادن و تمام کردن آن به چقدر زمان احتیاج است. تنها کافی است افراد روزانه یک دقیقه زمان بگذارند و کار مورد نظر را انجام دهند. افراد لازم است که به این یک دقیقه متعهد باشند و هر اندازه که احساس تنبلی می کنند کار مورد نظر را در همان لحظه انجام دهند.
در انجام این تکنیک افراد باید در هر صورت و هر حالتی یک دقیقه ای را که برای یک کار خاص اختصاص داده اند انجام دهند. به این معنی که برای انجام این تکنیک فقط یک دقیقه زمان لازم است و فرد باید در آن یک دقیقه کار خود را به انجام برساند. اما نکته قابل توجه این است که افراد در انجام این روش نباید عجله داشته باشند.
زمانی که با آرامش از یک دقیقه کارهای خود را آغاز کنند بعد از مدتی متوجه می شوند که مدت زمان اختصاص داده شده در حال افزایش است. این تکنیک جز مواردی است که فرد در هر مرحله از زندگی اش می تواند آن را انجام دهد.
به همه افراد توصیه می شود از همین لحظه هدف خود را تعیین کرده و برای رسیدن به آن روزانه یک دقیقه زمان اختصاص دهند.
مطلب مشابه: معرفی نشانه های کمال گرایی و شناخت علل ایجاد آن
تکنیک ایکیگای
یکی دیگر از روش های غلبه بر تنبلی ژاپنی ها ایکیگای می باشد. ایکیگای در واقع به معنی جستجوی هدف زندگی است. هکتور گارسیا که یکی از نویسندگان کتاب راز های ژاپنی ها برای زندگی طولانی و شاد است می گوید هیچ کلمه ای مانند ایکیگای در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
کتاب گارسیا و فرانسیس میرالس به نام زندگی شاد و طولانی ژاپنی ها بود. در این کتاب راز زندگی آن ها را توضیح داده شده است. در این کتاب در مورد زندگی شاد فعالانه با بدن و ذهنی سالم نکاتی مطرح شده است.
این کتاب به زبان فارسی و ۶۳ زبان زنده دنیا ترجمه شده است. نویسندگان کتاب برای نگارش آن از اهالی روستای اوگیمی در استان اوکینای ژاپن کمک گرفتند. آن ها با ساکنین این روستا مصاحباتی انجام دادند. یکی از ویژگی های جالب این روستا پیر بودن مردمان آن بود که هر کدام برای خود یک ایکیگای داشتند.
زمانی که این نویسنده ها از مردم روستا می پرسیدند که ایکیگای شما چیست هر کدام شغل یا فعالیت خاصی را نام می بردند. در واقع همه مردم روستا می دانستند که منبع اشتیاقشان برای ادامه زندگی چه چیزی است و هر روز خود را با آن مشغول می کردند.
در واقع روش ایکیگای نیز دقیقاً همین است. افراد باید برای غلبه بر تنبلی هدف خود را کشف کنند. انسان های موفق و در مسیر پیشرفت همیشه یک هدف دارند و برای رسیدن به آن کار می کنند. بنابراین لازم است که همه افراد هدف خود را پیدا کرده و هر روز آن را به خود یاد آوری کنند تا بتوانند برای آن تلاش کنند و به نتیجه برسند.
تکنیک پومودورو
ژاپنی ها برای غلبه بر تنبلی و افزایش تمرکز از تکنیک پومودورو استفاده می کنند. این تکنیک برای افرادی که حواسشان به سادگی پرت می شود یا مستعد فرسودگی شغلی هستند بسیار مناسب می باشد. بر اساس این تکنیک برای انجام هر کاری فرد لازم است که ۲۵ دقیقه تمرکز کامل داشته باشد. بعد از آن می تواند یک استراحت ۵ دقیقه ای به ذهن خود بدهد. در طی انجام این تکنیک چرخه ۲۵ دقیقه و ۵ دقیقه آن قدر تکرار می شوند که تمرکز فرد بالا می رود.
انجام دادن آن به افراد این امکان را می دهد که کارهای بیشتری را در زمان کمتری انجام دهند. علاوه بر این یک تکنیک بسیار موثر و کاربردی برای درس خواندن می باشد.
تکنیک هارا هاچی بو

از دیگر روش هایی که ژاپنی ها برای غلبه به تنبلی انجام می دهند تکنیک هارا هاچی بو می باشد. این اصطلاح ژاپنی به این معنی است که هر فرد باید به قدری غذا بخورد که ۸۰ درصد سیر باشد. این عادت غذایی از مهم ترین عادت ها در شهر اوکیناوای ژاپن می باشد. مردم این شهر ژاپن، از این توصیهقدیمی برای غذا خوردن خود بهره می برد.
مردم این شهر عمولاً نسبت به سایر نقاط کمتر از دیگران دچار بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان می شوند. در یک تحقیق نیز نشان داده شد که مردم این شهر امید به زندگی بیشتری نسبت به سایر جهان و حتی سایر شهر های ژاپن دارند. حفظ انرژی راهی بسیار موثر برای غلبه بر تنبلی می باشد.
هارا هاچی بو فرد را تشویق می کند که تا وقتی که کاملا سیر نشده از غذا خوردن دست بکشد. بنابراین او از پرخوری پرهیز کرده و بعد از غذا دچار خستگی و رخوت نمی شود. این افراد بعد از غذا خوردن نیز انرژی کافی برای کار های روزمره خود دارند.
تکنیک شوشین
از دیگر تکنیک های بسیار کاربردی ژاپنی ها برای غلبه بر تنبلی شوشین می باشد. این اصطلاح دارای معنی ذهن مبتدی است. افراد هرچه در مورد یک مسئله آگاهی بیشتری و اطلاعات بیشتری داشته باشند کمتر اشتیاق دارند که در این حوزه اطلاعات خود را بالا ببرند.
بر اساس این اصل در ذهن مبتدیان همیشه احتمالات زیادی وجود دارد اما ذهن متخصصان احتمالات را کمتر در نظر می گیرد. بنابراین ژاپنی ها با توجه به این تکنیک همیشه به گونه ای برخورد می کنند که انگار در کار خود مبتدی هستند.
آن ها با این تصور همیشه به دنبال یادگیری و مطالعه بیشتر می روند و احتمالات بیشتری را در نظر می گیرند. این نگرش به افراد کمک می کند که به طور مداوم چیزهای جدید و نو یاد بگیرند و از لحاظ حرفه و شغل خود همیشه آپدیت باشند.
وابی سابی
یکی دیگر از روش ژاپنی ها برای غلبه بر تنهایی وابی سابی می باشد. این تکنیک به معنای یافتن زیبایی در کاستی و نقص است. بهتر است افراد گاهی کمال گرایی را کنار بگذارند و مفهوم وابی سابی را قبول کنند. لازم است در همه کارها افراد به جای تاکید بر جزئیات بر آن چیزی که واقعاً مهم است تمرکز کنند.
سادگی همیشه موفقیت بیشتری به دنبال دارد. پس بهتر است افراد قدر کاستی ها و کمی ها را بدانند و از کمال جویی بیهوده و بی پایان دست بکشند. بر اساس فلسفه این تکنیک که یکی از مهم ترین روش ژاپنی ها برای زندگی است لذت بردن از کمبود ها و محدودیت ها انگیزه افراد را بیشتر می کند.
افراد با رها کردن کمال گرایی می توانند راحت تر و بدون خستگی به سمت هدف خود حرکت کنند. زیرا اغلب کمال ها و هدف های بزرگ خیلی زمان بر و در مواردی غیر ممکن می باشند. پس بهتر است به جای تلاش برای یک هدف غیر ممکن افراد بر کارهای عادی خود تمرکز کنند و نقص آن ها را بپذیرند.
حمام جنگل و کسب انرژی دوباره از طبیعت
تقریباً از سال ۱۹۸۰ به بعد در ژاپن برای غلبه و تنبلی از این تکنیک استفاده می شود. طبیعت تاثیر بسیار زیادی بر ذهن و بدن افراد دارد و آن ها را تا حد زیادی جوان می کند. از نظر علمی و تحقیقات انجام داده شده گردش در طبیعت استرس افراد را تا حد زیادی کاهش می دهد. علاوه بر این می تواند خلق و خو و اخلاقیات هر شخصی را تغییر داده و آن را بهتر کند.
زمانی که فرد احساس خستگی و ناامیدی می کند وقت گذرانی در طبیعت بهترین روش برای غلبه بر این احساس او می باشد. زیرا طبیعت می تواند فرد را از زندگی شلوغ روزمره ای که دارد برای چندین ساعت دور کند و به او انرژی تجدید قوا و باز سازی بدهد. افراد بعد از یک مدت خستگی می توانند یک روز به طبیعت رفته و روح و ذهن خود را برای ادامه کار ها و دنبال کردن اهدافشان آماده کنند.
تکنیک کاکی ایبو
یکی از مهم ترین مسائلی که باعث تنبلی و از دست رفتن انگیزه افراد می شود استرس مالی است. استرس مالی نه تنها انگیزه فرد را از بین می برد بلکه از پیشرفت او جلوگیری می کند. کاکی ایبو روش مدیریت مالی است که استرس را در افراد کاهش داده و به آن ها انگیزه ای برای پیشرفت و غلبه بر تنبلی می دهد.
افراد بنا به این قانون و اصل برای خود یک برنامه بودجه تنظیم می کنند و متعهد می شوند که در تمام طول روز به آن پایبند و متعهد باقی بمانند. زمانی که زندگی از لحاظ امور مالی سازماندهی شود استرس فرد کاهش یافته و او هیچ گونه بهانه ای برای تنبلی نخواهد داشت.
روش کانبان برای غلبه بر تنبلی
کامبان یکی از کاربردی ترین روش های ژاپنی ها برای غلبه بر تنبلی است. کانبان روشی است که ژاپنی ها اولین بار در ۱۹۴۰ در توکیو آن را دنبال کردند. بر اساس این روش بهتر است فرد برای مدیریت بهتر کارهایش برای آن ها یک تابلو بسازد.
بر روی این تابلو فرد باید کار های بزرگ خود را به وظایف کوچکتر و قابل مدیریت و قابل مشاهده تنظیم و تقسیم کند. او هر بار با دیدن مجدد تابلو انگیزه بیشتری برای انجام کارهایش می یابد. علاوه بر این از تنبلی عذاب وجدان گرفته و مجبور می شود تمام کارهایش را در اسرع وقت انجام دهد.